operaatio äiti - Banneri

Ollaan kotiuduttu reissusta. Tällä kertaa matkustuksen kohteena oli Ranska! Käytiin toukokuussa vähän arvioimassa Ranskan etelärannikkoa lapsiperhenäkökulmasta keskenämme ja  tällä kertaa mukaan lähtikin sitten koko perhe.

Ranska

Miksi Ranska?

Valittiin Ranska kahdesta syystä: se on maana todella tärkeä miehelleni, joka ihailee ranskalaista kulttuuria ja meininkiä. Mieheni on kaksikielinen, mutta ei itse lainkaan ranskalainen, vaikka ranskaa puhuukin täysin suomenkielen tasoisesti. Myös meidän lapset kasvatetaan kaksikielisiksi ja 2/4 puhuvatkin sitä jo sujuvasti ja loput vielä vähän arastellen. Okei, pienin ei puhu ollenkaan, mutta ymmärtää, kun hänelle ranskaa puhutaan.

Toinen syy oli se, että Ranska kiehtoo maana, koska moni matkustaa aina Kreikkaan, Turkkiin ja muihin tuttuihin maihin. Kaipasin kokemusta Ranskaan matkustamisesta ja reissu olikin aivan ihana!!

Mitä kustansi?

Mietittiin pitkään lähdetäänkö Kreikkaan valmislomalle viikoksi ~6000e vai Ranskaan omatoimilomalle (onko tämä edes termi 😂), mutta Ranska voitti. Lennot maksoivat 1800 euroa ja olisin saanut ne 1400 euroa, jos olisin uskaltanut ostaa pari viikkoa aiemmin. Maksettiin lennot sukulaisen luottokortilta, jos tulee jotain ongelmia lentoyhtiön kanssa. Maksettiin sitten rahana hänelle tietenkin. Asuttiin tuo kaksi viikkoa Airbnb-asunnossa, joka maksoi kahdelle viikolle 1600 euroa. Kokemus oli ihana ja menisin milloin vain uusiksi! 3400e lennoista ja asumisesta kahdeksi viikoksi on vähän 6 henkiseltä perheeltä.

Ranska airbnb lapsiperhe

Extrakuluja

Reissusta tuli extrakuluja ihan vain siksi, että keksittiin viikko ennen lähtöä, että viedään lapset Pariisiin. Junaliput Pariisiin maksoivat edestakaisin 800 euroa ja yöpyminen noin 350 euroa. Jos tämän olisi suunnitellut aiemmin järkevästi, olisi voinut lentää ensin Pariisiin ja ottaa sitten junan kohteeseen rannikolle.

Juan-Les-Pins

Juan-Les-Pins on kohteena erittäin rauhallinen ja lämmin. Lämpöä oli koko ajan yli 30 astetta ja merikin oli 27 asteista. Merituuli teki kuitenkin olosta siedettävää. Juan-Les-Pins on Antibesin kyljessä ihan lähellä Nizzaa ja sieltä on helppo kulku junalla eri kaupunkeihin. Käytiin esimerkiksi Monacossa.

Ranska – nopea mielipide

Nopea mielipide on se, että Ranska on mahtava. On paljon stereotypioita, jotka eivät mitenkään pidä paikkaansa. Maa oli todella lapsiystävällinen ja kohtelias, vaikka usein toisin väitetään. Sain palvelua usein englanniksi ja hinnatkaan eivät olleet korkeita. Suosittelen!

Aion kirjoittaa reissusta tarkempia postauksia, koittakaa kestää 😃 Onko erityisiä asioita, joista haluaisitte kuulla?

Ranska pariisi

Kommentit (12)

Kiinnostaisi kuulla lisää teidän perheen kaksikielisyydestä!

Todella oksettavaa, lapsi roikkuu rinnalla kun treenaat. Etkö saa rauhassa edes urheilla? Varmaan mielestäsi hienoa mutta yäk. Ruokinnan voi hoitaa ennen tai jälkeen. Vauva ei kuitenkaan enään kyseessä. Tämän päivän 11.9 instassa

Ei yhtään enempää tai vähempää ällöttävää, milloin se huikka otetaan 🤪 Imetys on kaunista ❤️

Sori kun tyhmä kysymys,mutta miksi käytitte sukulaisen luottokorttia ? Miksi ei omaa luottokorttia ? 🙂

Luovuin jossain vaiheessa luottokortista, kun tähän mennessä ei oikein ollut tarvetta.

Puhuuko sun puoliso siis lapsille ranskaa kotona?

Puhuu 🙂

Postaus kaksikielisyydestä teidän perheessä kiinnostais😊

Joo 🙏

Kiinnostaisi ruokaostokset, ruoanteko ja mahdollinen ravintolaruokailu lasten kanssa tuolla ja myös, että kannattaako ostaa jotain päiväkorttia tai monen päivän korttia noihin paikallisiin juniin/busseihin?

Kiitos 🙂 vielä kun oppisi taas joskus kirjoittamaan ajatukset ylös 🙂

JOO🙏🙏❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X