operaatio äiti - Banneri

Viime päivät on lähes kiitäneet eteenpäin. Meillä on sunnuntaina edessä lähtö Rodokselle ja tuntuu, että moni asia tehdään vähän viime hetkellä. Yleensä olen ihminen, joka hoitaa hommat sopivan viime tinkaan eikä ihan liian viime tinkaan. Havahduin viime viikolla nimittäin siihen, että vauvalta puuttuu passi ja passin toimitus kestää pahimmillaan 9 arkipäivää.

Passia hakiessa kannattaa yleensä varata aika, mutta monesti aikoja on huonosti saatavilla. Itse en ole koskaan varannut tästä syystä aikaa, vaan olen aina kävellyt suoraan paikanpäälle ja ottanut vuoronumeron. Ensimmäisellä kerralla vuosia sitten jouduin jonottamaan parisen tuntia, mutta esimerkiksi tällä kertaa jonotus kesti vain viisi minuuttia. Koko reissuun meni aikaa noin vajaa vartti. Tilattiin passi pikana, että se varmasti ehtii ja noutoilmoitus tulikin parin päivän päästä jo.

Passiasiat on siis kunnossa kaikilla ja nyt täytyy enää panikoida loput asiat. Mistä hankkia äkkiä lainaan lisää matkalaukkuja? Tarviiko vauva reissuun mukaan kaukaloa? Millä me matkustetaan lentokentälle? Mistä löydän aikaa tyhjentää puhelimen?

Eli tässä on näitä perus juttuja reissua varten vielä hoidettavana. Niiden lisäksi jouduin säätämään matkarattaiden varaosan kanssa, joka onneksi tuli ja saadaan Britax Affinityt mukaan reissuun. Jouduin myös käymään revityttämässä hampaan päivystyksessä, kun en uskalla lähteä hajonneen hampaan kanssa reissuun. Vielä pitäisi mennä muuttamaan puhelinliittymää, koska tällä rajoitetulla liittymällä ei voi viestiä ulkomailla.

Matkustaminen on kivaa, mutta stressitasohan tässä uhkaa nousta. Etenkin, kun kumppanina on sellainen henkilö, joka onnistuu hävittämään pankkikortin muutama päivä ennen matkalle lähtöä. Eipä puutu jännitystä elämästä.. Ihana silti päästä hetkeksi pois arjesta yhdessä perheen kanssa.

Kommentit (2)

Missä otitte vauvasta passikuvan, onnistuiko siinä kopissa vai menittekö ihan valokuvaamoon? Meidän pitäisi kohta hakea ensimmäiset passit 2 ja 1 vuotiaille niin tätä olen miettinyt.

Muistaakseni koppi on tarkoitettu yli 7-vuotiaalle. Mentiin viereiseen kuvaamoon. Maksoi 20e.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X