Poikavauvan asuja

Olen saanut nyt jo useamman toiveen, että kirjoittaisin joskus lasten vaatteista enemmän. Jaan asuja päivittäin instagramissa, mutta voisihan sitä tännekin tehdä välillä pienen koosteen.

Poikavauvan asuja

Tässä postauksessa vilautan meidän poikavauvan asuja, koska monia saattaa kahden tytön jälkeen kiinnostaa, miten puen poikaa. Näin pienellä se asujen kokonaisuus lähtee aika luonnollisesti vanhemman kiinnostuksen kohteista, koska vauva ei osaa vielä toivoa ryhmä hau -sukkia kolmatta päivää putkeen päällensä.

En erottele vaatteita sukupuolen mukaan

Pysähdyn joskus miettimään, miksi pantterikuosista kysytään niin usein, voiko poika sitä käyttää.. Minähän en jotenkin osaa mieltää pantterikuosia niin selkeästi tytölle kuin pojalle. En jaottele vaatteiden värejä sukupuolen perusteella, vaan ihan sujuvasti on tämä poika pukeutunut tyttöjen vanhoihin vaaleanpunaisiin vaatteisiin myös. Meillä pojan asuja ei korista rusetit eikä röyhelöt, mutta mielestäni niihinkin voi pukea, jos siltä tuntuu. Pääasia, että vauvalla on lämmin ja hyvä olla.

Vauvan asuja

Lempparivärit pojalle?

Olen huomannut, että meillä jokainen lapsista pukeutuu aikalailla ”omiin” väreihinsä. Esikoispojalla on keltaista, punaista ja kirkkaampia sävyjä kaapissaan. Vanhempi tyttö pukeutuu mielellään mintunvihreään, vaaleanpunaiseen sekä yllättäen jopa mustaan. Nuorempi tyttö tykkää paljon keltaisesta sekä sinisestä, mutta vihaa esimerkiksi ruskeaa. Vauvalle olen pukenut paljon haaleaa minttua ja erilaisia murrettuja sävyjä. Olen kyllästynyt siihen, että suurinosa tarjoaa kirpparin ”poikapuussa” tummansinistä, mustaa ja autokuoseja, joten shoppailen usein ”tyttöpuuksi” merkatuissa myyntiketjuissa.

Panostan kierrätykseen

Etsin vaatetta paljon käytettynä ja yritän pitää huolta, että vaatekaapin sisältö on pääosin kierrätettyä tavaraa. Vauvalle löytää helposti siistejä ja ehjiä vaatteita käytettynäkin, vaikka se vähän vaatii etsimistä ja selaamista. Ostan paljon facebookin vaatekirppareilta. Livekirppareista parhaita ovat Nella ja Nuttu sekä Kumpulan Helmi.

Vauvan asuja

Minkälaisia asuja ja vaatteita suosin?

Suosin vaatteita, jotka tuntuu varmasti vauvan päällä hyvältä. Kietaisubodyja on esimerkiksi helppo käyttää, kun vahinkolaukauksia eli niskakakkoja tulee aina välillä arjessa vastaan. Housuissa tykkään etenkin ribbi-materiaalista, koska se joustaa ja pysyy pehmeänä. Meillä on päiviä, kun vauva hengaa koko päivän jossain Lindexin yökkärissä, koska se vain on niin helppoa. Sukkien kanssa menee hermo, joten olen tykästynyt henkselisukkiksiin tai sitten käytetään ihan jotain tossuja tai villasukkiakin.

Lemppari vaatemerkit

Eniten meillä näkyy merkkivaatteista Metsolaa, Kaikoa, Vimmaa ja Mini Rodinia. Tykkään myös aika paljon Mainiosta sekä Marimekosta. Gugguulta nappaa eniten ehkä haalarit, koska niiden uusi materiaali on nykyään joustava sekä pehmeä. Muista merkeistä ostan ehdottomasti eniten Name It:ä sekä Lindexiä. Voin melkein väittää, että olen rakastunut ribbivaatteisiin. Joitain asuja olen haalinut myös newbieltä.

Tässä postauksessa on nyt esimerkkinä joitain asuja. Ehkä niistä hahmottuu se, mitä tykkään pienelle pojalle pukea. Se, että on kiinnostunut tietystä tyylistä lapsella tai vauvalla, ei tarkoita lapsen esineellistämistä. Ainakin minä vain nautin siitä, että saan etsiä kirpparilta vaatteita ja tehdä löytöjä, joita sitten yhdistän eri merkeiltä yhteen kivaksi kokonaisuudeksi. Tykkäätkö sä lastenvaatteista?

Poika vauva asuja ja tyyliErilaisia vauvan asuja

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit

2 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos ❤

Avatar

Ihana pikkumies teillä ja tosi kivan näköisiä ja oloisia asuja ja asuyhdistelmiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä