operaatio äiti - Banneri

Ollaan etsitty omaa kotia, mutta tuloksetta. Halu ostaa oma koti on vahva, koska vuokralla asuessa joutuu jatkuvasti muuttamaan. 

Omaa kotia etsimässä

 

Kolmas koti myytiin alta

Ei tullut tästäkään asunnosta pitkäaikaista kotia. Jo kesän jälkeen meille ilmoitettiin, että tämä lähtee myyntiin. Kirjaimellisesti itkin sängyssä, kun olin niin pettynyt. Tämä oli kolmas kerta, kun jouduttiin muuttamaan ilman meidän omaa tahtoa. Samalla iski valtava halu ostaa oma asunto, joten haettiin pankilta lainaa.

Lainan saanti haastavaa provisiotulolla 

Meidän kummankin palkka on provisiotuloa. Provisiotulon haasteena on se, että pankki joutuu arvioimaan tuloja poikkeavasti. Pankin pitää varmistaa, että meillä riittää maksukyky. Oma palkkani koostuu sometyöstä ja tänä vuonna pääsin äitiyslomalla melkein 30 000 euron vuosituloihin (en ole vielä merkannut vähennyksiä verotukseen eli lopullinen vähän epäselvä), joka auttoi kovasti lainansaannissa. Jouduin toimittamaan pankkiin yritykseni välikirjanpidon sekä otteen tulorekisteristä sekä pyytämään blogikodilta tositetta maksetuista rahoista, koska olen osan tulottanut verokortilla ja osan toiminimeni kautta. Haluan puhua luvuista suoraan, koska moni ihmetteli, miten voidaan saada iso lainalupaus toisen ollessa äitiyslomalla. Miehen tuloihin katsottiin noin neljän kuukauden tulot, jotka ylsivät samaan kuin oma vuosituloni. Meillä lainalupaukseen siis auttoi hyvä työvuosi sekä käsiraha on tärkeässä roolissa.

Pankki vaati myös muita tositteita sekä olisi halunnut meidän ottavan korkokaton turvaamaan maksukykyä sekä henkivakuutukset. Olisimme myös ostaneet lainantakauksen käsirahan lisäksi.

Liian nopeat suunnitelmat

Aloimme etsimään omaa kotia innolla ja löydettiinkin sopivat kohteet nopeasti. Melkein hetken mielijohteesta ostettiin asunto, koska saimme lainalupauksen juuri siihen kohteeseen. Viime metreillä aloin kuitenkin epäröimään vuokratonttia, koska sen kulut voivat nousta helposti korkealle. Toinen syy jarruttaa suunnitelmia, oli huoli budjetista. Vaikka pankki myönsi meille lainan, olen kunnon pessimisti enkä usko ensi vuoden olevan yhtä tuottoisa kuin viime vuoden. Provisiotulon huono puoli on se, ettei voi koskaan ennustaa seuraavan kuun palkkaa. Päätettiin, että halutaan seurata meidän tulotasoa vielä vuoden verran ennen ison lainan ottamista.

Muutto on silti pakollinen 

Jouduimme silti etsimään uutta kotia, koska tämä tosiaan myydään. Olisimme saaneet asua tässä toukokuuhun saakka, mutta aivan täydellinen asunto tuli vastaan – tai oikeastaan kaksi. Olimme lähellä muuttaa neliöön, mutta siinä kulut olisivat nousseet noin 300 euroa, joten valittiin näistä kahdesta kolmio. Joku varmasti pyörittää silmiään meidän valinnalle, mutta ollaan tosi hyvin pärjätty kolmiossa nytkin ja näin säästetään 300 euroa kuukaudessa asumiskuluista. Asunto ei tule olemaan loppuelämän koti, joten lapset mahtuvat vielä hyvin huoneisiin tässä vaiheessa.

Uusi koti on ihana! 

Meidän uusi koti on ihana!! Pohja on todella hyvä, vaikka ainut negatiivinen asia onkin kuivausrummun mahtuminen pesukoneen päälle. Voi olla, että täytyy tehdä joku luova ruma ratkaisu keittiöön. Nyt kaikki vinkit jakoon tasoista, joilla kauniisti piilottaa rumpu! Aion vielä kysyä onko asialle tehtävissä jotakin. Asunnossa on paljon ikkunoita ja säilytystilaa, joista olen innoissani. Kuvatessa tarvitsen paljon luonnonvaloa. Lapset ovat esittäneet toiveen nukkua samassa huoneessa, mutta esikoisella käy kavereita, joten mietin vielä sopivaa ratkaisua tähän. Toisaalta pitäisi ottaa ilo irti siitä, että toisten seura vielä kelpaa.

Sijainti

Vaihdetaan selkeästi sijaintia, mutta en tule sitä ainakaan vielä paljastamaan. Meidän perässä on joku stalkkaaja, joka kommentoi näkevänsä meille sisälle ja tämä sama ihminen jakaa ilmeisesti meidän osoitetta palstoilla. Joku saattaa jossain vaiheessa tunnistaa, missä asutaan, mutta toivon reiluuden nimissä, ettei uutta asuinpaikkaa jaettaisi missään palstalla. Tämä on suora pyyntö vedoten ihmisiin, että asuinpaikkaa ei julkisesti kaivettaisi esiin.

Esittelen uutta kotia sisältä, kun muutetaan. Saadaan asuntoon avaimet 15.1., joten ollaan aloitettu jo pakkailu hiljalleen. Kodista tulee varmaan mielenkiintoinen alkuun, koska huonekalut on mitoitettu nykyiseen asuntoon 🙈

Uutta kotia

Kommentit (4)

Todellakin mieluummin 300e halvempi kolmio, varsinkin kun kyse on väliaikaisratkaisusta ennen omistusasuntoa! Joskus oon Nykin miniasunnoissa nähnyt sellasia nättejä kaappeja mihin pesukoneet saa piilotettua. Esim joku omaan sisustukseen sopiva puusäle/rottinkikaappi minkä päällehän jää sit myös säilytystasoa. Vähän pitää kaapin ja koneen väliin jäädä ilmatilaa, siellä niitä mun mielestä myydään ihan siihen tarkoitukseen, hakusanaa en keksi tähän kyl heittää

Hei!
Me asumme omistusasunnossa ja meillä on sekä pesukone että kuivausrumpu keittiössä. Ei se minusta ole ruma ratkaisu. Tämä ihan vaan tsemppinä. Moni on hämmästellyt, mutta kun on nähnyt meidän kodin, ei pidä sitä mitenkään rumana asiana. 🙂

Kiitos tsempistä!!

Joo oli haastava löytää kun ei tiedä millä hakea 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X