operaatio äiti - Banneri

Meillä on tapana tehdä lomilla jotakin, jos tilanne sallii. Tällä hetkellä budjetointi oli tiukkaa, koska autosta hajosi rengas ja tuli muuta säätöä, joihin meni tässä kuussa yhteensä 300 euroa. Useamman lapsen kanssa tekeminen on heti kalliimpaa, joten asiat pitää suunnitella tarkkaan.

 

Pakko yöpyä, koska vauva ei jaksa autossa

Tällä hiihtolomalla yksi kolmesta viettää aikaa isänsä kanssa koko viikon. Kahdelle piti keksiä tekemistä ja perinteenä meillä on tuolle keskimmäiselle järkätä reissu Muumimaailmaan. Haluttiin ottaa taaperoinenkin tällä kertaa mukaan, mutta homma meinasi kaatua budjettiin. Meidän 1-vuotias ei jaksa kahta autoreissua päivässä, koska huutaa vain koko matkan ajan. Hän ei osaa edes nukkua kunnolla autossa, joka sitten tarkoittaa tosiaan melko tuskaista menoa. Meidän piti siis miettiä erilaisia vaihtoehtoja yöpymiseen.

Ensin ajateltiin, että ajetaan Paraisille mökille yöksi, mutta sitten heräsi epäilys, että saadaanko mökkiä lämpenemään vuorokaudessa tarpeeksi yötä varten. Olisihan se ollut eksoottista, mutta mökki ei pahemmin ole talvikäyttöinen ja sieltä puuttuu ulkovessakin tällä hetkellä. Silti säästöä vastaan olisin ollut valmis kantamaan ämpärin mukana ja käyttämään sitä vessana, mutta tuo kylmyys olisi ollut astetta haastavampi seikka. Mökkielämä on oikeasti ihanaa, vaikka joskus se vaatisikin vähän perinteisempää menoa.

Kaikkeen ei ole varaa

Seuraavaksi yritin hakea hotelleja ja niitähän löytyi, mutta hinta kipusi aika ylös neljälle hengelle. Aina sama ongelma! Meillä on siis tietty budjetti kuukaudessa enkä halua sitä ylittää näin pienemmällä tuella eläessä ja tämä budjetti hupeni pahasti autoon, jonka alle 10 kertaa käytetty rengas posahti ja vielä hajamielinen mies oli unohtanut katsastuksen, josta tuli satanen lisää kuluja. Päätettiin sitten elää suunnitelmien kanssa reunalla ja lähteä, jos samana päivänä putoaa hyvä tarjous ja saan vähän myytyä meidän kerääntynyttä myyntipinoa. Lopulta kävi hyvä tuuri ja päästiin kaikki reissuun! Tätä tällaista kikkailua se meno täälläkin on välillä, koska ei tuolla kh-tuella herroiksi elele. Kiva kuitenkin, että reissu onnistui näin eikä vain puolella kokoonpanolla.

Saatiin tosi hyvä ja halpa paketti Naantalin kylpylään. Tuo ihana ei niin moderni kylpylä, jossa hehkuu vanha aika. Vanha yhdistetään usein ränsistykseen, mutta kuvaisin itse kylpylää ihan siistiksi. Parasta oli käydä uimassa ulkoaltaassa talvisessa vesisateessa.

Muumimaailma Taikatalvi

Seuraavan päivän suunnitelma olikin mennä sinne Muumimaailmaan ja uimisen jälkeen isi lähti isomman kanssa sinne riehumaan. Me tultiin vilkkaan taaperon kanssa vasta perästä, koska hän ei missään viihdy muutamaa tuntia pidempään. Muumimaailmassa on talvisin sellainen Taikatalvi-tapahtuma, joka perustuu talvipuuhaan ja pienimuotoiseen Muumimaailma toimintaan. Siellä on tarjolla mäenlaskua, hiihtämistä, pieniä aktiviteetteja ja esityksiä. Muumitalossa oli myös aktiivisia simpukoita, joihin pitää laittaa oma portilta saatu heijastin. Heijastin sitten käynnistää erilaisia toimintoja talossa.

Reissu sujui ilman ongelmia

Lapset viihtyivät hyvin reissussa automatkoja lukuunottamatta. Muumimaailmassa oli ihan ok sää, vaikka vettä tulikin melko reippaasti. Sää oli silti lämmin eikä tuuli ollut liian kova ollenkaan. Kylpylässä uitiin, syötiin ja leikittiin yhdessä. Kaikista hauskinta oli, että tuo isompi neiti nukahti Muumimaailman jälkeen autoon klo 17 ja heräsi vasta seuraavana päivänä klo 07. Taisi olla hyvää aktiviteettia, kun uni maistui!

Kommentit (2)

Ensiksi onnittelut, että autossa on ehjät gummit ja se meni katsastuksesta läpi, ja vain 300 e. Ja onneksi ei sattunut mitään, ettei hajonnut motarilla!!!
Tuo Parainen Naantali suunnitelma kuullostaa erikoiselta, ja se että Naantalin matkaan menisi koko päivä. Ettekö asukkaan Lauttasaaressa? Sieltä Naantaliin 179 km, Paraisille 173 km….matkaan menee kumpaankin se 2 h.

Niin siis oltaisiin ajettu Paraisille se pari tuntia ja yövytty siellä. Seuraavana päivänä muumimaailmaan olisi ollut lyhyt matka ja lapset olisi jaksaneet ajaa Naantalista päivän päätteeksi kotiin 🙂 Kyllä ne sen yhden 2h ajon jaksaa päivässä, mutta ei kahta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X