operaatio äiti - Banneri

Meidän reissu lähestyy ja oltiin tänään hakemassa passia. Satuin jo etukäteen tietämään, että Pasilassa passitilanne on HURJA ja jonottaa voi joutua ulkona saakka. Tästä syystä oltiin suunniteltu reissu muualle.

Aamu starttasi passikuvilla ja Regatalla

Tuttu varma passikuvapaikka sijaitsee Pasilan poliisiaseman vieressä, joten haluttiin suunnata sinne ottamaan passikuvat. Olin kyllä samalla myös utelias näkemään jonotilanteen. Jonoa riitti oikeasti ulos saakka eli ulkona odotti 20-30 ihmistä jo kello 10 aamulla. Ennen kuvia haluttiin korkata uusi päivä suuntaamalla Regattaan, joka on tunnelmallinen ja käymisen arvoinen kahvila Helsingissä. Kahvila tuntuu olevan turistien suosiossa ja hintataso on kyllä sen mukainen. Maistoin Regatassa ensimmäistä kertaa manteli-croisantin, joka on ilmeisesti tällä hetkellä somehitti. Oli muuten yllättävän hyvää! Regatassa oli paljon pikkulintuja ja meidän vauvataapero oli sitä mieltä, että ne olivat ”hauvoja.” Tiesitkö muuten, että croisantit eivät ole alunperin Ranskasta, vaan Itävallasta? 

Regatta helsinki

Porvoo vai Lohja?

Meiltä ajaa yhtä kauan Porvooseen, Lohjalle tai pahimmillaan ruuhka aikaan toiselle puolen Helsinkiä. Päätettiin kuitenkin lähteä Porvooseen, koska se on kaupunkina niin kaunis! Olin kuullut huhuja, että muualla passin hakeminen sujuisi helpommin. Näpyttelin autossa passihakemukset ja suosittelen ehdottomasti toimimaan näin, koska se nopeuttaa prosessia, vaikka joutuisit käymään paikan päällä tunnistautumassa! Pientä paniikkiakin pukkasi, kun järjestelmä vaati todistusta armeijasta vapautuksesta eikä meillä kummallakaan ollut mitään hajua koko asiasta. Miksi? Mitä? Milloin? Mihin sitä tarvitaan passia hakiessa?

Porvoossa haku sujui 10 minuutissa

Päästiin paikalle ja meidän vuoronumeron edellä oli muutama, vaikka huone oli tyhjä. Kävi ilmi, että oltiin ainoat ja päästiin suoraan sisään. Virkailija oli todella avulias ja mieheltä puuttui ”vanha” passi, jossa oli väärä nimi, mutta tunnistus onnistui silti helposti. Virkailija myös soitti meidän puolesta ja varmisti asevelvollisuudesta vapautuksen. Palvelu oli ystävällistä ja oltiin 10 minuutissa  valmiita! Kiitos Porvoo ja hyvä palvelu! Vinkkinä, että heti aamusta oli ollut kuitenkin 60 ihmistä jonossa ja me käytiin joskus klo 11 aikaan!

Passia hakemassa porvoo

Kaunis Porvoo ja herkullinen lounas

Suunnattiin tämän jälkeen viettämään Porvoo-päivää yhdessä. Vietiin miniukkeli muumipuistoon leikkimään, jonka jälkeen isompi ukkeli hoiti vähän työpuheluita välissä. Sitten asennettiin vauveli rintareppuun ja lähdettiin pitkälle kävelylle. Auton ulkomittari näytti auringossa +21 astetta! Porvoo on kaunis paikka ja tykkään hirveästi kävellä sen kaduilla. Niissä on jotain mystistä ja rakastan kaikkea, joka henkii vanhaa aikaa.

Porvoo muumipuisto

Zum Beispiel

Lounas me syötiin Zum Beispielissä ja oli täydellinen valinta! Ruoka oli oikeasti hyvää ja jo nettisivujen kuvailu sai meidät suuntaamaan ravintolaan. On tärkeä osa yrityksen brändiä, että esittely saa lukijansa innostumaan. ”Sielunruokaa ja hyvää oloa. Zumin ruoka kertoo tarinoita pyörämatkoista Meksikossa ja itäisessä Euroopassa ja tuo terveisiä Välimereltä ja Alpeilta. Keittiön kulmakivinä ovat tuoreet raaka-aineet, kasvikset ja puhtaat maut. Ravintolan sydän on avokeittiö, jossa lämpenee Bertha-hiiliuuni. Zumin hapanjuureen leivotut luomuleivät ja Suomen ensimmäinen hapanjuuripasta sekä jäätelöt ovat jo käsite.” #myyty

Ruokapaikka oli viihtyisä ja jopa lounaslistan menu oli laaja. Tarjoilijat olivat mielettömän ystävällisiä ja ravintolan suosion huomasi täysistä pöydistä. Me suunnattiin ulos syömään, kun kyllähän sitä pitkän talven jälkeen pitää vähän nauttia auringosta! Leipiä ei turhaan kehuttu ja ruokakin oli niin hyvää, että lautanen oli hetkessä tyhjä. Suosittelen 5/5!

Zum beispiel

Vieraile Porvoossa!

Kannattaa vierailla Porvoossa. Se on ihana niin talvella kuin kesälläkin. Pikku putiikit kertoo omaa tarinaansa, ruoka on hyvää ja jäätelö vielä parempaa. Jos olet hyvien kuvauspaikkojen toivossa, voin luvata sellaisia löytyvän jokaiselta nurkalta! Porvoosta löytyy myös sympaattinen lelukauppa, joka sisältää kaikkea ihanaa lapsille. Oli hauska huomata, että Porvoo oli tänään etenkin ranskalaisten suosiossa. Jos ulkomailla saakka osataan arvostaa pientä ja suloista Porvoota, suosittelen just sulle ehdottomasti käymään siellä edes kerran.

Passin hakeminen voi olla ahdistava kokemus pitkässä jonossa, mutta se voi muuttua myös ihanaksi päiväksi kauniissa kaupungissa. 💗

Porvoo

 

SEURAA MYÖS @operaatioaiti

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X