Syksyllä arki muuttuu

Meidän arki on ollut jo pitkään melko samanlaista. Nyt arki kuitenkin muuttuu, kun isi lähtee töihin, yksi lapsista aloittaa eskarin ja toinen päiväkodin.

Eskari alkaa

En jännitä lapsen eskarin aloitusta, koska eskari on tuolla ranskalaisessa koulussa melkein samanlainen kuin edeltäväkin vuosi. (leikkikoulu) Kaverit ovat pääosin samat ja tilatkin jo tutut. Uskon, että tuleva eskarilainen pärjää hyvin, vaikka hänellä pienen pientä jännitystä onkin vatsassa. Arki mökillä on ollut niin rentoa, että mahtaa olla outoa taas palata rutiineihin. Ranskan kielen taito on kehittynyt paljon kesän aikana, joka on ollut iloinen yllätys.

Kolmevuotias päiväkotiin

Vaikka olen vauvan kanssa kotona, menee 2017 syntynyt neiti päiväkotiin. Yksi syy on se, että tammikuussa on ranskalaisen koulun pääsykoe, joten on hyvä harjoitella arkea päiväkodissa ennen sitä. Toinen syy on se, että saan tehtyä omat työni varmasti. Päiväkotiin menoa jännitän paljon, koska kyseessä on herkkä, ujo ja hiljainen lapsi. Miten hän pärjää? Odotetaan vielä päätöstä hoitopaikasta, mutta olen sitä syksyn alkuun hakenut.

Uusi arki

Isi menee töihin

Toukokuussa ahkera opiskelija sai vihdoin opintonsa valmiiksi ja valmistui finanssi-tradenomiksi. Kesä tehtiin niin, että minä tein töitä ja isä sai olla ”vapaalla”. Nyt syksyllä isi menee töihin ja me jäädään vauvan kanssa kotiin kaksin. Ehdittiinhän me aika tiiviisti tässä välissä elääkin, kun koulukin siirtyi etäkouluksi yli vuosi sitten. On ollut mahtavaa saada olla paljon yhdessä ja onneksi työt mahdollistavat nykyään paljon etätyöskentelyä. Arki kyllä muuttuu tämän asian myötä, mutta se ei haittaa.

Arki vauvan kanssa

Kotona vai töissä? Sekä että. Aion olla kotona vauvan kanssa, mutta samalla tehdä ahkerasti töitä. Somessa riittää töitä näillä näkymin ja käyn myös siivoamassa yhtä airbnb asuntoa ohessa. Siivoustyö on kiva lisä, koska se on noin 30 minuutin keikka ja siitä maksetaan aina 25e per kerta. Löysin tämän työn aikanaan yhdeltä palstalta ja olen sitä tehnyt siitä asti.

Meillä on tarkoitus saada vähän rahaa säästöön tässä välissä. Sen lisäksi aion kokeilla siipiäni erään projektin parissa. Lupaan kertoa siitä enemmän sitten jossain vaiheessa!

Arki

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä