operaatio äiti - Banneri

Podin keväällä ajanjaksoa, jolloin kaikki ahdisti. Sama puurovana valui aina sille samalle lautaselle aamuisin ja samat sukat pyörivät pyykkituvan koneessa. Huomasin toivovani, että voittaisin lotossa ja voisin muuttaa toiselle puolelle maapalloa. Toivoin myös sitä, että joku aamulla hihkuisi korvaani YLLÄTYS – tämä päivä ei toista itseään, vaan tuo arkeen uutta väriä. Nappaa takki naulakosta ja hyppää seikkailuun.

Yllätys reissu ranskaan

*lasten mekot saatu

Kotiäiti ja turtunut mieli

Kotiäitiys on kuin kultainen kolikko, jonka saat kirstuusi. Vaalit ja haalit aarrettasi hartaudella. Kotiäitiys tuo mukanaan jatkuvasti uusia kolikkoja. Lapsi oppi kävelemään – kolikko, lapsi kävi potalla – kolikko, lapsi jaksoi istua kirjan ääressä – kolikko. Neljä lasta myöhemmin istut kirstun ääressä, joka ei mene enää edes kiinni kolikkojen määrän vuoksi. Kaikki on ihanaa ja olet onnellinen, mutta silti kehossa humisee samalla tapaa kuin joku kone olisi mennyt epäkuntoon.

Aina ajoittain tunnen levottomuutta ja pientä epätyytyväisyyttä elämääni. En tunne sitä ihmisiä kohtaan, vaan ne on kaksi erillistä tunnetta. Voisipa sitä olla samaan aikaan äiti ja samaan aikaan lentää taivaalla kuin vapaa lintu ilman määränpäätä.

Joskus yllättävät teot piristävät

Yllätys on asia, jonka voi tietenkin itsekin järjestää ja niinhän sitten päätin toimia. Halusin järjestää omalle kumppanilleni ikimuistoisen syntymäpäivän ja alle 2 viikkoa ennen synttäreitä päätin, että me lähdetään ulkomaille. Paljastamatta yksityiskohtia kysyin saako hän anottua etätöitä tietylle aikavälillä, koska heillä on pääsääntöisesti työt toimistolla ellei ole jotain erityistilannetta tai toivetta muuhun. Tämä onnistui ja sitten aloinkin selaamaan lentoja. Pelkästään kaiken suunnitteleminen sytytti kipinän sisälläni ja tuntui, että päiviin tuli kovasti eloa.

Arlanda reittilento

Budjetti, kohde ja majoitukset

Budjetti oli rajallinen, koska satsataan isolla rahalla meidän kesän roadtripille. Meillä on periaate, ettei säästöihin kosketa, vaan kaikki yllättäväkin tekeminen pitää rahoittaa tuloista. Myin sopivasti rattaat 1000 eurolla, nostin kirppismyynnit (yli 1000e) ja lopuksi myin netissä muutamia vaatteita saadakseni reissubudjetin kasaan kahdessa viikossa koskematta säästöihin. Olen laskuttanut kaikki tulot vasta toukokuulle, joten ONNEKSI oli mahdollista myydä esimerkiksi nuo rattaat pois, kun se oli ollut muutenkin tavoitteena jo pitkään.

Lennot olivat jo yllättävän korkeissa hinnoissa, kun katsoin läpi Espanjan, Italian, Pariisin, Portugalin sekä Kreikan. Hetken mielijohteesta vilkaisin myös lennot Nizzaan, jossa viihdyttiin hyvin vuosi sitten. Sain säädettyä lennot ensin 950 euroon (5paikkaa) ja sitten vielä vaihtamalla toiseen lentoon 750 euroon laukkuineen.  Tässä ongelmana oli ainoastaan välipysähdys 8h Arlandassa, joka vähän hirvitti, mutta perille päästäisiin aikaisemmin ja niin, että ehditään hyvissä ajoin majoituspaikkaan eikä keskellä yötä.

Varasin lennot tyytyväisenä siitä, että sain siirrettyä 200 euroa kesän lomaa varten talteen. Sillä rahalla yöpyy yhden yön euroopassa tai syö kaksi iltaa ravintolassa. Majoitukset jätin vielä hautumaan hetkeksi ja selasin päivittäin eri kohteita booking.comin kautta.

Lapsiperhe nizza

Ei hotellia kiitos

En jaksa pelkkää hotellimajoittumista matkustaessa. Rakastan vuokrata asunnon, jossa sitten voi tehdä itse ruokaa, pestä pyykkiä ja oleskella kuin kotonaan. Olen myös huomannut, että booking:n kohteet ovat luotettavia ja palvelu aina hyvää. Siellä on mahdollista avata kartta ja selata hintatietoja ja nähdä sijainti suoraan kartalla. Varasin Nizzasta kolmeksi yöksi (ti-pe) asunnon, joka maksoi 400 euroa. Sen jälkeen varasin kolmeksi yöksi (pe-ma) Juan-Les-Pins:stä aivan ihanan asunnon ja tämä maksoi noin 300 euroa.

Nizzassa ei ole varsinaisesti sesonkiaika vielä, joten majoitukset olivat edullisia siihen nähden, mitä ne joskus kesällä ovat. Viidelle hengelle tuo on edullinen! Voin verrata kesän roadtripin hintoihin, joissa majoitukset ovat noin jopa 250e per yö riippuen kohteesta.

Nizza majoitus booking

Nyt mennään mökille

Aamulla kerrottiin lapsille, että lähdetään mökille. Hypättiin autoon ja ajettiin se Flyparkiin, joka kustansi meille 50 euroa koko viikolta. He ajoivat meidät lentoasemalle ja hakivat yöllä asemalta. Helsingistä viisi henkeä ja lastenistuimet maksoivat viime elokuussa noin 120 euroa yhteen suuntaan, vaikka soitettiin moniin firmoihin. Meille tilattiin silloin tilataksi. Ihan hirveää rahastusta siihen nähden, että voi jättää oman auton parkkiin lähelle lentokenttää tosi halvalla.

Lapset olivat silmät suurina lentokentällä, kun eivät ymmärtäneet, että todella lähdetään ulkomaille. Synttärisankarille tietenkin kerroin yllätyksen vähän aikaisemmin käytännön syistä. Yksi lapsista kyllä kiukutteli ensimmäisen päivän, että olisi halunnut lähteä mökille ja hän ei halua Ranskaan. Ensi kerralla kerrotaan avoimesti, minne mennään, ettei sitten tule huijattu olo.

Lapsiperhe  matkustaa

Arlanda – 8h välipysähdys

Välipysähdys Arlandassa oli miellyttävä kokemus. Siellä oli tosi kivat leikkipaikat ja älyseinä, jossa pystyi pelaamaan pelejä. Jos mietin jälkeenpäin tätä asiaa, niin mielummin vietin tiistain lentoasemalla kuin kotona peukkuja pyöritellen ja odotellen illan lentoa. Tein muutamat luonnokset, hain yhteistöitä ja vastasin sähköposteihin samalla, kun taapero nukkui muutaman tunnin. Lapset pelasivat pokemon go:ta ja söivät pahaa hampurilaista. Iskä teki töitä koko lentoasemalla olemisen ajan ja meillä on sellainen vitsi, että pitäisi lähteä useammin reissuun, kun kaikki kaupat tulee aina matkustaessa. (Ruka, Levi jne). Nytkin tuli kasaan puolet tavoitteesta. Ehkä se on se rentoutunut hyvä fiilis, joka saa ihmisen syttymään ihan uudelleen. Iso plussa kyllä lentoaseman puitteille, koska ollaan joskus pysähdytty Frankfurtissa, joka oli lasten näkökulmasta todella tylsä. Siellä olisi saattanut tuo 8 tuntia tuntua tuskaiselta.

Arlandan lentokenttä

Nizzassa toimii kaikki

Nizzan lentoasema on sutjakka kokemus aina. Laukut odottavat hihnalla jo sinne saapuessa ja olet hetkessä terminaalin edessä ulkona. 10m päästä lähtee pikaratikka, jolla pääsen käytännössä minne tahansa. Heihei kalliit taksimatkat. Rakastan Nizzassa sitä, että kaikki on yksinkertaista ja helppoa lasten kanssa ihan siitä pikaratikasta lähtien. Monessa paikassa on esteetön kulku ja helppo liikkua rattailla.

Nizza lapsiperhe

 

Kirjoitan useamman postauksen meidän reissusta, kun tässä ehdin. Tässä oli kooste asioista, joita matkaan liittyen on kysytty. Vähän avasin budjettia, miksi lähdettiin ja mitä matka kohteeseen piti sisällään. Tosi moni seuraaja innostuikin meidän säästölennoista ja haluan rohkaista jokaista kokeilemaan, koska lopulta se 8h hujahtaa silmissä ja olet satasia rikkaampi.

Kysymyksiä? Toiveita? Laita kommentteihin! 

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X