operaatio äiti - Banneri

Käydään joka vuosi Muumimaailmassa ja niin tehtiin tänäkin vuonna. Se on miehen puolelta tuleva perinne. Tämä postaus ei ole yhteistyö.

Tänä vuonna katseltiin jo etukäteen, että Muumimaailma-päivälle oli luvattu sadetta. Alettiin miettiä, että siirrettäisiin päivää, mutta toisaalta ruuhkainen ja tuskaisen kuuma hellepäiväkään ei houkuttanut yhtään. Valittiin sitten tarkoituksella tuo harmaampi päivä, koska tiedotuksissa luvattiin vain vähäistä sadetta. Tiedotuksiin ei pitäisi ikinä luottaa.

Varustauduttiin sadepäivään kunnolla. Ensinnäkin jätin kaikki turhat tavarat pois ja pakkasin mukaan lähinnä vain muutamat vaihtovaatteet. Kaikki ne tavarat sujautin muovipusseihin, jotka voi hyvin laittaa rattaiden alle tai reppuun. Lapsille varasin vettä kestävät takit mukaan ja olisi itsellekin pitänyt ottaa, mutta en omista sadetakkia. En suosittele kertakäyttöisiä sadetakkeja muovinkulutuksen takia ja kuulin ohimennen, ettei niitä edes myydä Muumimaailmassa samasta syystä. Tarjolla oli kyllä myynnissä sateenvarjoja ja kestosadeviittoja.

Sade ei ollutkaan vähäistä, vaan vettä tuli välillä ihan kunnolla. Mieli käväisi asian takia hieman maassa, mutta sitten huomasin sen faktan, ettei lapsia haitannut taivaalta putoavat pisarat yhtään. Miksi siis itsekään synkistellä asiaa sen enempää? Pahimpien kuurojen aikana syötiin katoksen alla, koluttiin läpi muumitaloa, tutkittiin kauppaa ja oltiin katsomassa teatteria. Sade ei vaikuttanut hahmojen näkemiseen yhtään, vaan niitä pyöri jatkuvasti pihalla ja muumitalon terassilla.

Ihmisiä oli paljon vähemmän liikkeellä varmaan juurikin sateen takia. Oli tosi hyvin aikaa tutustua hahmoihin ja joka paikassa oli tilaa liikkua. Joskus kesäisin ahdistaa mennä huvipuistoihin, koska ihmisiä tuuppii ympärillä ja joka paikkaan saa hikisenä jonottaa. Itse olen sitä tyyppiä, että arvostan omaa tilaa ja rauhaa tutustua ympärillä oleviin asioihin. Tälläkin kertaa sitä pystyi ottamaan hyvällä omalla tunnolla kuvia rauhassa ja sujauttamaan vauvankin Muumimamman syliin.

Sade ei mielestäni ole este Muumimaailmassa käymiselle. Suojaisaa tekemistä löytyy kuurojen ajaksi, sadetakeilla kaikki tutkiminen onnistuu ihan hyvin ja hahmotkin esiintyy ihan normaalisti. Sää on asia, johon ei kamalasti voi etukäteen vaikuttaa, mutta mielialaan pystyy. Hymy siis kasvoille ja nauttimaan, niin ne lapsetkin tekee!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X