Millainen on meidän päivärytmi? 

Moni kyselee esimerkiksi instagramin puolella meidän tavallisesta arjesta ja päivärytmistä. Ajattelin kirjoittaa aiheesta, vaikka meidän päivärytmi kyllä vähän vaihteleekin. 

Päivärytmi

Isä vie lapset, vauva nukkuu pitkään 

Meillä on ollut jako, joka sopii kummallekin. Isä ei halua herätä öisin lasten kanssa ja voin sanoa, että tytöt saattaa herättää yöllä vielä 2-3 kertaa vessahädän tai pahan unen takia. Yleensä heidät pitää peitellä takaisin sänkyyn ja oma uni katkeilee. Vauva taas syö yöllä noin kahdesti, joka tarkoittaa pahimmillaan 5 heräämistä yössä. Isälle yöunien jatkuvuus on ollut aina tärkeää, koska hänen on vaikeaa päästä takaisin uneen. Sen sijaan hän on aamuvirkku ja menee vasta yhdeksään töihin eli ottaa mieluusti lasten viemisen vastuulleen. Päivärytmi alkaa sillä, että lapset lähtevät kouluun ja hoitoon kahdeksaksi, kun taas vauva herää joskus kello 9-11 välillä. Niin herään myös minäkin, mutta onhan olemassa vanha viisaus, että nuku kuin vauvakin nukkuu. 😉

Rauhalliset aamutoimet

Yleensä meidän aamut ovat rauhallisia heräämisen jälkeen. Paristi viikossa meillä on menoa ja syödään aamupala liikenteessä (mulle chai latte ja vauvalle pussipuuro). Käydään esimerkiksi pr-tilaisuuksissa sekä vauvajoogassa. Kotona ollessa me usein leikitään hetki olohuoneessa vauvan omilla leluilla ja sitten siirrytään aamupalapöytään. Aamupalaksi vauva syö sellaista Woodland Wondersin luomupuuroa, jossa on seassa herukoita tai muita kirpsakoita marjoja. Mulla on kauhean epäterveellinen tapa aloittaa päivä kofeiinilla, jonka kylkeen otan siemennäkkäriä. Aamupalan jälkeen puetaan, jos jaksetaan ja sitten leikitään pari tuntia. Leikkimisen aikana laitan pyykkiä, siivoan ja teen jotain pientä tärkeää ohessa.

Ruoka kotona tai lounas ulkona

Meidän päivä vaihtelee paljon sen mukaan onko töitä sille päivälle paljon vai ei. Toisina päivinä hoidan kampanjoiden kuvaamiset ja syödään lounasta sen jälkeen. Yleensä vauva nukkuu päiväunet tässä vaiheessa ja jää aikaa puheluihin, kirjoittamiseen, sähköposteihin ja muokkaamiseen. Luonnosten tekeminen yrityksille vaatii kaikista eniten aikaa. Joskus meillä on iltapäivästä pr-tilaisuuksia, näen ystäviä paristi viikossa tai sitten käydään kuvaamassa kodin ulkopuolella. Riippuen tekemisestä, syön lounasta myös ulkona. Meillä onkin isin kanssa usein lounastreffejä, koska hänellä on tunnin lounastauko haluamallaan hetkellä.

Iltapäivä riippuu aikatauluista 

Iltapäivä suoritetaan aina vähän erilailla. Joskus se olen minä, joka hakee päiväkodista ja joskus isi hakee. Haen nuoremman tytön usein 13-16 välillä, josta suunnataan leikkipuistoon, kirpparille, ruokakauppaan tai kotiin. Yleensä tässä vaiheessa vauva saa välipalaa ja minä sen chai laten, jos se jäi ottamatta aamulla. Okei, voin sanoa, että en oikeasti juo kyseistä kahvia joka päivä, vaan sen tilalla voi olla myös vesipullo tai smoothiekin. 😂

Ilta ulkoillessa, treeneissä tai kotona rennosti 

Iltaan ei ole olemassa rutiinia ja jokaisen päivän päivärytmi vaihtelee iltojen osalta. Isi lähtee töistä vähän ennen neljää ja sitten me tehdään jotain koko perhe. Joinain päivinä lapsilla on harrastuksia ja vuorotellen toimitaan saattajina. Meidän lempipuuha on ulkoilla Lauttasaaressa yhdessä pari tuntia ennen lasten nukkumaan menoa. Joskus käyn juoksemassa kuntoportaita tai isi tapaamassa kavereita. Iltaisin lapset käyvät suihkussa klo 19, syövät iltapalan ja ovat sängyssä ennen klo 20 aivan jokainen 0-9 vuoden väliltä. Myönnän, että joskus lapsilla on samaan aikaan joku ongelma ja nukkumaanmeno heittääkin esimerkiksi 30 minuuttia.

Ilta on meidän aikaa 

Illalla meille on tärkeää viettaa aikaa yhdessä. Tämä on se hetki, kun jutellaan syvällisiä, paneudutaan arjen haasteisiin, otetaan hierontatuokio, tehdään ruokaa, harrastetaan seksiä, pelataan lautapelejä tai katsotaan sarjoja televisiosta. Näiden tuntien aikana on tarkoitus olla pariskunta ilman lapsia ja huomioida toista, jotta suhde pysyy virkeänä. Mennään usein nukkumaan joskus yhden ja kahden välillä, mutta minä olen se joka tipahtaa nykyään ensimmäisenä uneen. Joskus harvoin jaksan jäädä kirjoittamaan blogia, mutta muuten kyllä nukahdan heti. Kaukana on ne ajat, kun istuin hengittelemässä neljään asti hiljaisuutta. 

Arjessa tapahtuu muutakin 

Meidän arjessa tapahtuu paljon asioita, jotka eivät näy välttämättä somessa. Esimerkiksi koirat pääsevät kolmesti päivässä ulkoilemaan, vaikka en muista aina siitä päivittää. Aika usein minä lenkitän kahdesti ja toiselle jää se yksi kerta. Toisaalta koirien lenkitys on aina pieni karkumatka hiljaiseen luontoon, joten joskus kilpaillaan iltaisin siitä, kumpi saa sillä kertaa lähteä. Arkeen kuuluu myös lasten synttäreitä, lasten kavereiden näkemistä, siivoamista ja kaikkea ihan tavallista. Nämä asiat sijoittuvat sinne, minne sijoittuvat ja silloin saattaa arkipäivän rakenne hieman muuttua.

Meillä tämä arki on toiminut ja ollaan muovattu se yhdessä. Kummallekin jää aikaa tehdä työnsä rauhassa ja nähdä esimerkiksi ystäviä. Kumpikin jakaa vastuun niille osa-alueille, jotka tuntuu mukavilta hoitaa. Parasta yhteistyössä on se, että kummankaan ei tarvitse venyä siihen, mistä ei pidä. Ainoastaan kaupassa käyminen jaetaan puoliksi, koska kumpikaan ei pidä siitä lasten kanssa 🙈 Olen huomannut, että jotkut ihmiset tykkäävät levittää meistä valheita somessa, mutta kaikkea ei kannata uskoa, mitä esimerkiksi palstoilla lukee. En vielä tänä päivänäkään ymmärrä, miksi joku on kateellinen tällaiselle perus elämälle, mutta sitä selkeästi esiintyy. Jokaisella ihmisellä ja perheellä on erilaisia toimintatapoja sekä päivärytmi ja tärkeintä on löytää ne, jotka toimivat parhaiten. 

Tiimi

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä