operaatio äiti - Banneri

Hyvästi kolmio

Hyvästi kolmio, nyt loppuu ahtaasti asuminen. Ollaan parisen vuotta jo asuttu ahtaasti ihan säästösyistä. Tulevaisuudennäkymät ovat olleet epävakaat loppuopintojen, äitiysvapaan ja uuden provisiopalkatun työpaikan vuoksi, joten ollaan nipistetty asumiskuluissa.

Heippa kolmio

Kävi hyvä tuuri

Olen huomannut, ettei moni muuta helpolla Lehtisaareen, koska googlesta hakemalla löytyy vain tonttikiistaan liittyviä ostikoita. Ymmärrän riskin vuokrankorotuksiin, mutta me olemme asuneet vuokranantajalla, joka omistaa myös nämä maat. Ilmeisesti tästä syystä seurakunnan on ollut haastava saada vuokrattua asuntojaan ja vieressä on kummitellut neliö jo muutaman kuukauden tyhjillään. Kun se vaihtoi välittäjää ja hintaa pudotettiin satasella, päätin yrittää neuvotella.

Sama taloyhtiö

Muutetaan saman taloyhtiön sisällä eli muuttomatka on mitättömän pieni eikä vaikuta lasten kaveripiireihin eikä koulumatkaan. Lapsilla on tässä pihapiirissä tosi paljon kavereita, joten olisi kurjaa muuttaa muualle ja viedä heiltä nämä ystävät. Lehtisaari on niin pieni paikka, että kavereita löytyy ympäri saarta ja puistossa on lähes aina joku tuttu, kun sinne mennään.

Kolmio ei riitä loputtomiin

Tiesin koko ajan, ettei kolmio riitä loputtomiin. Koronan aikaan oli helppo asua kolmiossa, koska kukaan ei juuri vieraillut kylässä. Nykyään tilanne on eri ja esikoisen ystäväkin on meillä kylässä usein. Hän tosin on tullut tutuksi jo pikkusiskojen kanssa ja kaikki touhuavat yhdessä sujuvasti, mutta jotenkin itselleni syntyi ensimmäisenä tarve tarjota myös omaa tilaa esikoiselle. Meille tulee myös keväällä vaihto-oppilas Ranskasta, jota en ajatellut sijoittaa kolmen lapsen kanssa samaan huoneeseen 😂

Kulut nousevat 30 euroa

Tingin vuokrasta pois satasen ja uuteen vuokraan sisältyy vesimaksut eli niitä ei tarvitse maksaa erikseen. Nykyisessä kämpässä tuli indeksikorotus vuokraan, joten isompaan vaihtaminen tulee meille lopulta vain 30 euroa kalliimmaksi. 30 euroa on pieni summa ja sen voi aina pihistää pois jostain turhasta. Uusi asunto on myös vähän korkeammalla ja näkymä on kauniimpi. Sisältä se on muuten täysin kopio nykyisestä.

Ihanaa saada tilaa! Vaikka me sujuvasti elellään pienessäkin tilassa yhdessä, kyllä silti vähän kiristää joskus hermoja tilanpuute. Olen yrittänyt karsia koko syksyn tavaraa ja myin juuri kirpparilla puolet lasten leluistakin. Silti kuuden hengen tavarat vievät yllättävän paljon tilaa! SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kolmio neliö

Roof

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä