operaatio äiti - Banneri

* kaupallinen yhteistyö / Name it

 

Välikausi ja kevät saapuu kovaa vauhtia. On hiljalleen aika miettiä lasten välikausivaatetusta. Olen aiempina vuosina puhunut paljon isompien lasten vaatteista, mutta nyt tässä postauksessa puhutaan tuollaisen vauvan sekä taaperon sekoituksen pukemisesta ulos.

Softshell sopii vähän kaikkeen

Yhden ja kahden ikävuoden välillä lapsen vaatetarpeet riippuu paljon persoonasta sekä opituista taidoista. Riippuu myös onko lapsi kotona, ulkoillaanko lähinnä rattaissa vai hiekkalaatikolla sisarusten kanssa. Yksi vakiovaate meillä on aina ollut välikausiin ja se on softshell-haalari. Tämä haalarimalli sopii vähän joka tarpeeseen ja myös pienemmälle lapselle.

Ei erillisen kurahaalarin tarvetta

Softshellin paras puoli on, että se pitää itsessään tosi hyvin vettä. En ole tarvinnut kurahaalareita aiempina vuosina softshellin kanssa, joten hyvästi kerrospukeutuminen. Mitä vähemmän kerroksia, sitä helpompi lähteä ulos ja lapsen liikkua. Oma vakiosuosikkini softshellien maailmasta on jo vuodesta 2013 ollut Name It. Arvostan kuoseja, istuvuutta ja sitä ohutta pientä fleecekerrosta haalarin sisällä.

Vuodesta toiseen Name it voittaa

Nyt meillä on vanhemmille lapsille kevättä varten takki sekä housut Name It:ltä ja myös päälle vuoden ikäinen mönkijä sai omansa, mutta tosin haalarin. Meidän nuorimmainen ei ole vielä kiinnostunut kävelemisestä, mutta konttaa kovaa tahtia eteenpäin. Tämä tarkoittaa kovaa kulutusta, vaatii hyvän vedenpidon ja sen, että maatasossa mönkivä lapsi pysyy oikeasti myös lämpimänä.

Aina kevään saapuessa huomaan odottavani jännityksellä Name It:n kuosien paljastumista. Joka vuonna noista kuoseista löytyy joku suosikki, josta tulee pakko-saada-fiilis. Tykkään erilaisista teemoista, väreistä ja siitä, että noita kuoseja on moneen makuun. Itse aina kyllä kallistun niihin hempeisiin tai kukkaisiin tyyleihin mielellään.

Softshellin huolto helppoa

Olen kokenut helpoksi pitää huolta softshellista, koska sitä ei tarvitse joka ulkoilun jälkeen heittää pesukoneeseen. Kuraisen ulkoilun päälle huuhtelen haalarin suihkussa ja tämä riittää. Jatkuva haalarin peseminenhän voi yleisestikin kuluttaa haalaria liikaa, joten siksi helppo huollettavuus on plussaa. Haalarien pesu koneessa rasittaa myös ympäristöä, joten senkin suhteen helppo huollettavuus on iso etu. Tykkään myös Name It:n haalareiden vahvikkeista, jotka auttaa haalaria pysymään ehjänä myös hankalillakin keleillä.

Ohjeita koon valintaan

Koon puolesta haalarit on melko pitkiä ja kapeita eli sopivat hoikemmallekin lapselle. Kapeutta ei ole kuitenkaan liikaa, etteikö isompikin lapsi siihen hyvin istuisi. Lahkeet ja hihat on tosi pitkiä eli sen suhteen pienempi haalari voi sopia hyvin, jos lapsen niskahaara ei ole kovin pitkä. Pitkän niskahaaran omaavan kannattaa taas ottaa seuraava koko. Kaikille ei kaikki haalarimallit sovi, mutta onneksi on mahdollista valita myös housut ja takki softshelleistä, joita voin myös omalla kokemuksella suositella. Meidän neidillä (~80cm) on kuvissa koko 86 päällään pitkän niskahaaransa takia, kun taas hänen siskonsa meni samassa pituudessa koko kevään koossa 80.

Name It softshellissa kevättä kohti

Ihanaa, kun kevät tulee ja pääsee vihdoin nauttimaan ulkoilusta. Meidän lapsilla on jokaisella ongelmia, jos haalari tai ulkovaatteet ei miellytä. Yksi haluaa päästä ulos vauhdilla ja pukea itse helposti, yhdellä on aistiyliherkkyys eikä haalari saa olla liian liikkeitä rajoittava ja yksi konttaa, jonka takia haalarin pitää joustaa hyvin. Tästä syystä lähdetään tähänkin kevääseen Name It:n kanssa. Vielä ei tosin olla otettu haalaria kunnolla ulkokäyttöön lumen ja kylmän maan takia, vaikka joskus tämä pienempi rattaissa sitä jo käyttääkin. Softshelliin voi siirtyä, kun lämpö pysyy plussalla, lumi on sulanut ja maa alkaa myös lämmetä. Joissain tapauksissa toki lapset on yksilöllisiä ja kerrospukeutumisen kanssa softshelliin voi siirtyä aiemminkin.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X