Pestopasta pinaatilla

Teen ruokaa paljon itse tai sitten hellan ääressä hyörii perheen isi. Aina välillä tulee kokeiltua jotain uutta ja resepti on sitten kiva jakaa eteenpäin. Pestopasta on varmasti monelle tuttu ruoka ja tässä tuleekin yksi versio siitä.

Pestopasta pinaatilla

Tarvitset:

 

Pestopasta pinaatilla

Resepti on todella nopea ja helppo! Pastan voi laittaa kiehumaan ohjeen mukaan ja samalla paistaa kanat tai muun lisukkeen valmiiksi. Paistan kanan yleensä valkosipulijauheen sekä suolattoman grillimausteen kera.

Näiden jälkeen lisää tehosekoittimeen loraus oliiviöljyä, purista sekaan sitruunaa, heitä hyppysellisen suolaa sekä mustapippuria ja tiputtele pohjalle kymmenisen mantelia. Pyöräytä nämä nopeasti tehosekoittimessa karkeaksi murskaksi. Sen jälkeen leikkaa kolme valkosipulinkynttä silpuksi, nypi pinaatti sekä basilika pienemmäksi ja lisää nämä murskan sekaan. Raasta päälle vielä hyvä määrä parmesania. Lopuksi tehosekoitin pyörimään! Jos lopputulos on liian kuiva, voi öljyä lisätä hieman sekaan.

En takaa tarkkoja määriä aineille, koska jokaisen kannattaa mixata omaan makuun sopiva kastike. Toinen haluaa enemmän valkosipulia ja toinen rakastaa parmesanin makua. Omaani laitoin 1/4 dl oliiviöljyä, 2 tl sitruunamehua, 1/2 tl suolaa ja pippuria, 10 mantelia, 3 valkosipulinkynttä, pieni kourallinen pinaattia, 1/2 basilikaruukku sekä 1/3 parmesan tikusta.

Pestopasta on valmis!

Nyt pestopasta on valmis. Sekoita siis pasta, lisuke sekä kastike pyöritellen toisiinsa ja pääset nauttimaan taivaallisen hyvästä ruoasta! Voit myös soveltaa, jos jokin ainesosa puuttuu. Mantelit voi esimerkiksi korvata cashewpähkinöillä. Meiltä puuttui tätä reseptiä kuvatessa basilika oman hajamielisyyden takia niin heitin silloin mukaan tuota valmista pestoa 2 tl. Toisella kerralla tein kastikkeen ihan vain basilikalla ja hyvää tuli!

Jos kokeilet, tule kertomaan maistuiko pestopasta pinaatilla sulle! 

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit

4 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Onpa kiva! Joo toi on tuttu mulle 🙂

Avatar

Saisko juttua teidän vauva arjesta?
Ois kiva nähdä myös mitä hankintoja oot tehnyt vauvalle

Anette - Operaatio Äiti.

Joo. Alku mennyt vaan aikalailla vauvaan keskittyen 🙂

Avatar

Kiitos reseptistä, menee testiin! Meillä tuntuu olevan suht samanlainen maku ruoan suhteen kun aiemmistakin oon tykännyt.
Tuli mieleen kun teilläkin käytetään paljon valkosipulia niin kokeile ihmeessä säilykeosastilta valkosipulimurskaa. Kerran ostin ja sen jälkeen en oo luopunut, ihan älyttömän näppärää! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä