operaatio äiti - Banneri

Torstaina starttaa auto kohti Lappia ja matka jatkuu ihan käsivarren päähän asti. Reissulle on joitain odotuksia ja suurin niistä on LUMI sekä erilaiset maisemat. Täältä tullaan Lappi!

Lappi reissu lapset

 

Lumeton Helsinki ajaa Lappiin

Meillä on ihan aidosti ollut lumeton talvi täällä Helsingissä. Jotain hipaisuja lumesta on näkynyt, mutta ei siitä ole saanut lumiukkoja tehtyä tai pulkkamäelle alkua. Sain jo loppuvuodesta yhteistyötarjouksen, joka toteutetaan lomamökkien suhteen. Varaa valita oli PALJON, mutta me ihastuttiin mökkiin, joka sijaitsee ihan käsivarren päässä. Tässä reissussa houkutti varma lumi, rauha ja eksoottinen paikka, jossa ei ole koskaan tullut käytyä. Eniten toivon näkeväni revontulia!

Autolla läpi Suomen

Aiotaan ajaa meidän Volvolla läpi Suomen. Lappi odottaa lukemattomien tuntien päässä. Käytiin vaihdattamassa autoon uusi akku, jotta se varmasti kestää tiukemmatkin olosuhteet reissussa. Päätettiin ajaa ihan senkin takia, että siinä on ihan omanlaisensa kokemus elettäväksi. Ajomatkaa on noin 14 tuntia, joten joudutaan jakamaan ajaminen kahdelle päivälle. Onneksi matkalla on sukulaisiakin, joiden luona on mahdollista yöpyä ja todella moni ystävä tarjosi yösijaa matkan varrelta. Yövytään menomatkalla kuitenkin eräässä hotellissa ja takaisin tullessa mökissä sekä sukulaisilla, joten ajomatka jakautuu kolmelle päivälle.

Autossa viihtyminen

Lappi on meidän määränpää eli ajomatka on tosiaan pitkä. Autoon on hyvä varata tekemistä lapsille, kuten kirjoja sekä DVD-soitin. Tiedän, että tuo soitin on hieman nykyaikaista, mutta myös pelastanut LUKEMATTOMAT vaikeammatkin matkat. Tytöt matkustavat selkä menosuuntaan ja koirat kopeissaan. Auton päällä meillä on suksiboksi, joka tuo lisätilaa tavaroiden kuljetukseen. Aiotaan pysähtyä ABC-asemilla, jotka ollaan valittu jo etukäteen leikkipaikkojen suhteen.

Mukana vain tarpeellinen

Mukaan pakataan vain tarpeellinen. Lapsille lämpimiä vaatteita ja myös tarpeeksi, koska vahinkoja voi sattua ja vaatteita sotkeentua. Olen ollut joskus reissussa niin, että on tullut vahinko housuun, ruoka kaatunut syliin ja vesilasi päälle, joten varaudun nykyään ylimääräisillä vaatteilla. Meillä on ostettuna lapsille Molon toppahaalarit, lämpimät villahaalarit sekä MYÖS muita välikerroksen lämmikkeitä. Korkeavartiset kengät on yksi tärkeimpiä asioita, joita ollaan hankittu reissua varten. Tuntuu kivalta, että vihdoin voi kaivaa kunnon ulkovaatteet kaapista, kun ei näitä ole täällä Helsingin leudossa talvessa edes tarvinnut.

Ketkä kaikki mukana?

Meitä lähtee reissuun vanhempien lisäksi kaksi lasta. Esikoinen on tällä kertaa isänsä luona, koska joskus on tärkeää sallia mahdollisuus heidän tehdä omia juttujaan eikä meidän omia poikaa jokaiselle reissulle. Tämä on tietenkin hyvä myös siksi, että 2 viikkoa poissa koulusta olisi aika paljon. Esikoinen pääseekin kesällä Lappiin ilman tyttöjä. Myös koirat tulevat mukaan, mutta kanit saavat jäädä pois raskaalta matkalta.

Odotukset lomalle

Odotukset lomalle ei ole suuret, vaan enemmän rennot. On ihanaa päästä aitoon lumihankeen ja pulkkailemaan. En ole koskaan kokeillut reissata lasten kanssa näin pitkää matkaa, joten se osuus vähän jännittää positiivisella tavalla. Uskon, että kaikki menee vielä hyvin ja Lappi on ikimuistoinen.

Lappi

 

SEURAA MYÖS   :   INSTAGRAM  @OPERAATIOAITI

Kommentit (6)

Moikka,
Ihanalta kuulostaa reissu!
Me ajeltiin ylös lappiin 12tuntia kahdella pysähdyksellä, lapset 2v ja 5v joten sekin onnistuu kun vaan on puuhaa hyvin takapenkille😊👌🏻
-Jenni

Okei! Joo! 14h tuntu vaan pitkältä kahteen osaan 😊

Hauskaa lomaa!!Me aina pestää pyykit sukulaisilla tai otetaan semmoinen majoitus missä on pesukone😂En jaksa raahata paljon vaatteita ja juurikin nyt hiihtoloman mökkireissulla sattui kuopuksella semmoinen pissivahinko, että pissasi minun ja oman vaatetuksen joten koneeseen vaan ja kuivuri oli myös tuossa mökissä😊

Joo toi on totta! Meilläki vissii kone!

Vanha postaus ennen koronaa 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X