Olenko ikäeromme takia puuma?

Ajattelin vuosia sitten, että meillä on paljon ikäeroa. Paljon on melko suhteellinen käsite. Sanoin silloin, ettei se tunnu niin isolta muutaman vuoden päästä, mutta silloin se tuntui kovin suurelta ajatukselta. Kuusi vuotta. Olenko puuma? Miksi edes käytetään termiä puuma?

Puuma

Tavattiin töissä

Tavattiin aikanaan töiden merkeissä. Oltiin samassa kaupassa kassahommissa. Kuvittelin, että olisin ollut häntä vain pari hassua vuotta vanhempi. Taisin silloin olla juuri täyttänyt 21. Pitelin tyhjää laatikkoa kädessäni, kun kuulin totuuden. ”15 vuotias!?” Laatikko putosi kädestäni ja ensimmäistä kertaa elämässäni tunsin itseni vanhaksi. Hiljalleen meistä tuli ystäviä, mutta sitten jäin pois töistä äitiyslomalle.

Lue : Muutama fakta meistä

Olenko puuma?

Kun aloimme seurustella olin 24 ja hän vasta 18. Muistan pelänneeni ihmisten reaktiota. Miten ihmiset näkisivät yhden lapsen äidin, joka ottaa rinnalleen niin nuoren kumppanin? Olenko puuma? Voihan se olla outoa, kun pienen lapsen huoltaja ja kuusi vuotta vanhempi nainen nappaa nuoren pojan elämäänsä. Pojan, jolla on vielä koko elämä edessä. Miten tämä asia otettaisiin vastaan?

Turhaan pelkäsin

Turhaan pelkäsin ja stressasin koko asiaa. Maailma on mukautuvainen ja lopulta muita kiinnostaa toisten ihmisten ratkaisut paljon vähemmän kuin kuvittelet. Läheisillä ei ollut mitään meidän suhdetta vastaan ja naureskelua sain osakseni vain somesta. Kyllä siellä se puuma sanakin vilahti, jota en kyllä tänä päivänä enää ymmärrä. Kuusi vuotta ikäeroa on naurettavan vähän. Ikä on pelkkä numero. Enemmän vaikuttaa henkinen kypsyys ja se, minkälaiset ihmiset yhdistyvät keskenään. Täytyy jollakin tapaa klikata ja lujaa. Vain sillä on väliä!

Miten jaksan nuorempaa?

Usein joku saattaa kysyä, että miten jaksan itseäni nuorempaa? Miksi en jaksaisi? Olen tämän ikäeron aikanaan jo tiennyt eikä se mitenkään vaikuta meidän arkeen. Olen löytänyt rinnalleni aikuisen ihmisen, joka ajattelee tulevaisuutta, halusi perustaa perheen ja on vastuullinen vanhempi. Sen lisäksi sanoisin kumppaniani henkiseltä iältään varmaan kypsemmäksi kuin minä itse. Joskus toki tulee pieniä näkemyseroja ja vaikeita asioita vastaan, mutta onko niillä edes tekemistä koko iän kanssa?

25-vuotias monen lapsen isä

Nyt hän on 25-vuotias monen lapsen isä. Hän aloitti 15-vuotiaana vakituisen työn, suoritti lukion ja valmistuu kuukauden sisällä finanssi-tradenomiksi. Tulevaisuus on puoliksi rakennettu ja loppuosa rakentumassa lujaa vauhtia. Hän on myös isyyden lisäksi isäpuoli. Kotona hän sohvalle istahtamisen sijaan leikittää lapsia, lenkkeilyttää koiran ja auttaa siivoamaan päivän kaaosta. Kodin vastuu jakautuu kahden ihmisen välille. Voin sanoa, että nuori ikä ei tarkoita saamattomuutta tai vastuuttomuutta.

Joskus kaipaan sitä, että olisin yhtä nuori. Haaveilen yhteisistä lukiovuosista ja samaan aikaan sijoittuneesta nuoruudesta. Sitten mietin itseäni parikymppisenä ja totean, että ei. Olin kovin lapsellinen, vastuuton ja erilainen. Emme olisi sopineet millään yhteen. Kyllä tämä on paljon parempi näin – kuuden vuoden erolla.

Joskus ihmiset jännittävät ikäeroja. Minä en enää. Elämä kuljetti näin ja mitä sitä turhia ahdistelemaan. Fakta on se, että monikaan tuskin huomaa tätä ikäeroa välillämme, jos asiaa ei mainitse. Niitä pikkuvikoja löytyy, mutta nekin tasoittuu ajan kanssa ja on jo tasoittunut. Sitäpaitsi puuma on maailman hölmöin ilmaisu tällaisessa asiayhteydessä. Paljon teillä on ikäeroa kumppaninne kanssa? Oletko koskaan kuullut termin puuma?

Puuma

 

Seuraa myös instagramissa @operaatioaiti  !!

 

Kommentit

4 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Voi ei! Tsemppiä haasteisiin!

Avatar

Meillä on ikäeroa 18 vuotta miehen kanssa ja mies on vanhempi. Tätä on paljonkin ihmetelty lähipiirissä, koska minä olen 26 vuotta ja mies 45 vuotta. Ei tämä kyllä näy meidän arjessa mitenkään, koska molemmat nautitaan perhe arjesta, kodin sisustamisesta, luonnosta ja ulkoilusta. Sekä tietty kotoilusta. Miehellä on 12 ja 14 vuotiaat pojat edellisestä suhteesta ja minulla kohta 5 vuotias tyttö.

Anette - Operaatio Äiti.

Tärkeintä onkin löytää samanhenkinen ihminen ❤

Avatar

Meillä ikäeroa on 13 vuotta, sen kyllä huomaa nyt kun itsekin jo 33v ja 3 lapsen äiti. Mies on siis meillä vanhempi mutta ei tarkoita sitä että hän olisi yhtään sen viisaampi, päinvastoin. lasten kasvatuksen vastuu on unohtunut jonnekin sinne ja syvälle eikä meidän kasvatus maailmaa kohtaa millään tavalla. Koita tässä nyt sit lapsia kasvattaa, huoh!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä