Maailman paras wokki
Kun mietin sanaa wokki; jostain lapsuudesta herää negatiivinen muisto. Sanoin aina, että minähän en wokkia syö.
Jaan blogissa pääosin reseptejä, jotka olen itse kehittänyt. Joskus kehitän ne useamman reseptin kautta ja joskus vain tekee mieli jotakin, jonka sitten sovellan päästäni parhaani mukaan. Nyt alkuraskaudessa on moni ruoka tehnyt pahaa, mutta yhdellä kauppareissulla sain päähänpiston. Oli aika kehittää maistuva wokki!
Keräsin kaupasta kaikkia aineksia, joita olen kokenut muissa ruoissa hyväksi. Valitsin tarkkaan, että kana on maustamatonta, nopea valmisteiset nuudelit ja kastikkeen aiemman kiinalaisen-reseptin perusteella. Kasvisten kohdalla oikaisin ja otin valmiit wokkivihannekset, mutta ne ehdottomasti tuoreena eikä pakasteesta. Omaan makuuni pakasteet jää liian kosteaksi tässä ruoassa.
Wokki ainekset:
• Maustamaton kanasuikale / kasvisvaihtoehto
• Nuudeli
• Tuoreet wokkivihannekset
• Osterikastike
• Soijakastike
• Sweet Chili -kastike
• Mausteet
Ohje:
Paista kanat mahdollisimman kuivaksi pannulla eli miedolla lämmöllä käyttäen vain hieman öljyä. Mausta kanat mielesi mukaan! Itse maustan aina valkosipulilla (suolaton), grillimausteella (suolaton), yrteillä (kuivattu) ja ripauksella chiliä. Kun kanat ovat rapsakoita ja kypsiä, lisää sekaan 1/3 osterikastikepullosta, 2 rkl soijaa ja 2 rkl sweetchili -kastiketta.
Kanojen maustuessa laita vesi kiehumaan ja heitä sekaan nuudelit. Nuudelit vaativat vain pari minuuttia keittymistä, joten tässä vaiheessa lisää kanojen sekaan kasvikset. Kun nuudelit ovat valmiita, laske pannun lämpötilaa ja heitä myös nuudelit sekaan. (Valuta vesi pois hyvin ennen lisäämistä!) Pyörittele ruokaa hetki pannulla ja sitten wokki on valmis!
Ruoasta tuli äärimmäisen herkullista ja ihan hieman tulista. Tulisuuteen voi vaikuttaa mausteiden kautta. Onko wokki mielessä? Kokeile tätä!
SEURAA ARKEA MYÖS : INSTAGRAM @operaatioaiti
Jaa oma kokemuksesi