Valmistujaiset ja tarjoilu

Tänään oli valmistujaiset ja tarjoilu sen mukainen. Kuka tässä perheessä valmistui ja mihin?

Valmistujaiset

Oma kumppanini aloitti opiskelun jo vuosia sitten. Tähän matkalle on sattunut kahden lapsen syntymä, hänen adhd-diagnoosi sekä maailmanlaajuinen koronavirusepidemia. Tänään me vihdoin juhlittiin sitä, että opinnot loppuivat ja hänestä tuli finanssi-tradenomi.

”Aloitin opinnot innoissani, mutta jossain vaiheessa huomasin olevani hieman väärällä linjalla. En lähtenyt vaihtamaan linjaa, mutta painotin opiskeluni markkinoinnin, brändäämisen ja taiteen kautta kulttuuriin ja kieliin.”

Pienet juhlat

Järjestimme valmistujaiset meidän taloyhtiön pihalla pienehkössä porukassa, joka koostui läheisistä sekä ystävistä. Juhlat ajoitettiin meidän saunavuorolle, koska saunan edessä merenrannassa on grilli. Oli aivan mahtavaa grillailla juhlien tarjoilu, jonka esittelen hetken päästä. Juuri juhlien aikaan alkoi satamaan ja ukkostamaan, mutta ainut läpimäräksi kastunut oli grillaaja.

Tarjoilu

 

Grilliruokaa

Pöydässä oli tarjolla grillilohta, jonka maustoin hyvin neutraalisti suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja valkosipulilla sekä limellä. Lohen kanssa tarjoiltiin erilaisia kasvisnyyttejä. Yhdessä folionyytissä oli paprikaa sekä kesäkurpitsaa ja yhdessä tomaattia sekä kevätsipulia. (Osaan murustettiin fetaa päälle!) Maustoin nyyttien sisällön oliiviöljyllä, suolalla sekä pippurilla. Nyyttitekniikalla on helppo paistaa myös herkkusieniä (joiden sisälle sopii tuorejuusto, feta tai aurajuusto). Kalan ohelle kasvisruoaksi oli tarjolla Vöneriä grillipaprikoilla.

Valmistujaiset

Lämmin perunasalaatti

Lämmin perunasalaatti oli hitti, jota suosittelen esimerkiksi juhannuspöytään. Sitä varten tulee keittää (varhais)perunoita, jotka sitten pilkotaan foliopedille. Päälle kaadetaan öljy (oliiviöljy, valkosipuli, pippuri) ja ripotellaan fetaa sekä sipulinipun valkoinen osa pilkottuna. Tämän jälkeen folio perunoineen laitetaan grilliin ja grillaamisen jälkeen koristellaan tuoreella retiisillä ja sipulinipun vihreillä osilla. Nam!

Jälkiruokana mansikkaherkku

Jälkiruokana meillä oli todella herkullinen setti, jonka löysin mainoslehdestä. Nyt mansikoita alkaa näkymään kaupoissa, joten tämän valmistaminen on helppoa. Kulhoon pilkotaan mansikoita, hunajamelonia tai piel de sapo -melonia ja minttua. Kaikki sekoitetaan ja seos maustetaan hunajalla sekä limemehulla.

Tämän jälkkärin lisäksi tarjolla oli myös muutama kakku, mutta ne ostettiin valmiina, koska sen enempää en jaksanut ruokaa laittaa. Minä vastasin ruoan tekemisestä ja omat vanhempani auttoivat grillauksessa.

Mansikkaherkku

Onnistuneet valmistujaiset

Valmistujaiset olivat onnistuneet, vaikka kesäiset sadekuurot ja ukkonen yllättivätkin. Oli mukavaa laittaa ruokaa ja säästääkseen yritin valita reseptit, joissa pyörii samat ainesosat. (Esimerkiksi limemehu!) Vauva jutusteli sitterissä, kun pilkoin juttuja jääkaappiin ja isoveli viihdytti tyttöjä.

Vaikka olenkin introvertti, olen pienissä määrin oppinut tykkäämään tällaisista juhlista. Ne kestävät hetken, näkee samalla kertaa useita ihmisiä ja sen jälkeen jää ihan kiva fiilis!

Grilliruoka

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit

2 kommenttia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä