operaatio äiti - Banneri

Heti alkuun haluan sanoa, että koko otsikko on täysin puuta heinää. Se on mielipide, jota ei koskaan tulla kuulemaan minun suustani. Lausahdus tuoksahtaa lievästi sarkasmille ja on luotu erään keskustelun pohjalta, jossa arkeensa tylsistynyt palstailija keksi alkaa herjaamaan mieheni kotivaatteita.

Käytätkö kotivaatteita

Kun keskitytään väärään asiaan

Tässä päiviä sitten tulin napanneeksi aivan syötävän suloisen kuvan kumppanistani. Tuosta isästä, joka elää täydestä sydämestään läsnä lapsilleen. Kuva hehkui rakkautta lapsia kohtaan ja toi hymyn omille huulilleni. Aina kuvaa katsoessani mieleeni nousee kaksi asiaa; tätä meidän arki todella on ja olenpas minä onnekas saadessani elää näitä hetkiä. Mieleeni ei tule vilkaista kotivaatteita, jotka mieheni on sattunut vetämään juuri sinä päivänä päällensä, mutta sen sijaan joku aivan anonyymi ihminen päätti hoitaa sen osuuden puolestani.

Palstan kommentti kopioituna

”Miksi oi miksi, lapsilla on tyyliin seitsemän takkia ja haalarit päälle, hattuja varmaan useita kymmeniä, vaatteita pienelle kylälle mutta isiäitillä (vittu mikä termi) ei ole oikean kokosia verkkareita.
Ei voi mitään että pistää silmään kun lapset puettu aina satojen eurojen edestä, huolimatta ollaanko sisällä vai ulkona ja isiäiti kuin densu.”

Miehilläkin on tunteet

Tuntuu, että somessa keskitytään siihen, kuinka naisille asetetaan ulkonäköpaineita. Kyllä niitä osataan täräyttää myös miehille. Jotenkin aina ajatellaan, että miehet ovat äijiä, joiden sisällä ei liiku mitään, mutta VÄÄRIN! Myös miehillä on tunteet ja oikeus elää elämäänsä ilman arvostelua. Kiusaaminen on jatkuvasti tapetilla uutisissa ja somessa tällä hetkellä. Miten me voidaan vaatia lapsilta kultaista käytöstä, jos aikuistenkin maailmassa sallitaan ihan armoton räävintä?

Tapaus väärän kokoiset verkkarit

Niin tämä keskustelu sai alkunsa ”vääränkokoisista” verkkareista, joka jo itsessään on aiheena mielipiteitä jakava. Toiset haluavat kulkea pari numeroa liian isoissa housuissa, jotka roikkuvat puolessa pyllyssä ja toiset nauttivat istuvista housuista. Muistan edelleen, kun noita verkkareita etsittiin kissojen sekä koirien kanssa, koska niistä oli tarkoitus tulla nilkan päälle jäävät kesäcollarit, joiden kanssa voi pukea läpsyttimet. Verkkareista tuli mieheni käytössä niin suositut, että ne kuluivat totaalisen puhki ja tällä hetkellä harmaan väri on paikoittain enemmän hiekasta johtuen kellertävä. Näin syntyi rymyhousut eli homikset eli kotihousut.

Käytätkö sinä kotivaatteita?

Olen aivan varma, että moni teistä siellä riisuu ensimmäisenä kotiin saapuessaan rintsikat, kireät farkut tai vähintään edes sukat. Ainakin puolet tietävät ne virttyneet, reikäiset ja parhaat päivänsä nähneet vaatteet, jotka odottavat kutsuvina sängyn reunalla. Niihin on aivan ihana uppoutua loppupäiväksi. Kotivaatteita löytyy lähes jokaiselta ja niiden idea on tuoda kantajalleen kotoisa sekä rento fiilis. Kotivaatteen ei tarvitse olla viimeisintä muotia tai parhaimmasta päästä istuvuuden puolesta, vaan riittää, että se on kiva vetää päällensä.

Meidän some on sellainen kuin meidän arkikin

En ala pukemaan miestäni viimeisen päälle, jotta joku toinen säilyttäisi yöunensa. En ala kulkemaan paikasta toiseen aina ykköset yllä, jotta voisin ladata tilanteesta napatun kuvan someen ilman päänaukomista. Aion kulkea juuri sen näköisenä, kun tuntuu hyvältä ja lisätä kuvat juuri niistä hetkistä, joista välittyy se aito tunne. Paras kuva on täynnä aitoa hetkeä ja sitä, että ihmisellä on kuvassa hyvä olla. Toiselle se onkin ykköset yllä ja toiselle lemppari homikset jalassa.

Mitenkäs te siellä? Käytättekö kotivaatteita kotona tai ehkä jopa lähikaupassa pyörähtäessä? 

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit (30)

Mie kayn kaupassakin pyjamissa joskus, ei sita taallapain kukaan kato vinoon. 😀 Jos ei huppari ja pieruleggarit kelpaa niin paan voi kaantaa poispain. Itelle puhtaus on tarkeempi kuin se etta onko nyt varmasti jokainen rytky uusinta H&M:n mallistoa… kotona useimmiten vedan paalle miehen vaatteet enivei.

En tosin ole omalla naamalla kovinkaan vahvasti esilla somessa mutta noin niinkun oikiassa elamassa ei silla luulis olevan valia mita joku (mies taikka nainen) pistaa paalleen.

Miusta hyvin vahvasti tuoksahtaa silta tuon lastenvaatteiden hinnan mainitsemisen kohdalla etta siella on taustalla jotain mustasukkasuuden tapasta ja -jostain- pitaa saada napayttamisen aihetta niin mutistaanpa sitten miehen verkkareista.

Yhesta korvasta sissaan ja toisesta ulos.

Voi kammotus. Että kotona pitäisi olla ykköset päällä 😶 Meillä putoo farkut ym. heti kun päästään ovesta sisään. Pieruverkkareilla mennään.

Sama 🙂 tai alasti

Ihmiset ovat välillä niin ajattelemattomia! Minusta kuvista paistaa miehesi läsnäolo ja rakkaus lapsiin. Hän pukeutuu ja eläytyy leikkeihin. Upea isä varmasti!

On ♡♡ Parasta lapsille

Luen tätä postausta juuri nyt jalassani maastokuvioiset legginsit ja raitapaita. Melkein omiinkin silmiin sattuu…
Kävin ovella lunastamassa yhden löhetyksenkin päivällä. Toivottavasti tuoja ei joudu nyt terapiaan tuosta näystä.

Mietin aina samaa, ku haen postit omissa kotirytkyissä 😀

Kyllä ihmiset osaa olla niin kylmiä ja ajattelemattomia. Ja oisko sit kuitenkaan pokkaa tulla sanoo päin naamaa. Hyvähän se on kirjoitella. Sitä mennään pukeutumisen kans fiiliksen mukaan. Mikä itelle on hyvä. Ei todellakaan mietitä tykkääkö nyt joku toinen vai ei jos laitan nää tai nuo.. Ootte Ihania.

Rönttäpönttä leggarit nytkin kun vapaapäivä ja harmaat äitivainajan tekemät kymmeneen kertaan parsitut sukat jalassa….jess…tää on kotoilua.

Juu, kaikki vaatteet lentää pois heti kotiovella ja mahdollisimman väljää päälle. Miksi istuisin rintsikoissa ja tällättynä kotona? Joskus kyllä syntyy paniikki, jos ovikello soi yllättäen. Jos pitää piipahtaa lähikaupassa, vedän pitkän takin päälle. Kelleen ei kuulu, mitä siellä alla on.

Kyseiselle kommentoijalle saattoi olla liian tuskallista nähdä onnellinen ja läsnäoleva isä, niin piti keksiä jotain häijyä. Ehkä se vähän helpotti oloa. Olisi varmaan kuollut kiukkuunsa, jos miehelläsi olisi sattunut olemaan vielä viimeisen päälle huoliteltu asu. Olisi varmaan syyttänyt lavastetuksi.
Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Voi olla juuri näin!!

Mä meen muuten joskus yökkärissä kauppaanki 😀

Voi apua🙈🙈 Kyllä ihmiset jaksaa..

Kyllä meillä on ihan kotivaatteet päällä :DD ja kyllä niillä kauppaankin mennään ja nyt raskaana ollessa myös kaupungille tarvittaessa. Ei vois vähempää kyllä kiinnostaa mitä muut ajattelevat. Kaameeta jos aina täytyisi olla vimosen päälle kaikki 🙊

Hyvä kun herätät tällä hieman ihmisiä miettimään😄

Joo musta tärkee herätellä!

Siis mua friikkaa naiset jotka, oikeesti, pukee miehensä. Kyllä itelläkin tulee välillä vähän liiaksikin jaettua mielipiteitä miehen valitsemista vaatteista ja juhlallisuuksiin lähdettäessä kyllä katson että ei asut riitele tyyliltään tai väritykseltään liikaa. Mutta olen siis ihan oikesti nähnyt blogien sivuilla perhepotretteja joissa koko perheelle on ostettu siis samisvaatteet. Rakastan lasteni vaatettamista vaikken koskaan mikään nukkekodilla leikkijä lapsena ole ollutkaan. Mutta naiset joilla tämä aikuis-iän nukkekotileikki lähtee ihan lapasesta ja paistaa jopa miehen KOTIVAATTEISTA, saa kyllä niskakarvat pystyyn. Kaikkeen sitä miehet suostuvatkin bridezillojensa tossun alla. Onneksi omani on sentään siunattu jonkinlaisella tyylitajulla ettei tarvitsisi lasten lisäksi vielä miestäkin pukea.

Meni vähän ehkä kommentin pointti mulla ohi, mutta mä pidän myös mun mieheni tyylistä. Näyttää just häneltä 🙂

Juu, olen aina ihmetellyt ylipäätään sitä tapaa laukoa niitä omia negatiivisia mielipiteitä, vaan nimimerkin suojissa se on helppoa. On sanonta: ”jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, älä sano mitään”. Ja meneehän se ihan asian ohi alkaa toisen vaatevalintoja arvostelemaan, jos kuvan tarkoitus on kyllä ihan joku muu kuin esitellä tämän päivän collarivalintaa.

Minä ainakin kuljen kotona tasan niin mukavasti kuin tahdon, monesti vaan kalsarilegginsit päällä ja jokin paita jolla voi imettaa, etenkin nyt korona-aikaan kun täällä kotona vaan lähinnä ollaan. Jos nyt johonkin naamakirjaan laita kun kuvan itsestäni, niin aika nopeaa katoaa kaverilistalta ihminen, jonka ainoat kommentit olisi jotenkin ulkonäköä arvostelevia. Blogin kanssa niin ei valitettavasti voi tehdä…

Pieruverkkarit, virttyneet collarit sun muut kunniaan!

Pieruverkkarit on parasta!!

No voi jeesus, tätä se somessa kaiken silottelu teettää ja arkijärki häviää kuin pieru saharaan.. siis en edes tajunnut tuosta ihanasta kuvasta katsoa kenenkään vaatteita, siitä paistaa ihana AITO läsnäolo ja lämpö ja se jos joku on tärkeintä! <3

Meillä on kaikilla kotivaatteet käytössä 99,99% ajasta koska ne on vaan paremmat päällä, juhliin laitetaan sitten sitä parempaa seppälää päälle 😀 vauvalla yökkäri päällä vaikka pari päivää putkeen ja isosiskot riisuu melkein kaikki vaatteet alle 2 minuutissa kun tullaan päiväkodista kotiin. Isä kulkee virttyneissä verkkareissa vaikka töihin koska ne on vaan ne parhaimmat lökärihousut ja töissä on kuitenkin työvaatteet odottamassa. Itse viihdyn virttyneissä legginsseissä ja kulahtaneessa imetyspaidassa koko päivän, takki niskaan ja collarit päälle kun lähtee ulos ja ihan hyvin voi piipahtaa lähikaupassa samalla 🙂 niin ja tukka tietysti 24/7 suttunutturalla hiusdonitsilla höystettynä ja naamassa ehkä just joku päivävoide kun muuta ei äitiaivoilla just pysty muistamaan.

Meidän lapset nauttii nakupellenä juoksemisesta ja leikit sujuu koko porukalta ja naurua riittää, se on tärkeintä! <3 Jatkakaa samaan malliin, terkkuja mahti-iskälle!

Kiitos piristävästä kommentista! 🙂

Kyllä todellakin kotona kuljetaan missä kuteissa huvittaa. Kauppaankin voi kipasta ehjissä. Missäs ihminen sitten saa rentoilla jollei omassa kodissaan. Netissä on kyllä valitettavan helppoa rääpiä päätään toiselle ja laukoa mitä sattuu.

Juuri näin!

En riisu rintaliiivejä koskaan kotiin tullessani, etten kompastu.
Meillä on myös niin vähän säilytystilaa, etten omista erillisiä kotivaatteita.

Mutta muuten olen ihan samaa mieltä: kukin pukee päälleen, mitä tykkää. Tilannetaju on sivistystä pukeutumisessakin, joten juhlaan toki juhlavaatteet ja kengät, lapsillekin, mutta arkeen taas arkivaatteet – ja vaikka kotiin ne kotivaatteet sitten.

Juuri näin 🙂

Kommentoija taitaa olla kateellinen. Tyylikäs mies sulla <3

Ja mitä väliä tyylistä, kunhan muuten voi hyvin.

Kommentoijat todella taitaa olla kateellisia, kun teidän perheessä on mies joka on läsnä.

T: Tyylikkään läsnä olevan miehen, ei niin tyylikäs vaimo 😉

Luulen myös, että kateutta aiheuttaa osallistuva isä. Onhan se ollut havaittavissa noilla palstoilla. Sääliksi käy.

Ihmiset kyllä jaksaa! Eikö tommoset lökärit oo just parhaimmat päällä.😍 Mä saatan piipahtaa kaupassakin kotivaatteissa. Ennen olin tarkempi, sitten tulin siihen tulokseen että ei sen pitäs kenenkään napaa kutittaa miltä näytän. Eri asia jos kulkisin likasissa ja haisevissa vermeisse ni sitte itteäki ällöttäs!

On, tollaset on parasta 😀

Mä meen kans 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X