operaatio äiti - Banneri

Reissussa tarvitsee vähän kaikenlaista. Kukaan ei kuitenkaan halua pakata mukaan mitään ylimääräistä, koska liika tavara ja lapset ei ole koskaan hyvä yhdistelmä. Kannattaa silti ottaa tavarat kotoota eikä harrastaa kertakäyttökulttuuria eli ostaa halvalla torikojuista. 

Melkein tärkeintä on pakata mukaan lääkkeet. Pakkaan aina mukaan särkylääkettä jokaisen iän mukaan, allergialääkettä sekä nuhalääkkeet. Toki sen hetkiset henkilökohtaiset lääkkeetkin pakataan mukaan. Muuta hätävaraa, jotka koen tärkeäksi on muutama erikoisrasva, kuumemittari ja esimerkiksi kynsisakset. Hygienia-tuotteet otan myös kotoota, mutta niiden kanssa menen aika rennosti, koska paikalliset kaupat on lähes aina auki ja kaikkea saatavilla, jos joku sattuu unohtumaan.

Ruokalappu pelastaa likapyykiltä

Näiden lisäksi otan mukaan lapsille tarvittavia asioita, kuten vaipat. Vaipat vaihtelee paljon eri maissa ja niiden hinta voi olla yllättävän kova. Sain itse pakattua vaipat rattaiden mukana lentokoneeseen ja kummallekin riitti noin paketillinen. Kun meillä on vauva matkassa mukana, on tuttua ruokaa hyvä olla, jos tuleekin vaikeuksia löytää ruokaa. Meidän vauva sormiruokailee sujuvasti (ellei jopa ahneasti), joten nappasin lähinnä välipalaksi smoothiepusseja sekä maissinaksuja ja ne onkin ollut tosi iso apu. Myös ruokalapusta on ollut hyötyä, koska en jaksa jatkuvasti vaihtaa vaatteita.

Vauvalle turvakaukalo on ehdoton

Matkarattaat on ollut hyvä apukeino täällä liikkumiseen ja esimerkiksi päiväunien nukkumiseen rannalla. Niiden suojiin saa pienen lapsen hengähtämään, jos aurinko porottaa liikaa. Hyvä sekä tärkeä lisä on turvakaukalo, koska vauva on vielä TODELLA pieni sekä hento taksimatkustaja. Meidän kaukalo valittiin niin, että se sopi matkarattaiden runkoon. Meillä on mukana myös Mifold-koroke keskimmäiselle.

Tabletti ei kuulu meidän lomaan

Tekemistä en hirveästi ottanut mukaan, koska ajattelen loman olevan uuden tutkimista sekä perheen yhteistä aikaa. Muutamat lelut ja lehtiä varasin aamuihin, jos osa porukasta nukkuu pidempään. Kaikki tabletit ja muut jäi suosiolla kotiin, koska loma voi olla samalla tauko telkkarista. Itselleni otan joskus mukaan kirjan, mutta tällä kertaa pakkasin laukkuun vain kameran ja miehen action-kamerat. Voin suositella lomalla etenkin uimalasien käyttöä, koska meri on todella ihmeellinen pinnan alla ja jaksaa viihdyttää monta tuntia. Jos lapset ovat pieniä, voi kellukkeet pakata mukaan jo kotimaasta.

Useampi uikkari mukaan

Vaatteiden osalta otin huomioon sen, että lapset sotkee. Pari vaatekertaa päivässä on hyvä olla mukana, vaikka vauvalle pakkasin vähän enemmän. Pääosin mukana on kesäistä vaatetta, mutta illoiksi varasin pari hupparia ja pitkät housut. Kenkiä on jokaisella (paitsi vauvalla) sandaalien lisäksi yhdet kevyemmät lenkkarit tai vastaavat. Uiminen on melko suuressa roolissa reissussa, joten useammat uikkarit takaa sen, ettei tarvitse vetää märkää asua päällensä. Itselle ehdoton pelastus on ollut vauvan uv-hattu, joka on Popin täydellisen muotoinen versio.

Mieti myös ympäristöä?

Muita käteviä asioita on ollut kangaskassit matkalaukussa. Niihin saa likapyykkiä, niissä saa tavarat mukaan rannalle ja niitä voi käyttää kaupassa. Hyvästi turhat muovipussit. Samalla idealla omat juomapullot matkassa mukana säästää muovin suhteen, kun ei tarvitse koko ajan ostaa pieniä vesipulloja. Aurinkorasvankin otin Suomesta ihan siitä syystä, että halusin lapsille sekä ympäristölle paremman valinnan eli fysikaalisen rasvan.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Käteistä, laturi, kesähattu, varatutti.. Lopulta kuitenkin ihan kaikista tärkein asia on positiivinen mieli, koska lähes mistä vaan selviää, kun niin haluaa. Esimerkiksi matkalaukun katoamisesta.

Ps. Tyhjä aurinkorasvapullo on tosi kätevä piilo rahalle rannalla. Varas ei välttämättä keksi ensimmäisenä napata mukaansa rasvaa.

Kommentit (8)

Ihania kuvia!
Mikä UV uima-asu on ollut mielestäsi paras? Meillä edessä ens kesänä lomareissu ja mukana silloin 1v vauva.

Siis miten teillä on vielä kaksi vaippaikäistä? Eikö isompi tytöistä ole jo 3? Mahtaa tuntua etelässä vaipat hieman inhottavilta 😀

Vaippojen käyttö ei aina katso ikää. Tiedän lapsia, jotka on oppineet pois vaipoista 9kk iässä ja lapsia, jotka oppivat niistä pois vasta 5v iässä. Tiedän myös monia aikuisia (nuoria ja vanhoja), jotka käyttää vaippaa. Vaipan ideahan on ottaa kiinni vahingot, joille ei voi mitään ja suotakoon jokaiselle oikeus siihen. Kivempi se on vaippaa käyttää etelässä, kun kävellä pissat housussa 🙂

Kiitos todella hyvästä postauksesta! Saa hyviä vinkkejä matkailuun lasten kanssa. Mielettömän upeita kuvia, jälleen!! Ihanaa loman jatkoa!

Kiitos paljon! 🙂

Sinä kehotat miettimään ympäristöä säästämällä jossain muovipusseissa ja samalla matkustat 5-henkisenä perheenä lentokoneella ulkomaille. Hah hah, ei oo tyhmyydellä rajaa. Etkö tiedä paljonko lentoliikenne saastuttaa? Siinä päästömäärässä ei muovipussit paljoa paina. 😀

Matkustaminen ei ole ekoteko. Auton omistaminen ei ole ekoteko. Lihan syöminen ei ole ekoteko. On monia asioita, jotka rassaa tätä maapalloa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kannattaa nostaa kädet ilmaan, ”koska matkailu muutenkin saastuttaa niin mitä väliä parilla muovipussilla”. Se olis musta jo aika omituinen ajattelutapa. Jokainen pienikin teko ympäristön eteen vaikuttaa huimasti. Suosittelen joskus kokeilemaan ihan jokaista, joka tän kommentin lukasee 🙂

Kyllä mä tykkäsin tosta Molon omasta. Mutta kannattaa yritä valita sellainen, jossa lahkeet yltää nilkkaan asti. Popin uvasut on yleensä meillä kulahtanut, mutta toi uima/uvhattu oli täydellinen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X