operaatio äiti - Banneri

Huomenna vauva syntyy ja onkin aika arvailla hänen nimeänsä! Nimi oli vaikea päättää, mutta lopulta löydettiin täydellinen vaihtoehto! Arvaa nimi!

Miten nimi on joskus niin vaikea valita!

Meillä oli kauhea lista ehtoja. Ei saanut olla liian erikoinen ja piti olla tarpeeksi suomalainen. Ei haluttu nimen merkityksen olevan outo ranskaksi tai espanjaksi. Ei haluttu nimeen R- (ärrävian vuoksi) eikä H-kirjainta (ranskalaiset ei lausu ”hoota”). Nimen piti sopia etenkin nuorimman nimeen sekä siinä piti ehdottomasti olla L-kirjain. Tuntui, että jokainen nimi loppui konsonanttiin tai soljui liikaa, joka tökki myös. Meinasin jo jättää lapsen nimettömäksi! ( Lue : Nimetön poikavauva )

Vaihtoehtoja oli

Viljami oli nimi, josta pidin, mutta mies ei. Mies rakasti Eemeli nimeä, mutta itsehän en lämmennyt nimelle lopulta yhtään. Yhdessä vaiheessa lyötiin lukkoon Olavi ( ranskaksi lausuttuna oh la vie = o la vi eli voi elämä ), mutta lähipiirissä oleva lähes sama nimi alkoi tökkimään. Lyötiin lukkoon myös Ilmari, mutta yhdellä meidän perheestä on r-vika ja se olisi ehkä häirinnyt. Mikähän nimi lopulta valittiin?

Etunimi vinkit

Etunimi on lyhyehkö eli alle kuusi kirjainta. Siitä löytyy ainakin kirjaimet L sekä V. Nimeä on annettu selkeästi 1900-luvullakin, mutta se ei ole suosituimpien joukossa. Alunperin se ei täysin uponnut meidän kriteereihin, mutta jossain vaiheessa nimi vain alkoi tuntumaan sopivalta, joten päätettiin valita se. Nimi on siitä lähtien tuntunut täydelliseltä; arvaa mikä se on!

Toinen ja kolmas nimi

Näistä toinen nimi on lyhyehkö ja myös siitä löytyy kirjaimet L ja V. Nimi on hyvin suomalainen, mutta sillä ei ole selkeää merkitystä. Nimi liittyy johonkin tärkeään toisen meidän elämässä ja on melko tunnettu. Kolmas nimi rikkoo meidän sääntöjä räikeimmin ja on ulkoasultaan pitkä. Nimi löytyy kummankin suvusta jollain tapaa, on melko yleinen nimi ja myös siitä löytyy kirjain L.

Arvaa nimi! Paljastamme etunimen synnytyksen jälkeen instagramissa ja koko nimen kasteen yhteydessä. Seuraa siis @operaatioaiti ja @operationpapa .

Arvaa nimi

Kommentit (36)

Alvin tai Vili. Viljami on munkin suosikki❤️

Vilhelm, veli, vili, valo, leevi, uolevi 😎

Onpa omituinen ajatus, että r-vika olisi jotenkin este r-kirjaimia sisältävän nimen käyttöön..Terv r-vikainen äiti, jonka lapsen etu- ja sukunimessä r…

Ei haluta vain painetta lapselle, jolla on jo R-vika meidän perheessä sen nimen lausumiseen 🙂 Kyllähän sellanen luonnostaan stressaa, kun stressaa joskus ihan tavallisissakin sanoissa, ettei meinaa lähteä 🙂

Veli/Leevi Viljo Mikael/Samuel/Julius

Alvin, alvar, melvin, tai elvis 😅😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X