operaatio äiti - Banneri

Jänniä aikoja ollaan eletty viimeisin viikko, kun raskaustestiin pärähti plussa kuukautisten jälkeen. Toivo, epäilys ja pettymys. Mitä lopulta tapahtui? Olematon raskaus.

Olematon raskaus

Miksi edes testasin?

Miksi testasin raskauden kuukautisten jälkeen? Miten sellainen voi tulla edes mieleen? Aloin voimaan todella merisairaasti muutama päivä kuukautisten jälkeen ja tästä syystä halusin hakeutua lääkäriin. Olo oli kuin karusellissa pyörineen jälkitila. Varsinaisesti ei huimannut, mutta päässä velloi ja kiristi. Pahoinvointi viittaa usein raskauteen, joten halusin ennen lääkäriin menoa sulkea sen pois, koska sitä kysytään lähes heti ensimmäisenä. Viivaan piirtyikin selkeä, mutta haalea viiva ja ehdin tuntea sen pienen hetken onnellisuutta.

Testi ei vahvistunut

Testi ei vahvistunut. Testasin jokainen aamu nähdäkseni, että katoaako hormoni kropasta vai lisääntyykö. Testiviiva pysyi viisi päivää yhtä vahvana, joten tajusin jo siitä, ettei meille ole vauvaa ainakaan tulossa. Sunnuntaina tiputteli paristi verta ja alkoi valtava sivuvatsakipu, jota kärvistelin aikani. Päässä hirveä olotila jatkui edelleen, joten päätin hakeutua kipujen ja olon takia päivystykseen. Päivystyksessä tutkittiin neurologiset perustestit ja otettiin verikokeita. Lääkäri oli tutkinut raskauden sellaisella testillä, joka kertoo ainoastaan tuloksen, JOS homoni ylittää 25 IU/l. Luonnollisesti testi näytti negatiivista, koska ne liuskatestit, joilla olen puolittaista viivaa saanut on myös herkkyydellä 25 IU/l. En ymmärtänyt yhtään, kun lääkäri käännytti kotiin tulosten kanssa. Ajattelin, että nyt olen niin sekaisin kroppani kanssa.

Olematon raskaus on varmaan ollut, mutta ei ole enää

Raskaus on aika varmasti silti ollut jossakin. Neljän eri merkin testit näyttivät tämän viikon aikana plussaa ainakin edes haaleasti. Enkä puhu nyt mistään olemattomista viivanpaikoista, vaan selkeistä viivoista, jotka muutkin ovat nähneet. Tänään aamulla testasin taas aamuisen testin, mutta vihdoin viiva oli kadonnut lähes kokonaan. Se siitä sitten. Kävin tänään verikokeissa ja HCG oli 4,1 IU/l, joka on tulokseltaan negatiivinen. (viitearvo -5 IU/l) Tulos on kuitenkin todella lähellä viitearvoa ja useimmilla se on muuten liki nollaa, joten luultavasti sitä raskaushormonia on eilen ja toissapäivänä ollut enemmän. Sen saman voi havaita testeistä, jotka tein. Tämän aamuinen testi oli lähes kadonnut eli tukee teoriaa verikokeen kanssa. Olen jälleen kerran käynyt läpi kemiallisen raskauden tai kohdunulkoisen, joka kuihtui itsellään pois. Ainakin teoriassa.

Turhauttaa, että lukua ei saatu kiinni

Olisin halunnut saada tietoihini arvon silloin, kun luku olisi vielä ollut yli viitearvon. Siitä olisi ollut valtavasti hyötyä, kun haen apua näihin jatkuviin kemiallisiin. Olen vähän harmistunut, että päivystyksessä ei tajuttu ottaa alunperin tuota testiä, joka kertoo arvon. Nyt voin taas ikuisesti leimautua päässäni harhaluuloiseksi ja ajatella, että neljä eri raskaustestimerkkiä näytti väärää plussaa.

Muille oireille ei ole syytä

Pään oire on edelleen läsnä. Niskat ei ole jumissa, en ole ollut kipeänä eikä liikeet aiheuta huimausta. Tuntuu lähinnä, että pään sisällä kiristäisi vanne tai aivot olisivat tulessa, mutta en silti tunne pääkipua ollenkaan. Olo on kuin 3 tuntia karusellissa, koko päivä telkkarin edessä tai keinuvalla laivalla olemisen jälkeen. Ei keinuta, mutta velloo kallon sisällä kuin painetta olisi. Tuntuu, että en pysty keskittymään televisioon kunnolla ja pysy ihan kiinni siinä, mitä yritän tehdä. Olisi kiva tietää, mikä vaivaa. Myös kylkikipu on edelleen kova ja epäilen, että siellä on sitten jonkuntason kysta kiusaamassa. Muuten verikokeiden tulokset olivat omaan silmääni melko normaalit muutamaa heittoa lukuunottamatta. Ferritiini oli vain 20, vaikka hb oli 139. Ferritiini on nykytietämyksen mukaan liian matala, vaikka viitearvoissa lukeekin 15-125 ug/l.

Tästä tuli täysin kuulumisille osoitettu postaus. En ymmärrä kroppaani enkä tiedä, miksi kaikki raskaudet menee kesken. Turhauttaa. Tämäkin raskaus oli olematon.

 

 

LUE MYÖS :  Raskaana menkoista huolimatta?

 

Kommentit (28)

Hei!

Haluan kiittää kirjoituksistasi. Se antoi minulle voimaa ja lohdutti. Olen parhaillaan samanlaisessa tilanteessa: alkanut raskauteni päättyi kuukautisten alkamiseen pari päivää myöhässä. Epäilen vahvasti yhtä syytä raskauden keskeytymiselle, vaikka tutkimukset väittävät toista: parasetamolia. Tutkimusten mukaan sen pitäisi olla turvallinen raskauden kaikissa vaiheissa. Minä otin kovaan päänsärkyyn 1mg parasetamolia yätä vasten, jotta sain nukuttua. Aamulla herätessäni raskausoireet oli kadonneet. Ei ollut enää pahoinvointia,ei metallin makua suussa, ei kovaa nälkää, ei rintojen arkuutta eikä edes vatsan turvotusta. Testeissä ei näkynyt enää kahta viivaa, kun se aiemmin oli vahvistunut päivä päivältä! Saman päivän illalla alkoi verinen vuoto mutta ilman kuukautiskipuja. Tein silti testejä usean päivän ajan toiveikkaana. Lopulta oli pakko uskoa, että kesken meni, vaikkakin ilman mitään kipuja. Ei olisi pitänyt ottaa särkylääkettä vaan sinnitellä päänsäryn kanssa, sillä pelkäsin jo silloin näin käyvän… ensi kerralla olen viisaampi!

Ojan alta heränneen näkönen olet. Tukka takussa, naama väritön. Näytät todella huonovointiselta. Kannattaisko vähän miettiä miten someen tuo itteensä ulos, kerran olet ”iso” nimi.

Hei. Pahoittelut kemiallisista. Olen eri mieltä kuin muut. Esim tyksissä ei ferritiiniä tutkita lapsettomuushoitojen yhteydessä eikä endokrinologit ja lapsettomuuslääkärit todista niiden yhteyttä toisiinsa. Itse olen raskautunut ferritiinin ollessa 10. Eipä siitä raudasta haittaa silti toki ole. Yksi asia minkä sinun tilanteessa kokeilisin aivan ehdottomasti olisi keltarauhashormonivalmiste luteliaalivaiheen tueksi. Vauvatuulia sinne puhaltaen <3

Kiitos ♡

Täällä kans toista yritetty, takana 4 plussaa ja yksi selkeä keskenmeno 😣

Voi ei! Voimia ❤

Heippa
Voin samaistua kirjoitukseesi!
Meillä nyt 5 keskenmenoa peräkkäin, 4 meni kesken 5-6+ viikoilla ja tämä viimeinen 12+6 todettiin, varhais ultrassa kaikki oli vielä hyvin..
En jaksa edes ajatella seuraavaa raskautta, ja pelkoa ja varmuutta siitä että km vuoto taas alkaa. Alkuvuodesta tutkitaan vihdoin kunnolla..

Onneksi saatte tutkittua, mutta suuri on varmasti ollut suru tän taipaleen aikana. Oon tosi pahoillani ❤

Hei! Pregnancy of unknown location eli PUL, voi olla kohdussa tai sen ulkopuolella, kun testi neg ja tarkistettu muutoinkin asiat niin voidaan vain todeta että kehosi hoiti asian hienosti. Jokin painava syy sille oli että raskaus ei jatkunut. Olet myös tosi upeasti ovuloinut ja munasolut ovat toistuvasti hedelmöittyneet, eli voit olla ylpeä kehostasi joka toimii hyvin! HCG:n laskemisessa negatiiviseksi menee jonkin aikaa riippuen toki lähtötasosta,mutta nämä tasotkin eri ihmisillä vaihtelevat niin kovin että suuria johtopäätöksiä ei niistä voi kovin helposti vetää, eikä niitä olisi tilanteessasi ollut tarkotuksenmukaista mitata.
Vielä näitä tällaisia varhain päättyneitä hedelmöittymisiä ei lasketa keskenmenoiksi jos kuukautisetkaan eivät ole kunnolla myöhässä, todennäköisesti näitä on naisilla melko paljonkin, ne jotka eivät raskautta toivo tuskin tekevät testejä vaan jatkavat elämää tyytyväisinä menkkojen ilmaantuessa.
Sokeritasapainosi varmaan on katsottu riittävän hyväksi ajatellen raskautta, jos se on huono niin keskenmenoriski toki on koholla jo siitäkin. Ja kilpirauhasarvot voisi olla myös hyvä tarkistaa. Rauhaisaa loppuvuotta, nauti ihanasta perheestäsi ja toivotaan että se ensi vuonna kasvaa yhdellä 🙂

Kiitos kommentista! Sokeritasapaino on juuri sen vaaditun, toki sitä voisi vielä laskea. Kilpirauhasarvot olivat myös todella hyvät, mutta ferritiini oli tosi alhainen. Tämä kierto kesti 35 päivää (normaali 30-31 päivää) eli menkat olivat myöhässä. Varmaan siis kyse jälleen kemiallisesta raskaudesta, joka ehti hormonin nostattaa.

Alhainen ferritiini voi vaikuttaa myös raskautumiseen. Ja tuo lukema on vakava raudanpuute ilman anemiaq. Suosittelen liittymään Facebookin Raudanpuute – ryhmään.
Tsemppiä!

Hei

Olen sairaanhoitaja ja paljon luen sekä selvittelen asioita työn lisäksikin vielä. Heti kiinnitti huomiota, kun luen blogiasi että ferritiini-arvosi on todella matala tosissaan. Alle 30 arvo meinaa jo sitä, että rautavarastot on tyhjentyneet eikä luuytimessäkään ole enää. Pelkkä hb ei tosiaan kerro mitään. Eli ehdottomasti rautakuuri päälle ja uudet labrat muutaman kk päähän. Suosittelen menemään yksityiselle lääkärille joka on erikoistunut tällaisiin. pääkipusikin voi johtua ihan rautavajeesta.

https://www.raudanpuute.fi/raudanpuutteen-perusteet/mita-jos-epailen-raudanpuutetta-mutta-ferritiiniarvo-onkin-ihan-hyva/

Kiitos! Olen syönyt kaksi kuukautta jo rautaa, mutta toivottavasti alkaisi nousemaan!

Mulla oli ferritiini 18. Nyt olen syönyt rautaa kuukauden ja olen kuin uusi ihminen. Ei huimaa enää ja päässä pyöri.

Olen myös syönyt pari kuukautta. Toivottavasti alkaisi nousta!

Ferritiinisi on tosi matala ja aiheuttaa usein keskenmenoja tai lapsettomuutta. Lapsettomuuspolillakin sanovat että vähintään 50 pitää olls, mielellään 100, jotta raskaus alkaa. Se voi olla syy kemiallisille ja oireille. Todella vahva rautakuuri siis kehiin! Kestää monta kuukautta että se nousee. Voimia ja tsemppiä! Me yritetty lasta jo 3,5 vuotta ilman yhden yhtä plussaa ja se surettaa.

Kiitos! Ja olen pahoillani teidän puolesta. Toivon, että se plussa vielä sieltä teille tulee. Voimia! ❤

Puretko hampaita yhteen yöllä? Itselläni oli ja on vastaavia ”pääoireita” ilmeisesti johtuen tuosta hampaiden narskuttelusta. Mulla kyllä on hirveet jumit niskoissakin.
Mutta purentalihas-ja kasvohieronta saattaisi lievittää sitä pistelyä silmien takana🤔

En ilmeisesti pure!

Olen pahoillani puolestasi! Voit toki hakea apua tilanteeseen vaikka näitä raskauksia ei ole verikokeilla ehditty todeta. Haluan kuitenkin kertoa omasta kokemuksestani. Yritimme esikoista yli vuoden ja hakeuduimme tutkimuksiin, kuukautiskiertoni oli aivan valtavan epäsäännöllinen ja arvelin syiden liittyvän siihen. Olin normaalipainoinen, mutta painoindeksin ylärajoilla kuitenkin. Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloin syödä terveellisemmin ja ennen kaikkea säännöllisemmin sekä liikkua enemmän. Paino ei juurikaan tippunut, mutta oma olo koheni hurjasti, meni pari kiertoa ja sitten raskauduinkin ennen kuin ehdimme lapsettomuuspolille edes ensikäynnille! Nyt kun aloimme yrittämään toista, olin jo valmiiksi paremmassa kunnossa kuin ennen ensimmäistä raskautta ja nyt tärppäsikin jo toisesta yrityskierrosta ❤️

Tarkoitan tällä siis, että pienelläkin elämäntaparemontilla voi olla suuri merkitys raskauden onnistumisessa (vaikka toki tuo saattoi olla sattumaa omalla kohdallani, mutta en usko niin). Voimia yritykseen ja toivottavasti onnistutte pian!

Moikka! Voi olla, että tossa on paljon perää. Talvella muutenkin tuntuu kroppa olevan tukossa, kun loskassa ei huvita juosta ja aina on pimeää. Keväällä on aina kaikki mun raskaudet alkaneet, kun huomaa kehonkin voivan paremmin!

Eiköhän se ole juurikin tuo matala ferritiini se syy toistuviin keskenmenoihin. Suosittelen Dextraa Ruoholahdessa, siellä tietämystä juurikin näistä asioista ja pääset veritankkaukseen. Julkisella aika huonosti näihin keskenmenon syihin ja estämiseen paneudutaan… Tuo matala varastorauta on oikeasti yksi yleisimpiä syitä ja erittäin helposti hoidettavissa. Tsemppiä!

Kiitos, harmi ettei yksityiseen ole nyt varaa satsata. Taidan kysyä D lääkäriltä mielipidettä.

Jos pystyt niin popsi ihmeessä lisärautaa. Eikös liian alhaiset rautavarastot voi olla syy keskenmenoille, muistelen lukeneeni… 🙁

Tsemppiä ❤️

Joo olen popsinut pari kuukautta!

Hei! Matala ferritiini kannattaa hoitaa kuntoon. sekin voi aiheuttaa lapsettomuutta! Nykytietämyksen mukaan naisilla saisi ferritiini arvo olla ainakin 100.

Olen pari kuukautta jo syönyt rautaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X