operaatio äiti - Banneri

* pipo saatu / Soma

Me asutaan saaressa. Ei missään pienessä sellaisessa, vaan isossa varmaan ainakin 20 000 ihmisen asuttamassa saaressa ihan Helsingin keskustan kupeessa. Saari tämä silti on sitä ympäröivän meren ja sen aiheuttaman ilmaston takia. Täällä asumisessa on puolensa ja puolensa, joista ajattelin tässä postauksessa kirjoittaa.

Tämä saari ”laru” on vihreä paikka asustaa. Täällä on todella hyvin metsää ja luontoa ympärillä. On täällä tullut bongattua muutama erikoinen eläinkin. Jos haluan viettää lasten kanssa rauhallista aikaa ja nauttia luonnosta, niin sitä on aina tarjolla minuuttien kävelymatkan päässä. En ole mikään leikkipuistomutsi, joten metsässä kyhjöttäminen ja sienien tuijottelu kuulostaa juuri hyvältä aktiviteetilta. Toivottavasti päättäjät antavat vihreyden pysyä eivätkä päädy ylitäyttämään saarta asutuksella.

Rannalle joka päivä

Tämän lisäksi joka päivä on rantapäivä ympäri vuoden. Kolme minuuttia meiltä on valtava hiekkaranta, joka on aivan yhtä kiehtova myös syksylläkin. Vedessä voi kahlata kumppareilla ja märkää hiekkaa on ihana rutistella käsissä. (Ehkä vähän laittaa suuhunkin..) Oikeastaan saarella, jota ympäröi meri on useampikin ranta ja niistä ollaan valittu lempparimme. Vähän eri kohdissa saarta lämpötilat vaihtelee paljon esimerkiksi tuulen suunnan mukana.

Rantojen lisäksi ikuisen leikkipaikan, hengailupaikan ja kuvauspaikan tarjoaa rantakalliot. Maailmassa ei ole mitään muuta yhtä upeaa asiaa kuin meri, joka iskee rantakallioihin. Näillä voisin viettää tuntitolkulla aikaa ja lapsetkin rakastavat olla kiipeilemässä kivillä. Niissä toki piilee omat vaaransa liukkauden ja lähellä kuohuvan meren takia.

Saaren sää vaihtelee

Tämän saaren sää osaa olla mielenkiintoinen. Pari päivää meitä on peittänyt iso sumuvaippa ja tunne on kuin toisesta maailmasta. On hassua kävellä paksussa usvassa ja tuntea siitä kosteiden puiden pudottelevan pisaroita niskaan. Ehkä yksi asia, johon täällä pitää totutella on ilman raakuus ja kova tuuli. Melko usein mereltä tulee napakka tuuli, joka saa asteet tuntumaan paljon kylmemmiltä ja näpit jäätymään. On päiviä, kun ei yhtään huvita mennä ulos hytisemään tuuleen.

Tämä saari on pienten yritysten luvattu maa. Täällä on esimerkiksi kaunis kahvilapaikka suoraan rannan tuntumassa, jossa tunnelmaa ei puutu. Paseossa käydään todella usein syömässä pullakahvit. Sen lisäksi on ravintoloita, lastenvaatteita tarjoava Punavuoren Peikko, yritysten varastomyyntejä ja ennenkaikkea kauniita upeita koteja. Larussa kodit vaihtelee vanhaa henkivistä asunnoista uusiin ja moderneihin. Käyn aina ihailemassa rannassa koteja, jotka on rakennettu meren päälle. Miltä tuntuisikaan, kun omalta etuovelta olisi rappuset suoraan uimaan?

Vihreä pläntti lähellä keskustaa

Tämä paikka on ihana, vaikka täällä joskus tuuleekin ihan liikaa ja esimerkiksi päiväkotitilanne on ihan mahdoton. Luulen jokaisessa paikassa olevan miinuksensa, mutta pääasia on siinä, että plussat painaa puntarissa selkeästi enemmän. Toivon, että meidän loppuelämän koti tulee löytymään täältä, vaikka vähän pelkäänkin pahoin, koska alueen hintataso on todella korkea. Lauttasaarta sanotaan vähän huumorilla Onnellisten saareksi, mutta niinhän se tavallaan on. Vihreä kaunis paikka 3 minuutin metromatkan päässä keskustasta.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X