operaatio äiti - Banneri

Tänään oli taas isänpäivä. Päivä, jota juhlittiin valtavan monessa perheessä. Isänpäivä on päivä, jolloin kiitetään omaa isää, pappaa, ukkia, isäpuolta ja lasten isää. Mutta, miten isänpäivää kuuluisi juhlia?

Kiitollinen lasteni isälle

Olen valtavan kiitollinen lasteni isälle eli omalle kumppanilleni. Olen kiitollinen ymmärryksestä, läsnäolosta ja venymisestä. Olen myös hieman kateellinen, koska joskus tuntuu, että minä olen vanhemmista se, joka ei osaa venyttää itseään yhtä taitavasti jokaiseen suuntaan. Ihailen hänen tapaansa istua alas sohvalle pitkänkin päivän jälkeen ja huomioida kaikki lapset tasapuolisesti. Voin sanoa, että kolme lasta on melkoinen ärsyketulva, kun iskevät yhteen ihmiseen samaan aikaan. Silti nämä hetket ei ole täynnä ärjymistä tai hiljentämistä, vaan haleja, pusuja ja keskustelua. Tämä kaikki jakautuu jokaiselle saman verran – oli lapsi biologinen tai ei.

Onko isänpäivä isän laiskottelupäivä?

Ihailen aivan valtavasti lasteni isän tapaa elää tätä elämää ja ajatella asioita muiden kautta. Jo ensimmäisenä isänpäivänä tunnustelin, että miten hän haluaisi näitä päiviä viettää. Onko isänpäivä sellainen päivä, jolloin isä makaa kuningaspedissä ja muut juoksee palvellen ympärillä? Vai miten se menee? Vastaus, jonka sain kysymykseeni vahvisti rakkauttani ja sitä tunnetta, että parempaa isää en lapsilleni olisi voinut saada.

Isä, joka haluaa osallistua

”Aamiainen sänkyyn on ihana ajatus, mutta vieläkin parempaa on tehdä se aamiainen pienten apukäsien kanssa yhdessä. Ilman omia lapsiani en edes olisi isä.” Meillä isänpäivä vietetään aina sellaisena juhlapäivänä, jossa vahvistetaan entisestään lasten ja vanhemman suhdetta. Tehdään yhdessä kaikenlaista, keskitytään hetkeen ja oikeasti nautitaan siitä yhteisestä ajasta. Ei ole ketään makaamassa jalat kohti kattoa, vaan on se isä nauramassa keskellä lasten leikkejä.

Ei vain tänään, vaan myös huomenna

Ei isänpäivän pitäisi olla vuoden ainut päivä, jolloin panostetaan lapsiin. Se on lähinnä vain juhlapäivä, jolloin muistetaan olla kiitollisia. Vanhemman rooli on mielestäni onnistunut silloin, kun vanhempi muistaa olla läsnä muulloinkin arjen keskellä. Huomioida, halata ja kuunnella.

Mitä mieltä te olette siitä, kuinka isänpäivää tulisi viettää? Onko se ihan sama vai onko teillä vahva visio aiheesta?

Lue myös : DIY KARKKIKORTTI

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X