operaatio äiti - Banneri

Lahjojen paketointi voi olla ihan kivaa puuhaa ja se tuo tietynlaisen fiiliksen, kun paperit rapisee yön pimeydessä. Kannattaako lahjat paketoida vain johonkin paperiin vai onko paketoimiseen olemassa hauskoja vinkkejä?

Voiko paketoidessa huomioda luontoa?

Paketointi kuormittaa aika paljon luontoa ja tästä syystä edes yritän tehdä sellaisia valintoja, jotka voi esimerkiksi kierrättää. Ostin ison rullan lattiasuojapaperia, joka on todella helppoa kierrättää. Sen lisäksi suosin myös paperikasseja, lahjakasseja ja myös laatikoita, jotka voi käyttää uudelleen seuraavana vuonna. Laitan paketteihin koristeiksi lahjanarua, mutta vain sellaista, joka on paperia eikä muovia. Koristeet teen itse erilaisista papereista sekä pahveista. Ainut käytännössä huono valinta on teippi, jolla pakettien paperi kiinnitetään. Millähän teipin voisi korvata? Sain ekologisuutta miettiessä jopa niin villin idean, että pehmolelut paketoin kangaskasseihin ja vähän narua ympärille.

Yleensä paketit, joita olen tehnyt on näyttäneet suoraan sanoen rumilta. Kulmat repsottaa, paperi loppuu kesken lahjan ja symmetrisyydestä ei ole tietoakaan. Jotenkin itselleni tuottaa päänvaivaa saada lahjapaketista kompakti sekä kaunis. Muistan, kun eräs ’ystävä’ aikanaan nillitti pakettini ja valisti paketointietiketistä. Tästä oppitunnista huolimatta paketit repsottaa edelleen, mutta ainakin ne on rakkaudella tehty ja se on pääasia.

Askartelussa voi käyttää luovuutta

Halusin tänä vuonna edes vähän kokeilla näpertelyä sekä askartelua. Halusin päästää luovuuden valloilleen esimerkiksi nauhojen kanssa. Niistähän voi tehdä kukkia, sydämiä ja vaikka mitä härpäkkeitä. Paperiset nauhat saa kätevästi avattua ja sitä kautta niistä voi tehdä esimerkiksi kukkaan terälehdet tai lumiukolle hatun. Ruokapakkauksista kotona jää yli erilaista pahvia, jota voi käyttää esimerkiksi lumiukon vartalona tai mitä ikinä pakettiin haluaakaan väkertää. Serveteistä jouluisella teemalla saa myös taiottua koristeellisiä kuvioita paketin kylkeen. Toki näiden lisäksi on olemassa ihan vain perinteiset tarrat.

En usko, että lapset jaksaa aattona keskittyä koristeisiin ollenkaan, mutta ehkä tämä näpertely on ollut vain hauska piriste äidille. Oikeasti aidosti en nimittäin kauheasti nauti lattialla istumisesta ja pakettien paketoimisesta kuitenkaan. Näin siitä sai tehtyä mielenkiintoisempaa ja hauskempaa!

Ihan tosi hyvä vinkki on paketoida vauvan lahjat servetteihin. Vauvan voi olla hankala repiä kovaa lahjapaperia, mutta servetti taas irtoilee tosi helposti lahjan ympäriltä. Itse ostin jouluteemaisia possuservettejä esimerkiksi ja kokeilin yhteen lahjaan. Toimii hyvin ja näyttääkin ihan söpöltä!

Minkälaisia paketteja teiltä löytyy kuusen alta? 

Kommentit (4)

Mukavaa, että yrität ajatella luontoa paketoinnin suhteen! Pohdin kuitenkin, olisiko esim. tämä lattiasuojapaperi yksistään kestokangaskassin lisäksi riittänyt? Ihmettelen servettien yms lahjakassien tarpeellisuutta vaikka ne voikin käyttää uudelleen, oliko ne tarpeellista ostaa juuri nyt, olisiko paketoinnin voinut hoitaa pienemmällä ostelulla? Tai tuo pakettien kuvioiden teippaaminen, onko se kovin ekologinen vaihtoehto, kun paketteja katsoo niin teippiä on mennyt paljon enemmän kuin normaaliin paketointiin tarvitsee, olisiko voinut vaihtoehtoisesti vaikka piirtää? Joskus ehkä jonkun asian ostamatta jättäminen on se ekologisin vaihtoehto.

Tänä vuonna päätin käyttää sanomalehti ja mainoslehtipaperia paketointiin, koska ne on kuitenkin jo valmiiksi meille tuotu niin miksi niitä ei voisi käyttää johonkin hyödylliseen. Tuli värikkäitä paketteja ja paperiset nimikortit ja lahjanauhat erottuu kauniisti 😊
Ihania paketteja oot jaksanut väkertää, pitää itsekin miettiä ehtisikö pari pakettia oikein ajatuksella askarrella kauniimmiksi 😍

Toihan on hyvä idea! Meille kyllä tosin ei juurikaan enää tuu mainoslehtiä :/ mutta hauska hyvä idea!

Ehkä joo 🙂 Mutta musta on myös ekologisempaa aina korjata siitä mitä on vaikka ollut vuosi sitten. Ei ekologisuus ole vain 100 prosenttista, vaan sitä, että askel askeleelta totuttelee ekologisempaan maailmaan. Koristelen tosiaan vain osan lahjoista ja loput sitten jätän vain suojapaperissa koristelluiden taakse. Piirtäminen vois olla kyllä hauska idea, mutta en ehkä osaa piirtää niin hyvin! Maalaaminenhan olis kans kaunis tapa koristella. Lahjakasseja tarvitsee kyllä aina ja meillä ei niitä ollut, kun käytin meidän varastot jouluavun paketteihin niin ostin muutaman sitten lisää! Niitä voi käyttää taas ensi vuonna eikä silloin tarvitse olla ostamassa, joka on kätevää 🙂 Hyvää Joulua!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X