Sitruuna ja kana yhteen soppii

Täällä taas kirjoittelen teille ruokareseptiä ylös! Syödään aika paljon kanaa, joten näitä erilaisia kokeiluja riittää. Tällä kertaa mauntuojana toimii sitruuna. 

Sitruuna ja kana

Sitruunakanan ainekset:

Sitruuna kana ainekset

Kaada öljyä hyvältä tuntuva määrä kulhoon. Leikkaa mukaan valkosipulia sen verran kuin kestät. Sopiva määrä on ainakin 3 kynttä. Sitruuna on parhaimmillaan kanassa, kun siitä hyödynnetään kuori, joten raasta kulhoon sitruunan kuori ja lisää mukaan myös silputtu rosmariini sekä pippuri. Leikkele mukaan chili, jos uskallat tai lapsia ei ole ruokapöydässä. Heitä kanafileet seokseen maustumaan ja sen jälkeen kypsennä ne. Itse kypsennän ruoan airfryerissä, mutta kaipa nuo valmistuu uunissa, pannulla tai grillissäkin. Sitruuna tuo kanaan täydellisen maun!

Kana sitruuna

Lisukkeena parmesan-pasta:

 

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kaada vesi pois valmiista pastasta ja sekoita kuuman pastan sekaan jääkaappiin jämäksi jäänyt kerma tai creme fraiche. Toki voit ostaa tätä varten ihan uudenkin. Sekoita myös raastettu parmesan kuuman pastan sekaan, jotta se sulaa ihanasti joukkoon. Tämä versio kelpasi meidän lapsille. Jos haluat hieman potkua pastaan, ota tehosekoitin ja kaada sinne hieman öljyä. Lisää öljyn sekaan 3-5 valkosipulin kynttä, sitruunasta puristettua mehua sekä parmesania. Kun tämä seos on hurautettu sileäksi, kääntele se tagliatellen sekaan. Sitruuna toimii tässäkin erinomaisesti!

Tarjoile ruoka mielesi mukaan kasviksilla ja yrteillä. Mitäs tykkäsit? Oliko sitruuna hyvä lisuke kanan kanssa?

Herkkuja sitruuna

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä