operaatio äiti - Banneri

Meillä oli tänään aika varattuna yksityiselle kahdesta syystä. Haluttiin päästä katselemaan vauvaa rauhassa ilman kiirettä sekä mennä kurkkaamaan, jos vauvan sukupuoli näkyisi.

Yksityisellä on aikaa katsella

Yksityinen puoli on siitä hyvä, että ajan voi saada nopeastikin, jos on tarve päästä katselemaan vauvan vointia esimerkiksi alkuraskaudessa. Toinen hyvä syy on se, että on oikeasti aikaa katsella sitä vauvaa eikä meno ole vain liukuhihnalta sisään sekä ulos. Ultraajalla on aivan erilailla aikaa esitellä vauvaa ja vauvan liikkeitä kohdussa.

Sukupuoli voidaan selvittää jo rv16 alkaen

Nykyään taitava ultraaja voi selvittää sukupuolen jo rv16 alkaen. Toki on aina mahdollista, että vauva ei ole halukas jalkoväliään vilauttamaan. Meillä oli alkuun haasteita saada tuo pieni jääräpää kääntymään, kun hänen asentonsa oli näkyvyyden puolesta todella huono. Lopulta keksin, mehun sekä hyppelyn jälkeen pieni olento kääntyi sopivan verran, joten saatiin hyvä näkymä ja lupaus. Kannattaa muistaa, että tulos voi muuttua ihan sinne syntymäänkin saakka, koska näkymä on kuitenkin vain aina arvio.

Perhe-Artessa henkii hyvä fiilis

Olen käynyt Perhe-Artella ultrissa aiemminkin. Joka kerralla olen saanut asiantuntevaa ja etenkin ystävällistä palvelua, jossa on huomioitu myös koko mukana ollutta perhettä. Vastaanotto on rauhallinen ja miellyttävä paikka käydä. Edellisen kerran kävimme kurkkaamassa viime raskaudessa tuota pienempää neitiä, jonka sukupuoli näkyi heti selkeästi.

Edullinen hinta palvelusta tinkimättä

Olen ollut tyytyväinen myös siihen, että hinnasto on edullinen, mutta se ei näy mitenkään palvelun tasossa, vaan päinvastoin. Kunnallisella ultrissa on usein sellainen kiireinen olo eikä ihmiset siellä välttämättä ehdi keskittyä odottajaan samalla tapaa. Perhe-Arte taas huomioi odottajan tunteet ja toivomukset. ( kts. hinnasto)

Ultrakäynnin tunnelmia

Katseltiin vauvaa ihan rauhassa. Tutkittiin hänen kasvonpiirteitään, pieniä liikkeitään ja aivan hassua asentoa. Jalat oli vedettynä ihan sykkyrään ja kasvot istukkaa vasten. Vauva oli mielestäni todella rauhallisen oloinen persoona, kuten edellisessäkin ultrassa. Sellainen levollinen nautiskelija! Saatiin hänet heräilemään kesken ultran, mutta nekin liikkeet olivat rauhallisia. Painoa hänellä oli jo 151g, joka vastasi suunnilleen viikkoja. Pää ja vartalo olivat ainakin mitoiltaan viikkoja vastaavat, mutta jalkojen mitta taas vastasi isompaa eli pitkäjalkainen tyyppi (kuten meidän vanhempi tyttö) taas tulossa!

Sen pidemmittä puheitta, pystyin jo itsekin huomaamaan, että rakenne vaikutti hieman erilaiselta kuin viimeksi. Lopulta näkymä oli yhtä selkeä kuin viime kerralla.. vauvan sukupuoli on POIKA. Nub-teoria sekä raskausoireet olisivat viitanneet tyttöön, mutta olin aivan varma pojasta, koska olen nähnyt unia vain poikavauvoista. Kyllä se odottajan vaisto jotain siis kertoo!

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit (10)

Hei! Laitoin jo aiemmin viestiä kun kysyin onko sun 4:ssä raskaudessa pitänyt paikkansa kiinalainen syntymäkalenteri entä ovulaation ajoittaminen sukupuolen suhteen? 🙂

Millä fiiliksillä oot poikalupauksesta?

Aika neutraali 🙂 Varmaan yhtä neutraali, kun tyttö olisi ollut. Ei ollut kauheesti odotuksia sukupuolen suhteen tällä kertaa!

”Kannattaa muistaa, että tulos voi muuttua ihan sinne syntymäänkin saakka, koska näkymä on kuitenkin vain aina arvio” mitä tarkoitat tällä? Meinaatko siis sukupuolta? Jos on ammattitaitoinen ultraaja ja huiput ultralaitteet niin kyllä se sukupuoli on varma. Me käytiin esikoisesta rv17 erikoislääkärillä ja hän pystyi tytön sukuelinten osia sieltä kertomaan ja näyttämään. Ja että sukupuoli ihan 100% varma.

Sitä, että ystävä sai kolme kertaa varman tyttölupauksen. Viimeisimmän muutama viikko ennen syntymää, koska rakenteet oli aivan selvät ja sen näki kuvistakin. Poika syntyi 🙂 Joskus tytön häpyhuulet saattavat olla turvoksissa ja muistuttaa pojan elimiä. Joskus pojalla voi olla taas elimet piilossa ja arvio olla tyttö näkymän takia. Itsellä aina pitänyt kyllä paikkansa arviot 🙂

Mä olin varma et se ois tyttö 🙂

Mulla unet paljasti, että pakko olla poika 🥰

Ihanaa, onnea kovasti! 💙 Oman kokemukseni mukaan ei kertaakaan (6 kertaa käyneenä, muistaakseni) julkisen puolen ultrassa ole ollut millään lailla kiireinen tai liukuhihnamainen sisään-ulos -olo, vaan ihan päinvastoin!

Niin, kai se vähän riippuu. Musta tuntuu, että mulle osuu ne kiireiset naistenklinikan lääkärit. Ja joku ultraajahan anonyyminä tänne kirjotti aiemmin, että ei ole kuulemma äitiä varten siellä ultrapaikassa ja se tilanne ei häntä liikuta, vaan on siellä katsomassa vauvan rakenteet/voinnin ka siinä se 😅

Mulla ei ainakaan oo kumpikaan täsmännyt 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X