Operaatio Äiti - Hero Header

Helppo perunavuoka ruokalistalle!

Ruokajutut kiinnostavat jatkuvasti instagramin puolella, joten olen näitä meille hyväksi todettuja reseptejä kirjoitellut ylös blogin puolelle. Tänään on vuorossa helppo perunavuoka.

Perunavuoka

 

Lapsiperheessä helpot reseptit

Lapsiperheessä ruoan tekemiseen toivoo sellaista helppoutta ja yksinkertaisuutta. Itse arvostan ruokia, jotka saa nopeasti heitettyä uuniin kypsymään. Tällä kertaa idea lähti siitä, että jatkuva pastan syöminen alkoi tökkimään, mutta esimerkiksi lasagne on pitänyt meidän lasten lempilistan kärkeä. Vähän selailemalla tuli idea kokeilla uutta ja lopputulos oli loistava!

Perunavuoka :

isoja perunoita
1 rs jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
sipuli
valkosipuli
kaurakerma
juusto
mausteet

Ohje:

Ensimmäisenä kannattaa paistaa jauheliha. Paistamisen voi suorittaa omien mieltymyksiensä mukaan. Itse käytän paistaessa öljyä, maustan lihan suolattomilla mausteilla ja lisään lopuksi häränfondia, jossa on hieman suolaakin. Suosikki mausteeni ovat valkosipulijauhe, suolaton grillimauste, valkopippurijauhe sekä mustapippurijauhe. Joskus laitan myös ripauksen chiliä! Yksi hyvä tapa on heittää texmex-mausteseos jauhelihan sekaan. Lopuksi jauhelihan joukkoon lisätään tomaattimurska.

Jauhelihan paistuessa kannattaa pilkkoa muut ainekset. Perunat viipaloidaan raakoina, sipuli leikataan myös viipaleiksi ja valkosipuli pilkotaan pieneksi silpuksi. Lapsille tämä ruoka toimii myös ILMAN SIPULIA.

Perunavuoka kannattaa valmistaa esimerkiksi pyöreässä hieman korkeammassa vuoassa. Pohjalle laitetaan hieman öljyä ja kerros jauhelihaseosta. Tämän jälkeen laitetaan perunaviipaleita päälle samaan tapaan kuin lasagnelevyjä. Perunoiden päälle laitetaan sipulit sekä ripaus juustoa ja sitten tulee taas uusi jauhelihakerros. Kerrokset kootaan toistaen samaa kaavaa kunnes päällimmäiseksi jää jauhelihakerros. Lopuksi perunavuoka viimeistellään kaatamalla kaurakerma päälle ja heiluttelemalla vuokaa, jotta se leviää hyvin joka paikkaan. Pinnalle ripotellaan juustoa.

Olen meidän uunissa kypsyttänyt ruokaa noin 200 asteen kieppeillä ja siihen asti kunnes perunat ovat tuntuneet haarukan avulla kypsiltä. Jos pinta uhkaa tummua, kannattaa vuoka laskea alemmalle tasolle tai lämpöä laskea.

Hyvää ruokahalua! Lisukkeena raejuusto toimii täydellisesti!

Perunavuoka

 

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM :  @operaatioaiti

Kommentit

4 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Joo sen voi kyllä jättää poiskin. Musta tuntuu että meidän pannu on jotenki huono ja siks tulee lisättyä öljyä 😬

Avatar

Ihan hyvän kuuloinen resepti mutta aika paljon Rasvaa tuntuu olevan. Jauhelihassa itsessään on rasvaa, vaikka olisikin vähärasvaisempaa että paistamiseen ei Tarvitse öljyä. Enkä itse laittaisi vuoan pohjalle enää öljyä, varsinkaan jos sitä on paistamisessa käyttänyt. Valmiissa texmexmausteissa on hirveästi suolaa vaikka tunnut välttelevän liikaa suolaa muissa mausteissa.

Anette - Operaatio Äiti.

Jos haluu vähemmän rasvaa niin vähentää vaan! 😊 Parasta se onki ite muokkailla omaan tyyliin. Ite käytän kyllä aika usein öljyä näissä hommissa – oliiviöljy oma suosikki.

Texmex jutussa on paljon suolaa, siks se ei oo joka kerta käytössä. Mutta hyvä vinkki niille, jotka ei välttele.

Toivottavasti maistuu, jos kokeilet 🙂

Avatar

Kiva ohje ja soveltaen lähtee kokeiluu!
Kuten tuossa yllä jo mainittiinkin, niin öljy tuntuu olevan aika turha raaka-aine tässä ohjeessa ja esim jauhelihan paistoonhan sitä ei ollenkaan tarvita. 🙂
Oliiviöljykin on kuitenin rasvaa, joka lisää ravinnon energiatiheyttä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä