operaatio äiti - Banneri

Vauvan ruokailu on asia, joka tulee väistämättä esiin jossain vaiheessa. Mistä aloittaa? Millä aloittaa? Tässä postauksessa käsitellään vauvan ruokailua.

Vauvan ruokailu green planets Astronauts Vauvan ruokailu green planets Astronauts

4kk vai 6kk?

Vauvan kanssa soseruokailun voi aloittaa 4-6 kuukauden ikäisenä. Jokainen tekee päätöksen itse, milloin sen haluaa aloitella. Meillä aloiteltiin maistelu hieman ennen puolen vuoden ikää ja siitä siirryttiin hitaalleen vauvantahtiseen soseiluun. Meillä oli haaveissa sormiruokailuun painottuva hybridimalli, jossa joskus napostellaan sormin ja joskus otetaan välipala sosepussista. Sormiruokailu ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen, joten mentiin ekat kuukaudet täysin soseilla.

Green Planet Astronauts baby soseet

”Suolaista vai makeaa?”

Onkin yllättävän vaikea päätös, mistä ruokailun aloittaisi. Annetaanko perunaa? Kesäkurpitsaa? Päärynää? On olemassa sellainen vanhempien piireissä kulkeva uskomus, että vauva ei opi syömään ”suolaisia”, jos aloittaa makeilla hedelmillä sekä marjoilla. Faktaahan tuo väittämä ei ole nähnytkään ja olen lasten kanssa usein kokeillut ensin helppoja hedelmiä. Green Planet Astoronauts uudet Baby-soseet ovat kyllä hyvä ratkaisu, kun niissä on vihannesten lisäksi hedelmää. Soseet sopivat jo 4 kuukauden ikäisestä, mutta maistuvat edelleen meidän 10kk ikäiselle hyvin!

Vauvan ruokailu

Lusikalla, sormin vai sosepussista?

Vauvan kanssa ruokailu on ihanan luovaa puuhaa, koska sen voi toteuttaa monella eri tapaa. Vauvaa voi ruokkia lusikalla, vauvalle voi tarjota sormiruokaa tai sitten kaivaa laukusta sosepussin, kun nälkä yllättää lenkillä. Yksi meidän lempparivälipaloista on ollut sormiruokailuun sopivat puurokiekot, joiden päälle puristan sosetta tuomaan makua. Nyt 10 kuukauden iässä meidän vauva on oppinut syömään käsillään taitavasti ja pureskelee ruokansa hienosti itse, joten ollaan kokeiltu Green Planet Astronautsin Kaakao-banaani -luomukaurabitseja. Ne murenee kivasti vauvan suussa, mutta huomioi ikäsuositus 1v ->.

Green Planet Astoronauts

Green Planet Astronauts

Voin kehua näitä tuotteita paljon, sillä ne ovat kotimaisuuden lisäksi luomua, kasvipohjaisia sekä eivät sisällä lisättyä sokeria. Meillä on näitä ollut käytössä jo edellisten lasten kanssa ja käyttö jatkuu edelleen. Baby-sosepussit ovat muuten täysin muovisia eli kierrätys onnistuu loistavasti herkuttelun päätteeksi.

Avaruusposti

Green Planet Astronautsin sivuilta on tilattavissa avaruuspostia, joka tarkoittaa vapaavalintaisen 24 tuotteen kuukausitilauslaatikkoa. Sisältöä voi muokata joka kuukausi, jos haluaa. Lapselle istutetaan myös oma puu Taimiteko-ohjelman kanssa ja metsään saa koordinaatit istutuksen jälkeen.

Milloin teillä aloitettiin ruokailu vauvan kanssa ja aloititteko te ”makeilla vai suolaisilla”? Green Planet Astronautsin tavoitteena on kasvattaa planeettaystävällistä sukupolvea ja totuttaa lapsia näihin terveellisiin kasvipohjaisiin makuihin jo pienestä pitäen ❤ Onko teillä maisteltu näitä tuotteita?

Baby soseet green Planet Astronauts

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X