operaatio äiti - Banneri

”Ojan alta heränneen näkönen olet. Tukka takussa, naama väritön. Näytät todella huonovointiselta. Kannattaisko vähän miettiä miten someen tuo itteensä ulos, kerran olet ”iso” nimi.” Tällainen mutsi minä olen.

Negatiiviset asiat luo pohjan keskustelulle

Tässä on kaunistelematta kommentti, joka pärähti muutama päivä sitten Olematon raskaus -blogitekstini alle. Olin vastaamassa kommenttiin ensin tekstin alla, mutta totesin jälleen negatiivisten kommenttien hyödyn; ne herättää keskustelua. Muistan noin viitisen vuotta sitten kirjaimellisesti lahonneeni negakommentointiin ja sulkeneeni blogin muutamaksi kuukaudeksi. Tuo tauko opetti etsimään tästäkin asiasta positiivisen puolen eli sen, että herjaavista kommenteista syntyy parhaimmat vastamielipiteet.

Se mutsi, joka ei aina jaksa meikata

Olen se mutsi, joka ei jaksa joka päivä meikata. Olen todellakin se mutsi, joka kulkee pyjaman housut jalassa kauppaan ostamaan unohtuneita tavaroita. Tukka on joskus takussa tai nutturalla, koska en vain jaksa harjata sitä juuri sillä hetkellä. Rakastan laittautumista ja sitä, että pistää itsensä viimeisen päälle, mutta en joka päivä. Rakastan myös vain olla siinä muodossa, jossa herään sängystä aamulla.

Ei pyrkimys esikuvaan, vaan olla oma itseni

En ole koskaan ajatellut olevani iso nimi somessa tai tullut someen, jotta olisin muiden äitien esikuva. Perustin blogin alunperin omia ajatuksiani sekä pohdintoja varten eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että kokisin asemani oikeutetuksi muiden äitien neuvomiseen tai ohjaamiseen. Jossain vaiheessa aloin saamaan suosiota kyllä, mutta silti halusin pysyä täällä ihan omana itsenäni enkä muuttaa käytöstäni seuraajamäärän mukana.

Juuri se mitä olen

Olen somessa juuri minä. Olen se mutsi, joka olen. Kerron tasan niin huonoja vitsejä kuin livessäkin enkä harjoittele puheitani etukäteen. En meikkaa storyn videoita varten enkä mieti oikeata kulmaa kuvaamiseen. Olen kolmen lapsen myötä ottanut kymmenen lisäkiloakin, mutta se ei saa itseäni häpeämään kroppaani. Olen se, mitä olen ja sitä on saatavilla omissa kanavissani. Rehellistä Anettea niin hyvässä kuin pahassakin.

Tärkeä esimerkki omille lapsilleni

Olen tässä elämässä erityisesti esikuva vain omille lapsilleni. Olen se, joka opettaa rakastamaan itseään sellaisena kuin on. Itsensä rakastaminen ei sulje pois meikkaamista tai hiusten värjäämistä tai muodista nauttimista, mutta opettaa hyväksymään itsensä myös siinä luonnollisessa tilassa. Olen myös se, joka muistuttaa, että ulkonäköpaineet ei kuulu pienen lapsen arkeen. Siksi olen armollinen muutoksille kropassani, jätän peilin edessä voivottelut väliin ja kannan itseni ylpeänä.

Älä taivu somen filttereille

Minä olen juuri se, jota haluankin. Ole sinäkin. Oli se sitten meikkaamattomuus tai meikeissä kulkeminen. Oli se viimeisimmän muodin mukainen mekko tai lökärit. Älä kuitenkaan suostu taipumaan somen painostukselle ja muuta omaa sisintäsi sen mukaan. Minä en ainakaan suostu. Täydelliset kasvoja muokkaavat filtterit ja vimpan päälle kuvat saa omilla tileilläni painua hiiteen. Jos tämä ajatusmaailma ei edusta sitä, mitä joku haluaa seurata.. sitten en ehkä ole oikea seuraamisen kohde.

Olit mutsi, äiti, isä, lapsi tai kuka tahansa. Sä olet hyvä juuri noin!

Se ojan alta herännyt mutsi

Kommentit (10)

Erittäin hyvä kirjoitus! Minusta on ihanaa, että uskallat olla somessa ilman vimpan päälle siloiteltua ulkoasua ja lavastettuja ”mainoskuvia”. Sellaiset blogit/instatilit on pitemmän päälle tylsiä ja aika lailla toistensa kopioita. Paljon kivempi seurata sellaisia ihmisiä, joihin on edes jotain samaistumispintaa.

T. Toinen en-jaksa-meikata-takkutukkaäiti 😄

Hah 😄 Anteeksi. Äiti olisi sanonut ”Kuin nukkuneen rukous”.

Meikitön, karvainen, nuhjuinen … oikea kotiäiti-painajainen täälläkin.

Välillä hävettää lasten puolesta. Harvemmin itseni.
Toisaalta.
Sitten kun on juhlat tai vastaavat, kunnon syy, sitten laittaudutaan. Kunnolla.

Voimia sinne. (Some)maailma on julma ❤️

Kuulostaa tutulta!! 😂

Kaunis olet ja ihanan rento äiti ♡

Kiitos ❤

Täälläkin kolmen äiti, joka ei ole vielä yhtenäkään eskariaamuna ehtinyt meikkaamaan, on ollut parempaakin tekemistä.

No kyllä! On se aika menoa se aamu kolmen kaa!

Kiva kuulla! En jaksaisi muuta ollakaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X