Näin alkoi päiväkoti!

Nuorempi tytöistä on nyt 3,5-vuotias ja ollut tähän asti kotihoidossa. Teimme kuitenkin päätöksen, että seuraava etappi olisi päiväkoti. Miksi?

Arki muuttui

Meidän arki muuttui selkeästi, koska isällä alkoi pitkän opiskelun päätteeksi työt. Ennen me jaettiin vuorokausi niin, että isä opiskeli puolet päivästä ja minä taas tein töitä sen toisen puolikkaan. Bloggaaminen on työnä sellaista, ettei sitä kauheasti voi laittaa tauolle. Koko jutun idea on, että pysyy aktiivisena. Nyt isän siirtyessä työelämään, väheni meidän yhteinen aika perheenä. Yhtälö tuntui mahdottomalta, koska pitkän työpäivän päälle voi olla melko kuluttavaa hoitaa yksin koko lapsikatrasta. Muutenkaan iltaisin töiden tekeminen ei ole oikein toiminut, koska myös minä olen väsynyt päivän päätteeksi ja hommia jää rästiin.

Työhommat päivällä

Päätin, että alan tekemään työt päivällä ja varaan niille oikeasti aikaa. Kyseessä ei ole mikään harrastus tai raapustelu, kun sattuu huvittamaan. En ole pystynyt antamaan blogille aivan täyttä huomiota, vaikka aletaan puhua isosta määrästä vastuuta esimerkiksi yhteistöiden osalta. On paljon puheluita, tapaamisia, luonnoksia, kuvaamista ja suunnittelua, jota ei voi heittää vasemmalla kädellä. Isoin ongelma on se, että kirjoittaminen vaatii keskittymistä ja tätäkin tekstiä laatiessa lapset ovat keskeyttäneet jo useamman kerran. On todella stressaavaa tehdä töitä niin, ettei voi niitä tehdä täysin rauhassa.

Kuvittele sinut omaan työhösi niin, että joutuisit ottamaan lapsesi mukaan. 

Päiväkoti auttaa myös tulevassa

Päiväkodin aloituksessa on samalla toinen hyöty. Meillä lapset käyvät isän valinnasta ranskalais-suomalaisen koulun, joka alkaa 5-vuotiaana. Kouluun on psykologinen testi, joka tulee läpäistä. Tuo testi ei seulo pois lapsia, joilla on esimerkiksi neurologisia haasteita, sillä koulu on todella valveutunut tukemaan kyseisissa haasteissa. Testissä lähinnä testataan sitä, että suostut menemään yksin luokkaan ja istumaan testin ajan tehden muutaman helpon jutun. Muistaakseni lapset sanoivat, että siellä piti kuunnella ja piirtää. Yleensä läpipäässeistä arvotaan ne, jotka kouluun pääsevät. Jos koulussa on sisaruksia, sisään pääsee suoraan testin läpäistyään.

Meidän 2017 tapaus on syntynyt joulukuun vikoina päivinä eli joutuu testiin todella nuorena. Ajateltiin, että siihen kylmiltään meneminen kotihoidosta ei koskaan onnistuisi, joten päiväkoti tukee tätäkin puolta hyvin. Voin kirjoittaa myöhemmin, miksi meidän lapset menevät kyseiseen kouluun.

Miten päiväkoti alkoi?

Aloitus sujui ensin hyvin, mutta sitten flunssaannuttiin ja tuli poissaoloja. Onneksi sekin tauti selätettiin ja tutustuminen jatkui hyvin. Mietittiin pitkään pitäisikö päiväkotiin menoa pehmentää, mutta päätettiin hypätä suoraan asiaan. Vietiin lapsi ekana päivänä hoitoon, sanottiin heipat ja lähdettiin, vaikka pieni jännitysitku tulikin. Ekana päivänä hain lapsen neljän tunnin päästä, mutta sen jälkeen siirryttiin normaaliin rytmiin, jossa haen välipalan jälkeen.

Lapsi on ollut hoidossa iloinen ja avoin. Joka päivä kuulen, että päivä on sujunut hyvin ja kavereitakin on ollut. Haemme lapsen vähän vuorotellen menojen mukaan ja arki on pyörähtänyt tosi hyvin käyntiin. Odotin jotain kauheaa kaaosta ja huutoa, mutta jostain syystä sitä ei tullut. Miten muilla on päiväkodin aloitukset sujuneet?

Päiväkoti

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä