Ylävatsakivut vei taas sairaalaan

Ylävatsakivut alkoivat noin muutama viikko sitten. Juuri samoihin aikoihin, kun viime raskaudessa. Kipujen syytä ei aikanaan tutkittu.

Ylävatsakivut, jotka vievät järjen

Voin sanoa, että mikään kipu ei ole pahempi kuin nämä kohtauksina iskevät ylävatsakivut. Ei sektio, ei revennyt istukka, ei mikään. Kivut sijoittuvat ylävatsalla hieman oikealle ja heijastuvat pahasti selän puolelle. Kivun ollessa pahimmillaan koen vaikeaksi edes hengittää tai maata paikallaan. Syitä kivuille en osaa sanoa, mutta muiden oireiden perusteella olen kutsunut kipua sappikohtaukseksi.

Sappiko vaivaa?

Ylävatsakivut voivat olla sappiperäisiä. Ne voivat myös liittyä raskausmyrkytykseen ja on kai niitä vaivoja muitakin. Olen kärvistellyt kohtausten kanssa jo useamman viikon, mutta tänään en vain enää kyennyt. Tuntui siltä, että kuolen kipuun ja pääsin päivystykseen. Yleensä kohtaukset menevät ohi itsellään parissa tunnissa, mutta tänään tämä kesti melkein kahdeksan tuntia.

Tutkimuksia ja kohonneet maksa-arvot

Täällä on nyt otettu verikokeita ja tarkastettu vauvan vointi. Vauva on edelleen virkeä, virtaukset toimii ja painokin oli arvioilta noin 2,7kg. Omat verikokeeni näyttivät sen, että maksa-arvot on koholla. Tästä syystä jouduin jäämään sairaalaan lisätutkimuksia varten. Ainakaan ylävatsan ultrassa ei ilmennyt mitään hälyttävää eikä sappirakossakaan näkynyt kiviä. On todella iso mysteeri, että mikä on vialla.

Tässä nyt sitten voidaan lotota, mistä ylävatsakivut ja kohonneet arvot johtuvat. Onko tarjolla raskausmyrkytystä? Raskaushepatoosia? Onko siellä sappirakossa kuitenkin kiviä piilossa? Huominen näyttää. Kyllä osaa loppuraskaus olla yksi iso työmaa!

Ylävatsakivut

 

SEURAA MYÖS @operaatioaiti

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Hei,
Minulla oli myös raskauden aikana(ihan lopussa) voimakasta ylävatsakipua. Raskausmyrkytys paljastui ja myös hellp-syndrooma. Maksa-arvot olivat koholla ja jotkut muut arvot laskussa.
Toivottavasti sinulla on kyse jostain muusta. 🙂
Tsemppiä!! 🙂

Avatar

Noilla oireilla voi olla ihan vaan tulehtunut vatsalaukku, oireet sopii täysin. Kivut on kohtauksen omaiset, voi kestää jopa tuon 8h kerrallaan. Kivut ovat myös todella kovat.

Anette - Operaatio Äiti.

CRP on normaali eli ei tulehdusta 🙂

Avatar

Moikka! Minulla todettiin kuvailemiesi kipujen vuoksi gilbertin oireyhtymä. Vaaraton, mutta jostain syystä bilirubiiniarvot sekä jotkin maksa-arvot nousevat korkealle joka taas VOI aiheuttaa sappikohtauksia muistuttavia raastavia kiputiloja sekä silmien että ihon keltaisuutta (johon ei ole hoitokeinoa).
Itse olin viikon sairaalassa ja tutkittiin kaikki maksasyövästä lähtien, lopulta diagnoosiksi päätyi tämä – kun oltiin poissuljettu kaikki muut vaihtoehdot.
Kovasti tsemppiä!

Anette - Operaatio Äiti.

Joo mulle laitettiin kokeisiin noi bilit 🙂

Avatar

Minulla oli esikoisen raskaudessa vastaavat kivut, jotka vasta raskauden jälkeen todettiin sappikohtauksiksi. Raskauden aikana kävin kerran päivystyksessä ja kuitattiin närästyksenä.
Raskauden jälkeen palasivat karmeinta kohtauksina, jolloin lopulta sappirakko poistettiin.
Tsemppiä, sappikohtauskivut ovat kamalia!

Anette - Operaatio Äiti.

Ne on hirveitä!

Avatar

Mulla ei itsellä oo raskaus aikana ollut pahemmin ylävatsa kipuja mutta muuten ennen raskauksia on ollut juurikin oikealla puolella tooosi kovia kipuja. Ultrattu on monesti eikä mitään oireita selittävää löydy. Sappi arvot olivat kesällä koholla kontrollissa olivat nousseet hieman. Muut arvot normaalit. Kukaan ei osaa auttaa koska kaikki pitäisi olla ok mutta kun ei van ole ja kun on dappia arvokin vähän veriarvotkin nousseet niin kertoohan sekin jostain. Kuitenkin kun syksyllä tulin raskaaksi ei onnekseni oli tullut vielä samoja kipuja mitä loppu keväällä ja kesästä oli. Tsemppiä❤️

Anette - Operaatio Äiti.

On se joskus turhauttavaa kun syytä ei löydy!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä