operaatio äiti - Banneri

Meillä on edelleen tämä pieni koti, johon muutimme vuoden alussa. Tässä pienessä kodissa kaikki on asteen verran liian ahdasta, joten täällä on myös pieni kylpyhuone. Miten perhe, jossa viisi henkilöä pärjää pienen kylpyhuoneen kanssa?

Pieni kylpyhuone

Kaikki ylimääräinen pois

Ensimmäisenä aloitetaan karsimisesta. Ihmisillä on tapana kerätä lukematon määrä turhaa tavaraa kaappeihin ja muualle. Suurinosa siitä tavarasta on odottamassa parempaa päivää ja sitä ”mitäjos” -hetkeä. Faktahan on, että esimerkiksi kosmetiikka ehtii vanhentua ennen kuin pääsee käyttöön tällä taktiikalla. Kannattaa siis miettiä onko kaikki meikit, rasvat ja pesuaineet käytössä vai voisiko niistä kerätä kivan paketin paikalliseen kirppisryhmään ja tarjota niitä ilmaiseksi eteenpäin. Sen lisäksi pienessä tilassa ei kannata säilyttää montaa varapurkkia, vaan opetella ostamaan uutta, kun vanha loppuu. Ostamalla varastoon kylpyhuone vain täyttyy tavarasta.

Säilytysratkaisut pieni kylpyhuone

Katseen kestävä säilytyspussi paperille

Vessaan saa hirveästi lisää säilytystilaa korien avulla. Kannattaa kerätä koreihin ne rumimmat irtosälät, lääkkeet ja muut pikkujutut. Koreja voi sitten nostella kaappien päälle eikä tila näytä enää siltä, että joka paikka pursuaisi jotakin. WC-paperin säilyttäminen vie yllättävän paljon tilaa, joten sille kannattaa kehitellä ihan oma pussukkansa, jonka voi sitten ripustaa roikkumaan. Tällä hetkellä tuollaiset verkkokassit ovat olleet suosiossa, joten sellaisen hommasin myös meidän vessaan. Se kestää niin sanotusti katseen ja kylpyhuone kiittää.

Minne lasten amme ja kylpylelut?

Meillä on lapsilla tapana kylpeä, mutta kylpyhuone täyttyisi pelkästään lasten kylpyammeesta, jos tähän ei olisi hyvää ratkaisua. Meidän pienin kylpee vielä Stokken taitettavassa ammeessa ja löysin jossain vaiheessa isommallekin lapselle sopivan ammeen, jonka saa taitettua todella pieneksi. Nyt nämä kaksi ammetta asustaa käytön ulkopuolella kaapin ja seinän välissä. Kylpyleluille ostin sievän yksinkertaisen ämpärin, jossa on kansi.

Minne mahtuu hoitotaso?

Taaperon vaipan vaihtaminen vaatii hyvän paikan, koska kauhean monen selkä ei kestä lattialla säätämistä. Meillä oli ennen pöytä, jolle vaihtoalustan sai, mutta tässä pienessä asunnossa sellaista hienoutta ei ole. Ihan paras paikka tasoksi on pesukoneen päällinen. Meillä on tuollainen vähän kalliimpi alusta, koska se on paljon jämäkämpi kuin ne pehmeät versiot. Vaipat säilyvät siististi viereisessä korissa.

Kylpyhuone kuivaava pesukone

Kuivaava pesukone säästää tilaa

Kun kylpyhuone on pieni, tarvitaan lisää tilaa ihan kaikilla keinoin. Kuivaava pesukone pelastaa tilanteen, jossa ei ole mahdollista ostaa tornia, mutta tarvitset kuivaustoimintoa. Moni epäilee kuivaavan pesukoneen tehokkuutta, mutta meillä se on osoittautunut ihan OK ratkaisuksi. Konetta pitää vain oppia ensin käyttämään oikein. Täytän itse koneen todella höllästi kerrallaan, koska se vähentää kuivausaikaa. Jos täyttömäärä pesulle on 9kg ja kuivaukselle 6kg, et voi täyttää pesuun täyttä 9 kiloa, koska se ei kuivu millään. Itse täytän pesua varten sen 5-6kg kerralla ja se kuivuu hyvin. Meillä on viisi henkilöä perheessä ja pesen nyt koneellisen päivässä eikä kaappi ole liian täynnä pyykkiä. Meille tämä ratkaisu sopii. Eniten olen tykännyt koneen ”raikastus” -ominaisuudesta.

Lopulta kaupoista löytyy kaikenlaisia pieniä juttuja, joilla voi säästää tilaa. Ostin esimerkiksi Lidl:stä sellaisen kaapinoveen laitettavan naulakon, jotta sain lopullekin perheelle ripustustilaa. Itselleni on tärkeää, että myös kylpyhuone on viihtyisä eikä täyty liikaa tavarasta.

Kylpyhuone

 

SEURAA MYÖS  :   INSTAGRAM

Kommentit (4)

Mistä isommalle lapselle taitettava amme? 🙂

Meillä kans pieni kylppäri ja viiiden hengen perhe

Meillä myös pienen pieni wc/kylpyhuone/pyykinpesutila ja taloudessa neljä ihmistä. Toki lapset jo isoja, koululaisia.
Emme tarvitse enäö hoitotasoa emmekä kylpyammetta, mutta isommilla on tietysti omat kosmetiikkansa ja hiustenkuivaajat yms. Koska kaikki eivät mahdu vessaan yhtä aikaa, ihmiset ja tavarat, täytyy ajatusta laajentaa. Esimerkiksi meikit ja hiukset laitetaan ihan muualla kuin vessassa. Samoin omat hiustuotteet voi sitten säilöä omassa huoneessaan vessan sijaan.

Toi on hyvä tapa, että pidetään omassa huoneessa 🙂

Biltema ainakin taisi myydä! Googlettamalla löyty muutama. Löysitkö? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X