operaatio äiti - Banneri

Joulukuu on vihdoin täällä. Onhan sitä jo odotettukin. Joulu on odotuksen tunnetta, valoja pimeydessä ja astetta koristeellisempi sisustus. Moni kantaa jo kuusenkin paikalleen.

Kolme kuusta

Meillä kannettiin kuuset sisälle. Niitä kuusia kannettiin tänne yhteensä kolme. Asutaan sen verran isossa kämpässä, että on kiva tuoda sitä fiilistä eri puolille. Olohuoneeseen laitettiin pääkuusi ja sitten lastenhuoneisiin kaksi lisää. Lasten omat ovat vähän pienempiä, että ne eivät veisi koko tilaa huoneesta.

Aidon tilalla tekokuusi

Olohuoneeseen on yleensä vanhoja perinteitä vaalien mukava hankkia aito kuusi, mutta tässä pienten lasten kaaoksessa jatkuva neulasten imuroiminen ei vain houkuta. En edes ole näin aikuisiällä ollut koskaan vastuussa joulukuusesta, joten varmaan onnistuisin senkin tapattamaan heti. Olen itse aavistuksen kosketusherkkä aitoon kuuseen ja rakkaudesta aitouteen huolimatta tehtiin ratkaisu, jossa meidän joulu juhlitaan tekokuusella. Sitähän voi sitten tuoda tuoksua kotiin kynttilöillä sekä havunoksilla lasikulhossa.

Tämä on ensimmäinen vuosi, kun keskimmäinen neitonen ymmärtää joulusta mitään ja esimerkiksi kuusen koristelu oli hänelle aivan valtavan ihmeellinen asia. Hänen huoneeseen tuli sitten Ikeasta pienempi kuusi, johon hankin simppelit koristeet. Noista kukista tulee mieleen vähän muumien tarinat, joten ne lähti myös Ikeasta matkaan. Perinteisen tähden tilalle laitettiin Tigerista hommattu rusetti, joka maksoi muistaakseni euron ja värejäkin oli monia.

Käyttäjänsä näköinen kuusi

Jokaisen kuusen tarkoitus on edustaa juuri sitä huonetta, jossa kuusi on. Pääkuusi on perinteisesti vihreä tänä vuonna ja koristeltu tavallisin koristein. Tytön kuusessa on hänen rakastamaansa pinkkiä sekä muumikukkia. Pojan kuusen taas koristeli poika itse käyttäen äärimmäistä luovuuttaan ja tavallaan juuri tuo kuusi on ehkä näistä kaikista kaunein. Ihan ainakin käyttäjänsä näköinen!

Kuusen koristelu on hauskaa ja koristeiden miettiminen. En koskaan tiedä tämän hetken muotiväreistä tai muista, vaan keskityn ainoastaan toteuttaamaan omaa visiotani kuten myös poikani toteutti visiotaan omassa kuusessaan. Hymyilen aina, kun kuljen ohi ja nuo sählypallot roikkuvat kuusen oksilla. Tänä vuonna jätettiin valot pois kuusista, koska liikkuvan vauvan ollessa talossa se oli fiksu sekä turvallinen ratkaisu.

Kuinka monta kertaa vauva kaataa kuusen?

Ainut ongelma joulukuusissa on tosiaan tuo liikkuva vauva. Tiedättekö kuinka ihanalta viriketaivaalta kuusi näyttää pienen vauvan silmissä? Arvaatteko kuinka mieluisaa olisi päästä imeskelemään helminauhaa, heittelemään kimaltelevia palloja ja kiskomaan koristekukkia irti? Vauva ei vain ymmärrä, että ne koristeet on kiinni kuusessa ja niitä repiessä koko kuusi kaatuu kumoon. Hän on jo kahdesti kaatanut kuusen päällensä tänä vuonna ja toisesta kerrasta hyvänä äitinä nappasin kuvan. Nykyään neiti menee kuusen eteen istumaan ja karjuu kuuselle kuin komentaakseen sitä. Kuinkahan monta kertaa kuusi vielä tulee kaatumaan? Arvauksia?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X