operaatio äiti - Banneri

Kevyen budjetin tonnikalavuoka

Onko tiedossa pieni budjetti ruokakuluihin? Haluatko tehdä jotain helppoa ruokaa, mutta et keksi mitä? No miltä kuulostaisi tonnikalavuoka?

Tonnikalavuoka ainekset:

▪︎ pieni makaronipussi (sydänmakaroni paras!)
▪︎ 1-2 purkkia tonnikalaa öljyssä
▪︎ pastakastike/tomaattimurska
▪︎ tomaattipyree
▪︎ kaurakerma
▪︎ yksi tomaatti / pikkutomaatteja
▪︎ juustoraaste

Ohje:

Aloita ruoan valmistaminen laittamalla makaronit kiehuvaan veteen. Jo vuosia olen lisännyt veteen tipan oliiviöljyä, vaikka en edes tiedä miksi. Voit matkia tapaani tai olla matkimatta, koska se tuskin vaikuttaa lopputulokseen 😂

Tonnikalapurkit kannattaa avata seuraavaksi ja valuttaa sisällöstä öljy pois. Kaadan tonnikalan kulhoon ja sekoitan tomaattimurskan tai pastakastikkeen sekaan. Pastakastikehan (Pirkan on paras!) on valmiiksi maustettu, mutta halvempi versio eli tomaattimurska kannattaa kevyesti maustaa itse. Olen laiska, joten valitsen usein pastakastikkeen tai valkosipulin makuisen tomaattimurskan. (Paras tapa maustaa tomaattimurska on heittää blenderiin tuoretta valkosipulia, öljyä ja pippuria, jonka lisää tomaattimurskan sekaan.) Tomaattipyree tuo seokseen lisämakua, mutta sen voi jättää poiskin.

Vedestä valutetut makaronit lisätään kulhoon ja koko seos sekoitetaan tasaisesti. Sen jälkeen uunivuoka kannattaa voidella tai öljytä ja heittää ruoka vuokaan. Älä heitä kirjaimellisesti, ettet joudu ostamaan uusia aineksia edellisten vyöryessä pitkin tasoja. 🙈

Meillä yksi lapsista on kananmunaton eli olen tehnyt vuokaruoat niin, että sekoitan kaurakerman joukkoon puolet juustoraasteesta. Kerma-juustoseoksen valutan vuokaan ruoan päälle ja sekoitan hyvin. Tonnikalavuoka on kruunattu, kun päälle ripottelee hieman juustoa ja latoo sekaan tuoretta tomaattia viipaleina. Muuta ei tarvita, mutta kuivattu yrtti on aina plussaa kaikessa ruoassa! 👌🏻

Tämä resepti on muokkaantunut ajan saatossa ja alkuperäiseen tekemääni reseptiin kuului Creme Bonjouria ja kananmunaa. Moni on kehunut ruoan helppoutta ja makua jälkeenpäin. Tässä nyt tuli sama ruoka pienemmällä budjetilla toteutettuna. Meidän perhe syö tätä pari ateriaa ja lisukkeena on usein raejuustoa sekä tomaattia ja kurkkua.

Ota resepti siis talteen ja tule kertomaan maistuiko tonnikalavuoka hyvältä!

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @OPERAATIOAITI

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä