sormustin - Banneri
paikattu polvi

Tämä kuva löytyy Korjaa kauniiksi -kirjasta ja sen otti Pihla Liukkonen / @kontrastia

 

Voi polvet sentään! Polvet ovat meidän perheen vakkari-reikä-paikka. Välillä tuntuu, että onko meillä yksiäkään ehjiä housuja, sillä niistä polvet menee rikki jos ei heti, niin kohta. Polvia onkin tullut paikkailtua muuten vain, mutta myös Korjaa kauniiksi -kirjaani josta voit lukea lisää täältä! Polvet voi paikata varmaan sadoilla eri tavoilla, mutta jokaiselle – minullekin – vakiintuu tietyt korjaustavat. Tässä kolme yleisintä tapaa, joilla minä korjaan polvet!

Vuoropistot paikkaavat pienet reiät

Pienet reiät ovat nopeimmat paikata, ja niissä paikkaustapana on minulle vakiintunut vuoropisto. 15 sekunnin reels-ohjeeni vuoropistoon löydät täältä. Perusidea on simppeli – vuoropistot tehdään reiän reunoihin vuorotellen, lanka saa jäädä löysäksi pistellessä, sillä näin ompeleen paikka on helpoin katsoa. Lopuksi lanka vedetään kireäksi ja reikä kuroutuu umpeen. Tämä sopii parhaiten pieniin ja pitkulaisiin reikiin sekä trikookankaalle, sillä trikoo joustaa ja reikä ei kinnaa niin paljon muuta kangasta. Vuoropistoista puhutaan myös nimellä piilopisto.

piilopisto vuoropisto
piilopisto vuoropisto

Tämäkin ohje löytyy Korjaa kauniiksi -kirjasta.

 

Polvet uusiksi kangaskaitaleella

Jossain vaiheessa housuista alkaa vilkkua myös nilkat ja housut käyvät lyhyiksi. Tällöin ei reiät polvissa haittaa, sillä reikäisen ja kuluneen kaitaleen voi leikata housuista pois ja tilalle ommella korkeamman paikkakaitaleen. Näin housut saavat ehjät polvet ja lisäksi myös pituutta ja housut ovat käytössä pidempään.

polveen kaitale

Katso video tästä korjaustavasta tästä:


 

Lue myös: Kylpytakista kissa-asu

Söpö paikka reiän alle

Kun reikä on housuissa isompi, mutta en jaksa alkaa ommella paikkaa ompelukoneella, kiinnitän reiän alle söpön kuosikankaan hakaneuloilla reunoistaan kiinni ja pistelen sinne tänne kirjontalangalla. Reiästä tuleekin kehykset söpölle paikalle!

paikattu polvi

Tämä kuva löytyy Korjaa kauniiksi -kirjasta ja sen otti Pihla Liukkonen / @kontrastia

 

Polvet voi paikata lukuisilla tavoilla, mutta nämä ovat henkilökohtaiset suosikkini paikkaustavoissa.  Miten sinä tykkäät korjata housuja?

 

Jos kaipaat vinkkejä neuleiden paikkaamiseen, katso tämä pykäpistoparsinta-postaukseni.

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X