operaatio äiti - Banneri

Vanhemmuus on täynnä tilanteita, joissa sitä huomaa tuijottavansa toisen ihmisen osoittavaa sormea. Ne hetket tulee silloin, kun istut kännykällä leikkipuistossa, menetät hermosi keskellä kauppaa tai miljoonannen kerran kiellät lastasi heittämästä hiekkaa ja vieläpä ihan turhaan.

Täydellisyys on haparoiva käsite

Kukaan ei ole täydellinen ihmisenä eikä myöskään vanhempana. Jokaisessa ihmisessä on asioita, joita me sanoitetaan näin yleisesti virheiksi. Tulee hetkiä, jolloin väsyttää tai ei jaksa. Tulee hetkiä, jossa emme löydä vahvuuksiamme ja luovutamme. Täydellisyyttä ei tässä maailmassa ole kirjaimellisesti, mutta itse väitän täydellisyyden koostuvan siitä, että uskaltaa olla oma itsensä niin hyvässä kuin pahassakin. Tämä koskee niitä kaikkia elämän rooleja, joita kannetaan matkassa mukana.

Älä tuomitse miettimättä taustoja

Joku kurtistaa kulmia leikkipuistossa, kun äiti roikkuu kännykällä. Se kännykällä roikkuva äiti oli kuunnellut jatkuvaa huutoa monta tuntia kotona ja pääsi vihdoin puistoon saaden ensimmäisen hengähdystaukonsa koko päivän aikana. Älä siis osoittele. Se äiti, joka hermostui kaupassa valvoi edellisen yön juosten lastensa sänkyjen vieressä, käytti koko aamun erotellessaan riitapukareita toisistaan ja sai tarpeekseen siitä, kun yksi lapsista päätti kaupassa juosta kärryillä päin ruokahyllyä. Älä siis tuijota tuomiten.

Kurkkaa haaste instasta!

Laitoin instagramin puolella haasteen pystyyn, jonka toivon leviävän ja nimenomaan vievän eteenpäin tärkeetä sanomaa. Toivon, että tekin siihen käytte osallistumassa tai laitatte haasteen jakoon blogin puolella. Haasteen idea on painottaa sitä, että kukaan ei ole täydellinen, mutta kaikesta huolimatta riittävä juuri omanlaisenaan. Haastetta kutsun nimellä ”VANHEMMUUSHAASTE”. Haasteen löydät instagramista.

Jokaisessa vanhemmuudessa on hetkiä, jolloin joku osoittaa (tarpeettomasti) sormellaan. Vanhempikin on vain ihminen täynnä tunnetiloja ja rajallisuutta. Nyt haastankin teidät vanhemmat siellä kertomaan kolme omaa heikkoutta vanhemmuuteen liittyen ja sen jälkeen lisäämään lauseen perään. ”Kukaan ei ole täydellinen, riitän juuri tällaisena kuin olen!”

1. Olen äitinä usein hieman levoton ja huono keskittymään suoranaiseen leikkimiseen. Saatan olla se mutsi, joka leikkipuistossa vaihtelee jalalta toiselle hermostuneena, kun en vain osaa olla.

2. Olen järkiperäinen ja faktapohjainen eli liian harvoin tunnepuolella liikenteessä lasten kanssa. Liian usein tarjoan faktatietoa lapselle halauksen sijaan.

3. Saan valtavia uuvahduksia lasten läsnäolosta ja tulee sellaisia hetkiä, kun rehellisesti vain juoksisin karkuun, jos se olisi mahdollista. Väsyn omiin lapsiin tosi paljon ja helposti.

..mutta kukaan ei ole täydellinen, riitän juuri tällaisena kuin olen!

Kommentit (2)

Mistä nii sun housut on ostettu? 😊 Ihanat

Mangon housut 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X