operaatio äiti - Banneri

Olen innostunut tekemään erilaisia ruokia nyt kesällä. On kiva saada vaihtelua ruokapöytään. Moni on pitänyt siitä, että olen näitä reseptejä jakanut instagramin puolelle. Tästä syystä olen alkanut jakamaan ohjeita tänne blogiinkin. Tällä kertaa vuorossa on kuppibataatti.

Kuppibataatti syntyi vahingossa

Tänään vuorossa on varmasti monelle tuttu ruoka. Tähän reseptiin on olemassa monenlaisia variaatioita, mutta kokeilin sellaista omaan makuun sopivaa yhdistelmää. En ole mikään huippukokki tai erityisen hyvä ruoanlaittaja, mutta jaan sellaisia reseptejä, jotka ovat yllättäneet itseni positiivisesti. Tämän päivän resepti sai alkunsa kahdesta vahingosta. Ensimmäinen vahinko kävi, kun mieheni leikkasi bataatit väärästä kohtaa eikä alkuperäinen resepti toiminutkaan. Seuraava ongelma syntyi siitä, että meidän pääraaka-aine olikin käytetty muuhun. Täältä tulee kuppibataatti!

Näitä tarvitset:

Bataatteja
Tonnikalaa
Kaurakerma
Sipuli
Juustot ( käytin parmesania sekä cheddaria )

Valmistusohje:

Halkaise bataatit puoliksi niin, että sinulle jää kaksi päätypalaa per bataatti. Laita pinnalle hieman öljyä ja palat pellille. Kypsytä bataatteja uunissa 175-200 asteessa noin 45-60 minuuttia. Sisuksen tulee pehmentyä, mutta älä anna bataattien palaa. Jokaisen uuni on erilainen, joten valitse asteet ja aika sen mukaisesti.

Samalla, kun bataatit kypsyvät, valmista täyte. Ota siis kulho, jonne voit laittaa tonnikalan sekä kerman. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää ne tonnikalan joukkoon. Lisää myös valitsemasi juusto sekaan ja sekoita hyvin. Itsehän laiton jääkaapista juustojen jämät eli parmesaania ja cheddaria.

Kun bataattien sisus on pehmennyt, ota bataatit pois uunista. Koverra bataattien sisus pois ja lisää se täytteen sekaan. Sekoita täyte tasaiseksi ja laita sitä jokaisen bataatin sisälle. Sen jälkeen ripottele pinnalle juustoa ja laita bataatit vielä hetkeksi uuniin kunnes arvioit sisuksen lämmenneen tarpeeksi. Pian ruoka on valmista.

Bataattien muodon vuoksi ne on helppoa nauttia jostain sievästä kupista. Näin ruoka on helppo syödä likaamatta käsiään eikä bataatti pääse liukumaan pitkin lautasen pintaa. Jos valitsee kauniit kupit, voi ruoasta tehdä pöytään myös esteettisen kattauksen. Tai sitten koko homman voi tehdä perinteisesti ja leikata bataatit niin sanotusti oikein.

Tässä ohje oli! Alkuperäinen täyte olisi ollut tonnikalan sijaan papuja, joten sekin sopii ohjeeseen tosi hyvin. Jokainen voi soveltaa täytteen omaan makuunsa sopivaksi. Jos testaat ohjetta, tule kertomaan, miltä kuppibataatti maistui!

Kuppibataatti

 

SEURAA MYÖS  :  INSTAGRAM  @operaatioaiti

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X