operaatio äiti - Banneri

Vauvalle tulee hankittua vähän kaikenlaista. Suurimman osan haalii hirveässä hormonihuurussa jo raskausaikana. Sitteri, leikkimatto, ensisänky, amme ja niin edespäin. Sitä huomaa, että seinän vierustat notkuu nopeasti tavaraa, jolla ei edes välttämättä tee mitään. Mitä vauva tarvitsee? Tarvitseeko vauva esimerkiksi leikkimattoa?

En osaa vastata tuohon kysymykseen suoraan, koska jokaisen perheen tarpeet on erilaiset ja jokainen vauva on erilainen. Leikkimatto on siitä kyllä ihan hyödyllinen, että sen päälle vauva on mukava laskea käsistä odottamaan, jos täytyy käydä esimerkiksi vessassa. On mukavaa, että maton yllä menee kaari, jossa roikkuu leluja viihdyttämässä vauvaa. Tämähän on se ideaalitilanne leikkimaton kanssa. Juuri tällaiseen tarkoitukseen jokainen sen varmasti kuvittelee ostavansa.

 

Ongelma on siinä, että elämä ei ole ihan niin yksiselitteistä. Sitä voi saada vauvan, joka huutaa koko ajan eikä todellakaan halua hengata jossain typerän lelukaaren alla sekuntiakaan. Sitä voi saada myös vauvan, joka ei pysy siinä matolla, vaan oppii lähes heti hilaamaan itsensä pois. Joillain on niin kova kiire kasvaa isoksi. Sitten voi saada vauvan, joka kokee äidin tai isän lähdön muutaman metrin päähän ihan ylitsepääsemättömäksi esteeksi eikä leikkimattohetkiä pääse edes syntymään. Toisaalta perheessä voi olla koira, jonka takia vauvaa ei voi jättää yksin vessareissun ajaksi. Perheessä voi olla myös isompi sisarus, joka runttaa, viskoo ja kiikuttaa leikkimaton mitä kummallisempiin paikkoihin.

Kahden turhan pölyttyneen maton jälkeen ostin silti taas leikkimaton. Ehkä joku äkkinäinen mielenvikaisuus iski, kun höyry päästä savuten etsin leikkimattoa netin syövereistä. Liian värikäs, oma pää ei kestä. Liian väritön, vauvaa ei kiinnosta. Liian vähän roikkuvia juttuja, liian iso, liian pyöreä, tylsä. Yritin jopa ostaa maton käytettynä kirpparin kautta, mutta tarkan ostoilmoituksen (ostanvainuudenveroisenmaton) jälkeen saadessani likaisen sekä haisevan maton kotiini päädyin kuitenkin sinne nettiin takaisin pyörimään.

Juuri se oikea leikkimatto löytyi

 

Eli tässä sitä nyt ollaan. Yksi hieno yksisarvismatto rikkaampana – vai pitäisikö sanoa köyhempänä. Googlen kautta löysin lopulta sopivan pienen, sopivan haalean värikkään ja sopivan helppokäyttöisen oloisen maton Skip Hopilta.

En voi sanoa, että leikkimatto olisi edelleenkään musthave, vaikka se meille tänne onkin ihan hyvin sopeutunut. Joskus se löytyy runtattuna sohvan alta, joskus siinä makaa kaikki kolme lasta (koirakin) ja joskus se hengaa lattialla lähinnä koristeena. Alman kohdalla siitä on kuitenkin ollut myös hyötyä. Alkuun kutsuttiin sitä itkumatoksi, mutta nyt se helpottaa jo vähän niissä hetkissä, kun on pakko saada kädet vauvasta vapaaksi. Neiti tykkää kurotella kaaren leluja ja makoilla matolla edes hetken. Uskon, että ilmankin oltaisiin pärjätty, mutta olihan se nyt kolmannenkin kerran ostettava.

Leikkimatto. Onko se turhake vai hyödyllinen?

Kommentit (7)

Meillä leikkimatto on ollut ihan musthave!! Ollaan pidetty vauvaa siinä ihan muutaman viikon ikäisestä alkaen. Matto tarjoaa kivan alustan vauvalle puuhasteluun.

Meillä leikkimatto ollut tosi hyödyllinen. Vauva nyt 5kk ja edelleen jaksaa siellä köllötellä ja havitella leluja ja tukee myös taitojen kehittymistä kun kääntyilee lelujen perään.

Matto on kätevä myös ”merkkaamaan” vauvan alueen. Esikoinen kun on 4v ja jos hälläkin kavereita kylässä niin tietävät varoa lasta kun maton yllä menevät ristikkäiset kaaret.

No toi paikan merkkaus on kyllä hyvä huomio 🙂

Meillä oli turhake. Vauva ei viihtynyt hetkeäkään leikkimatolla tai sitterissä ilman huutoa. Syli oli paras paikka joten kieltämättä niitä tilanteita oli päivässä monta kun vauvan vaan joutui jättämään lattialle tai viltille huutamaan että sai esim. aamupalan tehtyä. Huh, onneksi jo ohi.

Meillä toiminut kaikkien lasten kanssa. Yksi maailman parhaimmista keksinnöistä ?
Ja on värikäs ja kuviollinen. Rapisevia kohtia yms. Tykänneet katsella ja hypistellä itse mattoakin, eikä vain lelukaaressa roikkuvia leluja.

Joo joillain se toimii onneks! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X