operaatio äiti - Banneri

Ihmisellä on tapana haaveilla paljon ja oikeastaan moni taitaa rakentaa elämänsä haaveita varten. Haaveet on asioita, joita haluaa elämässä tehdä ja myös itselläni on sellaisia.

Entä, jos haaveet ei toteudukaan?

Niin paljon kuin haaveilenkin asioista, niin paljon myös pelkään, ettei ne haaveet toteudu. Itselleni haaveilu ei ole vain merkityksentöntä ajattelua, vaan eräänlainen elinehto. Tulevassa täytyy olla jotain, jota kohti kurottaa. Haaveet voi liittyä tulevaan kumppaniin, perheeseen tai johonkin intohimoon, jonka haluaa vielä toteuttaa. Itse ajattelen, että on olemassa tämän hetken aktiivisia haaveita ja sitten niitä, jotka häilyy jossain tulevassa odottamassa.

Isona haaveena yksi lapsi lisää

Meillä on kesästä asti ollut haaveena yksi lapsi lisää. Oikeastaan haave oli aiemmin jo ajatuksen tasolla, mutta viime kevät hidastutti suunnitelmiä. Nyt on mennyt sellaiset puolisen vuotta, johon on kuulunut neljä melkein raskautta eli plussaa tikussa, mutta tarkoittamatta vauvaa. Mietin väkisin, että onkohan tämä haave mahdoton ja onkohan lopulta joku kohtalo päättänyt, että olen hyvä juuri näin – kolmen lapsen äitiä. Vauvahaave on äärimmäisen henkilökohtainen ja voin sanoa, että haaveet useinkin tuppaa satuttamaan omalla kohdalla, jos ne eivät toteudu. Kyllä sitä aina kaikesta ylös pääsee, mutta surun kautta.

Tulevaisuuden haaveet

On olemassa myös haave omasta tulevaisuudesta ja työllistymisestä. Kivet vierivät jo niin sanotusti. Rattaat pyörivät, mutta voin sanoa, että näiden haaveiden suhteen pelkään ehkä eniten sitä, että eivät toteudu. Tiedän aivan hirveästi, mitä haluan tehdä ja satsaan siihen kovasti jo nyt. En uskalla myöntää tätä juuri kenellekään edes ääneen, koska pelkään epäonnistuvani. Tottakai tulen työllistymään muullakin alalla, jos tämä ei onnistu, mutta tietääkseni lähes jokainen haluaisi tehdä työkseen sitä, josta nauttii.

Tämä postaus oli näköjään hieman melankolinen tapaus, mutta joskus elämä huolettaa ja se, että saako kaiken, mitä haluaa. Ei aina saa ja sekin on hyväksyttävä, mutta mitä sitten, jos näin käy?

Haaveet

 

SEURAA MYÖS   :   INSTAGRAM

Kommentit (4)

Jossain määrin hankalaa lukea siitä, että neljännen yrittäminen ottaa aikaa, kun on ihmisiä joilla ei ensimmäinenkään ole onnistunut. Toivoisin, että ihmiset eläisivät enemmän hetkessä ja nauttisivat siitä mitä jo on eikä vain ja ainoastaan oman päähänpinttymän takia eläisi surussa, kun ei olekaan aiemmin suunniteltua neljättä lasta saanut kuvioon mukaan.

Onnea raskauteen mutta toivottavasti pystyt tästä eteenpäin elämään enemmän hetkessä.

Focus on present moment moment and be greatful for what you got- enjoy the kids that surround you, love your partner, let go the fear, let go the plans, listen to the moment and get stonger. The future will sort itself out if you will let your fears dissapear. Focus on good!

Ei elämässä tosiaan aina saa, mitä haluaa.
Vielä karumpaa, kuin saavuttamattomaan unelmat, on se fakta, että elämässä voi kovin helposti myös menettää kaiken sen, mistä on joskus haaveillut ja jonka on jo saavuttanut. Itselleni kävi näin.

Sairastuin, jonka johdosta menetin työkyvyn ja uran, ja näin siis mahdollisuuden tehdä työtä, johon olin kouluttautunut, valmistunut ja panostanut. Yht’äkkiä olikin vain vain ”ammatillinen ja ”entinen terve”. Menetin työkykyni liian nuorena ja olin vasta saavuttanut
urallani sen pisteen, josta olin haaveillut ja työnkuvan, jossa halusin tulla hyväksi.

Sitten meni perhe.
Puoliso tahtoi eron, jossa menetin unelmani ydinperheestä, menetin kotini ja menetin jokapäiväisen arjen lapsieni kanssa. Minusta tuli ”ex”.

Elämä hämmentää. On mahdollistaa menettää myös ihan kaikki saavutettu, ei vain se saavuttamaton. Ei menettämistäkään aktiivisesti pelätä voi, mutta sen ajatteleminen saattaa herättää kunnioitusta olemassaolevaan. On hyvä haaveilla, mutta vielä parempi oppia elämään niin, että nyt on hyvä.

Lapsiin liittyvät asiat on tosi henkilökohtaisia. Se suru, jossa ekaa lasta ei ole saatu on varmasti erilainen kuin se, jossa toivotaan neljättä. Suruja ne kumpikin on ❤ Enemmän mun mielestä pitäisi tässä elämässä sallia tunteiden tuntemista, oli tilanne ihan mikä tahansa. Kenenkään suru ei ole pois toiselta, muistetaan kuitenkin se ❤

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X