Fetainen kuorrute kalalle
Kirjoitan pitkästä aikaa reseptin ylös. Tämä resepti syntyi mökin keittiössä, kun olin unohtanut ostaa kerman, peston ja sitruunankin eikä kalalle ollut mitään päällystettä. Fetainen kuorrute kalalle on oikeasti ihan taivaallisen hyvää!
Fetainen kuorrute kalalle
Oliiviöljyä
3-5 valkosipulinkynttä
Kourallinen cashewpähkinöitä
1/2 ruukkua basilikaa
100-150g fetaa
Mustapippuria
Suolaa *jos käyttää
Näin valmistat
Valmistaminen on tosi helppoa. Kaikki ainekset laitetaan kulhoon ja sitten painellaan esimerkiksi survimella mössöksi. Puinen survin on ollut hyvä tähän hommaan, koska kuorrute saa jäädä karkeaksi. Se on tässä ikäänkuin ideana!
Kala käsitellään pohjalta haluamallaan tavalla. Usein hieron pintaan suolaa ja pippuria, jonka jälkeen levitän kuorrutteen päälle. Sitten kala grilliin/uuniin ja seurailee kypsennyksen aikana, ettei kuorrute pääse palamaan.
Maku?
Maku on hyvä, omasta mielestäni ainakin 😂 Se ei ole ehkä niin fetainen kuin voisi ajatella, koska muut ainesosat tasapainottavat toisiaan. Tästä on tykännyt kyllä useampi meidän perheessä. Tytöt syövät kalansa ilman kuorrutetta aina, mutta muuten on uponnut hyvin syöjiin. Suosittelen testaamaan!
SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti
Jaa oma kokemuksesi