operaatio äiti - Banneri

 

– Mainos Name It / Talvitakki

Talvi tulee heti tämän syksyn jälkeen nopeammin kuin uskoisikaan. Kauppoihin saapuneet talvivaatteet on merkki siitä. Hankin jo aiemmin meidän keskimmäiselle neidille haalarin ja nyt oli aika hommata lopuillekin vaatteet. Aina talvivaatteita hommatessa nousee sama kysymys mieleen.. minkälainen vaate palvelee juuri tietyn ikäistä lasta parhaiten?

Tässä postauksessa keskityn kirjoittamaan ajatuksia eskarilaisen talvivaatetuksesta.

Takki vai haalari eskarilaiselle?

Jo viime vuonna pohdin, että kannattaako vanhimmalle hommata haalari vai takki. Poika pyysi haalaria ja se hommattiin. Tänä vuonna hänellä ei enää ollut mielipidettä asiaan ja aloinkin etsimään jotain takkia, jossa yhdistyisi kaikki vaadittavat asiat. Eskarissa kuitenkin ulkoillaan ja rymytään, joten takin pitäisi olla kestävä, lämmin ja erityisesti tekninen. Täytyy myöntää, että vaatteita ostaessa itseäni kiinnostaa näiden lisäksi myös se miltä vaate näyttää päällä ja tietenkin lapsen mielipide on tärkeä.

Rakastan takeissa parkamallia. On hyvä, että helma menee selkeästi alemmas, jotta lumi ei pääse vyörymään niin helposti sisään. Helma ei kuitenkaan saa tulla liian alas, koska muuten se voi häiritä liikkuvaa lasta. Ulkonäöllisesti tykkään istuvuudesta ja siitä, että vaatteet sopii kantajilleen. Kaikki mallit ei sovi kaikille ja siksi valitsen tarkkaan aina meille tulevat vaatteet. Onhan se muutenkin kiva, ettei vaate kiristä väärästä paikasta tai lörpötä liikaa touhutessa. Itseäni tässä takissa miellytti myös karvareunus.

Takin ulkonäköön liittyen väri vaikuttaa myös paljon. Moni kaipaa mustaa takkia, josta lika ei heti paista läpi ja johon sopii kaikki mahdolliset asusteet. Melkein valitsin meillekin Name It:n mustan takin, mutta viime hetkellä armyn vihreä voitti. Syksy on murrettujen värien suhteen silkkaa täydellisyyttä ja täällä lumettomassa talvessa tumma vihreä on oikeasti tosi kiva valinta. Se sopii myös valkoisen lumen keskelle, jos sitä saataisiin tänä vuonna enemmänkin.

Heijastimet on tärkeä ominaisuus

Lasten ulkovaatteissa on hyvä olla heijastimet. Tässä takissa on niitä useammassa kohdassa, joka oli itselle tärkeä asia. Sen lisäksi pienet lapset kaipaa usein taskuja, joihin piilottaa pieniä aarteitaan. Meillä on ollut kovassa harjoittelussa itsensä pukeminen ja se sujuukin loistavasti, mutta joidenkin vetoketjujen kanssa saa aina taistella. Tässä takissa on onneksi suuri ja helppokäyttöinen vetskari, josta oli sekä äiti, että poika iloinen.

Kysyin tuolta ihanalta pojalta, että mikä on tässä takissa parasta. Vastaus oli samantien ”haarniskat”. Haarniskoilla hän tarkoittaa hihojen lumilukkoja, joihin saa kämmenet pujotettua. Ne lämmittää ja auttaa pitämään lumen poissa hihan sisältä. Vyötäröllä on myös oma lumilukkonsa, joka estää lumen pääsemisen selkään esimerkiksi mäkeä laskiessa.

Takin vedenpitävyys on 10000mm, joka on hyvä luku. Sen lisäksi takki hengittää, pitää tuulta ja KAIKKI saumat on teipattuja. Saumojen teippaus on tärkeää, koska muuten vedenpitävyydestä ei olisi hyötyä. Takille on tehty vettä hylkivä ECO-käsittely, joka takaa sen, ettei tuotetta ole käsitelty fluoria sisältävillä aineilla. Takin voi pestä koneessa hellävaraisella ohjelmalla ja siitä saa sekä hupun, että karvareunuksen irti.

Meidän käyttökokemus tällaisen elokuisen kuvausreissun kokemuksella on hyvä. Varsinaisesti talvi näyttää enemmän, mutta kestävä takki ainakin on, koska poika hyppi se päällään kivillä ja kiipeili kalliota pitkin. Tyyppi ei myöskään kuulemma jaksa odottaa talvea, koska haluaa pukea haarniska-takin joka päivä kouluun.

Kommentit (2)

Ihana takki!

Tiedätkö, miksi Gugguun talvihaalareita ei tänä vuonna tule Stockmannille? Eikä ilmeisesti Punavuoren peikkoonkaan.
Osaatko sanoa mistä kannattaisi lähteä etsimään vai pitääkö tilata?

En tiedä näistä markkinajutuista itse yhtään :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X