operaatio äiti - Banneri

Kesäsuunnitelmat voi ensin olla lennokkaita ja sitten sitä voikin niiden sijaan huomata viettävänsä koko kesän mökillä. Mökki on ihana paikka, mutta kenen mökillä me ollaan, millaista täällä on ja mitä me puuhataan?

Vaikea kevät vaati pysähtymistä

Alunperin meidän piti tehdä kesällä kaikenlaista ja käydä eri paikoissa. En puhu mistään sen ihmeellisemmästä kuin uimisesta Kuusijärvellä tai retkestä keskuspuistoon. Tarkoitus oli olla mökillä sekä kotona, yhdessä ja kavereiden kanssa. Suunnitelmat saattaa kuitenkin aina muuttua ja kukapa olisi osannut kertoa, että keväästä tuli yksi vaikeimmista. Jouduin käymään pitkän taipaleen sen eteen, että selvisin asioista ja samalla myös meidän parisuhde joutui käymään hankalan tien. Keväällä meinasi romahtaa suhde sekä mieli, mutta onneksi tässä ollaan edelleen ja kaikki on ihan okei.

Kun elämä potkii päähän, pieni irtiotto tekee tosi hyvää. Riittää, että hetkeksi vaihtaa maisemaa ja saa tilaa hengittää. Mökki on täydellinen paikka tähän tarkoitukseen. Tästä syystä ollaan oltu melkein koko kesä möksällä.

Kenen mökillä me ollaan?

Moni kysyy täällä somessa, että onko mökki meidän. Mökki ei ole meidän, mutta KÄYTÄNNÖSSÄ saadaan olla täällä milloin halutaan, kunhan pidetään paikat siistinä. Mökki kuuluu ’anopilleni’ eli on miehen puolen omaisuutta. Tämä sijaitsee Paraisilla saaristossa todella sivussa kaukana muista. Paraisten keskustasta saa ajaa noin vartin verran pieniä teitä perille asti. Tontilla on kaksi isompaa rakennusta, joista toinen on pieni ja vaatimaton päärakennus. Siinä on pari sänkyä sekä keittiötila. Toinen rakennus on sauna ja saunan yhteydessä on asuintila, jossa on kaksi pientä makuuhuonetta. Saunan oheinen tila on meidän käytössä.

Mitä tekemistä mökillä on?

Tontti on metsäinen ja sijaitsee meren rannassa. Tänä kesänä tuohon rantaan tuotiin isolla lautalla hiekkaa ja saatiin käyttöön pieni hiekkaranta. Sen lisäksi täällä on iso terassi, johon paistaa lähes aina aurinko, hiekkalaatikko ja trampoliini. Käytännössä meillä on tekemistä lapsille koko päiväksi. Joku kysyi instagramissa, että miten me jaksetaan olla täällä niin paljon ja mitä tekemistä me keksitään. Täytyy sanoa, että lapsille tällainen luonnonläheinen paikka on parasta mitä voi olla. Voi tutkia, voi leikkiä, voi temmeltää ja olla koko ajan. Joskus sitten lähdetään päiväksi Turkuun vierailemaan tai tehdään jätskireissu Paraisten keskustaan.

Mökillä parhautta on erilaiset olosuhteet

Tykkään mökin ideasta ja huolettomuudesta. Täällä mökillä on ihan hyvät puitteet omaan makuuni. Ulkovessa saattaa jotkut karkoittaa mökkielämästä, mutta itse olen siihen jo täysin tottunut. Olen myös tottunut siihen, ettei kraanasta tule lämmintä vettä tiskaamista varten tai sauna lämpene sähköllä. Oikeastaan jopa arvostan ihan mielettömästi sitä, että sauna pitää lämmittää alusta asti itse. Siinä sytyttämisessä ja puuhaamisessa on ihan oma hehkunsa.

Mökki oli mahdollisuus rakentaa uudelleen

Meille mökki on mahdollisuus rakentaa kaatuneita asioita uudelleen. Se on paikka, jossa vanha arki ei koko ajan hengitä niskaan ja voi vain pysähtyä. Mökki on paikka, jossa voidaan hengittää raikasta ilmaa ja makoilla sylitysten riippukeinussa lasten viihtyessä keskenään. Meidän lapset nimittäin viihdyttää luonnossa itseään käytännössä täysin itse. Siihen tarvitaan vain hiekkaa, vettä ja tilaa temmeltää. Kotona tuntuu, että saa koko ajan juosta ja säätää lasten kanssa, mutta täällä olen lähinnä makoillut ja oleskellut.

Täydellinen kesä

Kesä on ollut hyvä. Ollaan tanssittu ilta-auringossa, hypätty laiturilta miljoonat kerrat mereen, seisty kaatosateessa kamerat käsissä ja nukuttu päiväunet trampoliinilla. Lapset nukkuu noin 19-09 välin, joten on ollut aikaa vain olla oman itsensä kanssa sekä yhdessä. Ensimmäistä kertaa aikoihin ei ole tarvinnut surra sitä, etteikö asioille olisi aikaa, koska nyt aikaa on ollut mielettömästi.

Kuinka moni muu tykkää käydä mökillä?

Kommentit (4)

Oma mökki ois ihana. Onneksi saadaan välillä olla anopin mökillä. Tuotakaan mukulaa ei tarvi viihdyttää siellä. Ei ennen eikä nyt. Huussi löytyy ja vesi juoksee jos kantaja juoksee. Mieli lepää ja askareet mukavia pikkutouhuja. Aina ollaan viihdytty mökillä /luonnossa.

Ahh😍 mä rakastan mökkeilyä ja oma mökki on iso haave!

Oma mökki olisi kyllä ihana!!

Me viihdytään myös!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X