Vauva, jonka nimi on..

Kuinka moni muistaa, kun painittiin vauvan nimen kanssa? Vannoin, että vauva jää nimettömäksi, koska mikään ei vain sopinut. No ei jäänyt ja nimi löytyi tosi yllättäen.. (Lue: Nimetön poikavauva)

Nimetön vauva

Moni sanoi nimeä pohtiessa, että heilläkin on ollut lähes mahdotonta miettiä nimiä lapsilleen. Mikähän siinä on, että joskus on niin vaikeaa löytää se nimi. Lopulta nimi tulee vastaan jopa ihan yllättäen eikä vauva luonnollisesti jääkään nimettömäksi. Moni kyllä kertoi myös päättäneen nimen päivää ennen ristiäisiä..

Ei ristiäisiä koronan takia

Ollaan päätetty, että ristiäisiä ei järjestetä. Olen kuitenkin uskovainen ja vauva kastetaan. Aiotaan järkätä ristiäiset niin, että paikalla on 2 kummeista (joita on muuten useampi) ja meidän perhe. Kokeillaan laittaa tilaisuuteen kone kuvaamaan tapahtuma livenä, jos läheiset haluavat osallistua. Näin vältytään turhalta koronariskiltä ja ei jouduta valikoimaan läheisten seasta 10 ihmistä.

Vauva poika nimi

Etunimi julkiseksi

Julkistan teille seuraajille etunimen, koska en jaksa varoa koko ajan sen sanomista ja lipsauttamista. Läheisille nimi kerrottiin jo syntymän jälkeen, jotta vauva saa nimen myötä oman persoonan. Häntä kutsuttiin jo teholla omalla nimellään. Tuntui tärkeältä, että vauvaa kohdeltiin omana itsenään nimen kera. Koko nimi tulee sitten ristiäisissä tietoon kaikille.

Nimestä lyhyesti

Matka neljännen lapsen vanhemmuuteen oli täynnä kuoppia. Monen monta raskautta, jotka menivät kesken heti plussan jälkeen ja sitten vielä se yksi ultrassakin todettu keskenmeno, joka vei kaikelta pohjan. Vuosi oli vaikea koronan takia, mutta meitä siunattiin ihanilla uutisilla. Kesällä tein positiivisen testin ja muutama kuukausi myöhemmin kuulin odottavani poikaa. Pientä ihmeellistä poikaa, joka tulisi kirkastamaan meidän elämän. Alkuun vierastin nimeä, koska sillä on ”liian selkeä” tarkoitus ja nimi tulee esiin PALJON arjen käyttösanoissa. Lopulta kuitenkaan emme nähneet mitään muuta nimeä yhtä sopivana kuin tämän, joten se vakiintui nimeksi. Hän ei ole siis loppuelämäänsä vauva, vaan..

Aion laittaa teidät töihin ja tutkimaan itse, mikä nimi on. Ranskaksi nimi OLISI ”Lumière”. Syöttäkää kyseinen sana sanakirjaan ja saatte tietää hänen nimensä!

Kommentit

4 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Liittyy siis sukunimeen se nimen sopivuus ja esikoisella on eri sukunimi 🙂

Kompastelin kaikista eniten Valon kanssa siinä, että sillo on liian selkeä merkitys jo ihan arkikielessä, mutta se tuntui oikeammalta kuin Vilho, josta myös pidin 🙂

Avatar

..nimi jota useampikin ehdotti ja sanoit sen merkityksen olevan liian ilmeinen. Niin se mieli vain muuttuu. Vähän ihmetyttää, kun puhuit siitä, että lasten nimet sopii yhteen ja puhuit kokoajan vain tyttöjen nimistä, unohdit esikoisen kokonaan. Johtuuko tämä siitä, että pojalla on eri isä, kuin muilla? Eihän toki Topi nimenä ole erityisen vaikea tai ”kova”, mutta erottuu muiden nimistä kuitenkin.

Avatar

Mulla oli yhden asiakasperheen suloinen poika Valo, ihastuin siihen nimeen silloin!😍

Anette - Operaatio Äiti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä