sormustin - Banneri

Nyt on kuulkaa sähäkkä fiilis, sillä minulla on uudet prillit! Kraakraan puiset prillit, suomalaista käsityötä suoraan Tampereelta. Niihin liittyy tarina, joka on hyvin vaiherikas ja ajattelin jakaa sen teillekin. Kraakraa päätti arpoa kaikkien fb-tykkääjien kesken yhdet pokat tuossa syksyllä. Arpaonni suosi minua ja olin siitä aikamoisen kikkarassa, olin meinaa kuolannut kraakraan pokia jo tovin. Testailin ja sovitin ja päädyin ihanaan deco-malliin ja sähkönsinisenä. Joulun alla postissa saapui kauniit pokani. Koska mieheni tarvitsi myös uusia kakkuloita, suuntasimme yhdessä Mikkelin Nissenille. Mies sai lasinsa parin viikon kuluessa, vaan omissani kesti. Sitten sain viestin. Ulkopuolinen linssittäjä, jolle Nissen oli lähettänyt lasini, oli linssittäessään rikkonut ne. Apua. En tiedä, mitä kaikkea Nissenin päässä tuolloin tapahtui, mutta joka tapauksessa Nissen tilasi erinäisten sumplimisten jälkeen uudet pokat, jotka jälleen kerran toiveideni mukaan valmistettiin. Pokat lähetettiin postissa, mutta tapahtui itellat. Ne hävisivät. Kului viikkoja, lähetettiin sähköpostiviestejä, jäljitettiin pakettia, kunnes se löytyi. Tästä eteenpäin tarina kulkee vakaammin. Pokat menivät toiselle linssittäjälle, joka sai ne ansiokkaasti linssitetyksi ja nyt lasit ovat päässäni, aika monta kuukautta myöhemmin, mutta ehjinä ja entistä kauniimpina. Kiitän kauniisti Mikkelin Nissenin Lauraa, joka taisteli silmälasini ehjiksi ja valmiiksi ja antoi hyvät alennukset vastoinkäymisten peittämiseksi.

Mutta jotain itse tehtyäkin tähän, nimittäin korvikset. Näin jossain jonkun kuvan, josta sain idean ja sen toteutin nyt. En muista, että millainen ja missä se inspiraation lähde on, mutta joku ulkopuolinen se oli. Päätin toteuttaa idean omalla tavallani ja tässä on myös ohje siihen. Eli ommellut korvikset – valmista tulee viidessä minuutissa!

Tarvitset (kuva 1)
ohutta metallilankaa (esim. 0,8mm)
pyöröpihdit
kangasta
ompelulankaa ja neulan (tai ompelukoneen)
korvakorukoukut

  • Taittele metallilangasta haluamasi kuvio. Tee samalla kuvioon ripustuslenkki. (Kuva 2)
  • Asettele metallikuvio kankaan päälle (kuva 3). Ompele kuvio kiinni kankaaseen (kuva 4). Voit ommella joko käsin tai sitten koneella tiheällä siksakilla. Jos ompelet ompelukoneella, ole varovainen tai käytä ompeluun käsipyörää. 
  • Leikkaa ylimääräinen kangas pois (kuva 5).
  • Kiinnitä korvakorukoukut ja käytä.

Aurinkoterveisin, Anni

Kommentit (2)

Suosittelen kokeilemaan! On muuten aika koukuttavaa, taivas vain ideoissa rajana…

Onpa kiva idea! Täytyykin kokeilla jotain samalla idealla itsekin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X