Hedelmäputous sopii lapsen juhliin
Lauantain juhlista eniten mielenkiintoa keräsi hedelmäputous. Se näyttää aivan upealta ja on terveellinen vaihtoehto herkkujen tilalle. Tekeminen on nopeaa ja pöytä näyttää heti raikkaammalta. Tämä sopii myös etenkin pienemmille vieraille.
Se on kuin hedelmäsalaatti
Hedelmäputous on itsessään kuin hedelmäsalaatti. Sen perusidea on koostua monista maistuvista hedelmistä sekä marjoista. Pointti on siinä, että siihen valitaan omat suosikit hedelmäosastolta ja päälle lisätään vähän väriä. Mutta miten hedelmäsalaatista saa muka näyttävän?
Vauva syö viisi appelsiinia päivässä
Tykkään hedelmistä. Meillä syödään hedelmiä aamupalalla, jälkiruoaksi, välipalalla ja iltapalaksi. Meidän vauva saattaa syödä viisi appelsiinia päivässä, pari banaania ja yhden omenan. Jos vauva syö näin paljon, voitte kuvitella varmasti isompien lasten hedelmämäärän. Onhan se totta, että hedelmissä on luontaisesti sitä sokeria kyllä, mutta itse näen ne silti miljoona kertaa parempana vaihtoehtona kuin jatkuvat jäätelöt, pullat ja karkit. Ja älkää käsittäkö väärin.. itse en lukeudu sokerin suhteen niihin ihmisiin, jotka välttelee sitä kuin ruttoa. En vain näe vehnäpullassa mitään arvoa maun lisäksi, joten päädyn mielellään tarjoamaan vitamiinipommeja niin kauan kuin ne vain maistuu lapsille.
Miksi siis täyttää ruokapöytää vain ja ainoastaan makeisilla sekä kakuilla? Vieraissa on varmasti hedelmiä rakastavia ihmisiä tai niitä ihan pienempiä lapsia, joille vanhemmat ei vielä halua kakkua edes antaa.
Hedelmäputous oman maun mukaan
Hedelmäputoukseen tarvitset lempihedelmiäsi, hunajamelonin, basilikaa sekä marjoja. Sen lisäksi koristeluun tarvitset kukkia ja itse ostin juhlakaupasta tuollaisia ei aitoja kukkia tuomaan väriä. Sen lisäksi älä unohda hommata coctail-tikkuja tai tässä tapauksessa hammastikkuja, koska sesonki ei ole vahvimmillaan ja sain turhaan koluta lähikaupat.
Näin tehdään hedelmäputous
Hunajameloni pitää halkaista kahtia. Toisen puoliskon voit kaivertaa lusikalla tyhjäksi. Jos käytät lusikkaa kuin jäätelöä kauhoessa, paloista tulee niin sanotusti pyöreitä. Tyhjään hunajameloniin tökkäsin kaksi tikkua vähän viistoon pitämään puolikasta ”pystyssä” lautasella. Kukat kiinnitin hunajamelonin kuoreen niitä hammastikkuja käyttäen. Kannattaa muistaa, että suurinosa kukista on myrkyllisiä eikä niitä kannata päästää putoamaan ruoan sekaan. Sitten leikkelin hedelmistä erilaisia paloja ja viskoin lautasen sekä hunajamelonin sisustan täyteen niitä. Tässä voi käyttää omaa luovuuttaan ja leikata tähtiä, kukkia, paloja tai mitä vaan. Lopuksi siihen päälle tulee marjoja sekä basilikan lehtiä tuomaan väriä.
Tekeminen ei siis ollut tämän vaikeampaa, mutta lopputulos oli ainakin omasta mielestäni täydellinen. Olen niin tyytyväinen tähän ideaan ja siihen, että se onnistui. Lähteekö tämä ehkä teilläkin kokeiluun?
Jaa oma kokemuksesi