operaatio äiti - Banneri

Lapsiperhe 2 viikkoa Ranskassa

Ollaan kotiuduttu reissusta. Tällä kertaa matkustuksen kohteena oli Ranska! Käytiin toukokuussa vähän arvioimassa Ranskan etelärannikkoa lapsiperhenäkökulmasta keskenämme ja  tällä kertaa mukaan lähtikin sitten koko perhe.

Ranska

Miksi Ranska?

Valittiin Ranska kahdesta syystä: se on maana todella tärkeä miehelleni, joka ihailee ranskalaista kulttuuria ja meininkiä. Mieheni on kaksikielinen, mutta ei itse lainkaan ranskalainen, vaikka ranskaa puhuukin täysin suomenkielen tasoisesti. Myös meidän lapset kasvatetaan kaksikielisiksi ja 2/4 puhuvatkin sitä jo sujuvasti ja loput vielä vähän arastellen. Okei, pienin ei puhu ollenkaan, mutta ymmärtää, kun hänelle ranskaa puhutaan.

Toinen syy oli se, että Ranska kiehtoo maana, koska moni matkustaa aina Kreikkaan, Turkkiin ja muihin tuttuihin maihin. Kaipasin kokemusta Ranskaan matkustamisesta ja reissu olikin aivan ihana!!

Mitä kustansi?

Mietittiin pitkään lähdetäänkö Kreikkaan valmislomalle viikoksi ~6000e vai Ranskaan omatoimilomalle (onko tämä edes termi 😂), mutta Ranska voitti. Lennot maksoivat 1800 euroa ja olisin saanut ne 1400 euroa, jos olisin uskaltanut ostaa pari viikkoa aiemmin. Maksettiin lennot sukulaisen luottokortilta, jos tulee jotain ongelmia lentoyhtiön kanssa. Maksettiin sitten rahana hänelle tietenkin. Asuttiin tuo kaksi viikkoa Airbnb-asunnossa, joka maksoi kahdelle viikolle 1600 euroa. Kokemus oli ihana ja menisin milloin vain uusiksi! 3400e lennoista ja asumisesta kahdeksi viikoksi on vähän 6 henkiseltä perheeltä.

Ranska airbnb lapsiperhe

Extrakuluja

Reissusta tuli extrakuluja ihan vain siksi, että keksittiin viikko ennen lähtöä, että viedään lapset Pariisiin. Junaliput Pariisiin maksoivat edestakaisin 800 euroa ja yöpyminen noin 350 euroa. Jos tämän olisi suunnitellut aiemmin järkevästi, olisi voinut lentää ensin Pariisiin ja ottaa sitten junan kohteeseen rannikolle.

Juan-Les-Pins

Juan-Les-Pins on kohteena erittäin rauhallinen ja lämmin. Lämpöä oli koko ajan yli 30 astetta ja merikin oli 27 asteista. Merituuli teki kuitenkin olosta siedettävää. Juan-Les-Pins on Antibesin kyljessä ihan lähellä Nizzaa ja sieltä on helppo kulku junalla eri kaupunkeihin. Käytiin esimerkiksi Monacossa.

Ranska – nopea mielipide

Nopea mielipide on se, että Ranska on mahtava. On paljon stereotypioita, jotka eivät mitenkään pidä paikkaansa. Maa oli todella lapsiystävällinen ja kohtelias, vaikka usein toisin väitetään. Sain palvelua usein englanniksi ja hinnatkaan eivät olleet korkeita. Suosittelen!

Aion kirjoittaa reissusta tarkempia postauksia, koittakaa kestää 😃 Onko erityisiä asioita, joista haluaisitte kuulla?

Ranska pariisi

Kommentit

6 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos 🙂 vielä kun oppisi taas joskus kirjoittamaan ajatukset ylös 🙂

Avatar

Kiinnostaisi ruokaostokset, ruoanteko ja mahdollinen ravintolaruokailu lasten kanssa tuolla ja myös, että kannattaako ostaa jotain päiväkorttia tai monen päivän korttia noihin paikallisiin juniin/busseihin?

Avatar

Puhuuko sun puoliso siis lapsille ranskaa kotona?

Anette - Operaatio Äiti.

Puhuu 🙂

Avatar

Sori kun tyhmä kysymys,mutta miksi käytitte sukulaisen luottokorttia ? Miksi ei omaa luottokorttia ? 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

Luovuin jossain vaiheessa luottokortista, kun tähän mennessä ei oikein ollut tarvetta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä