sormustin - Banneri

Automatkat eivät ole aina herkkua lapsiperheille. ”Joko ollaan perillä?” ja ”Mulla on pissahätä.” on asioita, joita ei todella halua kuulla kovin montaa sataa kertaa puhumattakaan takapenkin kinasteluista. Ainakin itse haluan jättää pädit ja muut ruudut viimeiseksi oljenkorreksi pitkän automatkan selviytymistaisteluissa. Pahimmassa tapauksessa lasten auto-aktivointi tulee mieleen vasta lähtöä edeltävänä iltana, kun muut pakkaukset on tehty. Tässä siis viisi aktiviteetti-vinkkiä, mitä lapsille voi antaa tekemiseksi takapenkille ja joiden tekemiseen ei tarvita kovin kummoisia materiaaleja!

5 DIY-aktiviteetti-vinkkiä automatkalle

Pyyhittävät piirtämiskortit  maitopurkeista

Piirsin maitopurkin sisäpinnalle parit päät aihioksi permanent-tusseilla. Päät voi piirtää kalvo- tai poispyyhittävillä tusseilla, pyyhkiä vaikkapa kosteuspyyhkeellä ja piirtää uudelleen! Tämä jos mikä, on halpaa ja viihdyttävää! Mukaan kannattaa ottaa myös muutamat tyhjät kortit, jotta niihin voi sitten piirtää, mitä itse haluaa. Toki tussi ei lähde maitopurkin pinnasta ihan niin hyvin kuin vaikkapa Oppi&Ilo -tehtäväkorteista, mutta tällaiseksi juuri ennen lähtöä tehdyksi hätävara-aktiviteetiksi on oikein mainio ja toimiva.

pyyhittävät piirtämiskortit

Ompelukuvat maitopurkista ja kengännauhoista

Niin ikään ompelukuvat valmistuvat maitopurkista! Leikkaa kuvio, voit myös piirtää kuvion sisälle permanent-tusseilla ja rei’itä reikämeistillä (eli tuttavallisemmin nahkapaskalla) tai rei’ittäjällä reiät kuvion reunoihin. Kengännauhat sopivat tällaisen ompelukuvan tekemiseen. Jos kyydissä reissaa jo isompia lapsia, voit tulostaa kartongille kissa-aiheiset ompelukuvat täältä. Kun kirjomistehtävää tekee tylpällä tai muovisella neulalla, ei satu sormeen äkkijarrutuksenkaan sattuessa. Ja vaikka ompelukuvat on yleensä lasten juttu, on tämä aktiviteetti myös aikuisten – ainakin – minun mieleen!

ompelukuvat itse tehty

Ommeltu labyrintti

Ompelin parista kangastilkusta labyrintin. Sisällä on marmorikuula, jota pitää työntää labyrintin toiseen päähän. Jos labyrintteja tekee useamman, voivat takapenkin matkustajat vaikka kisailla tai ottaa aikaa labyrintin tekemisestä. Vinkit labyrintin tekemiseen löydät Kangaskorjaamolla-blogista.

kangaslabyrintti

Etsimisleikki pullossa

Tämä riisipullo on ollut meillä aivan hitti, vaikka sen tekemisestä on jo aikaa. Jotenkin se pikkutavaroiden etsiminen on koukuttavaa. Näitä voisi tehdä jokaiselle matkustajalle omansa ennen reissua, niin onpa sitten vaihtelun mahdollisuuttakin! Ohje etsimispullon tekemiseen löytyy täältä.

Pullo etsimisleikiksi

Kiikarit vessapaperirullista

Pari vessapaperirullaa ja teipillä ympäri. Niin meillä on kiikarit, joilla voi kiikaroida auton ikkunasta keltaisia autoja, huoltoasemia, lintuja tai siltoja. Nopea, halpa ja aivan hitti, ainakin meillä.

kiikarit vessapaperirullasta

 

Miten teidän lapset viihtyy autossa? Mikä on lapsesi lempi-auto-aktiviteetti?

 

Tsemppiä kesäreissuihin!

 

Anni

Kommentit (2)

Nykyään viihtyvät hyvin kuulokkeiden ja puhelimen avulla.
Pienempänä autossa soivat musiikki tai äänikirjat.

Paljon ollaan myös leikitty kieltä ja matemaattista ajattelua kehittäviä leikkejä ja pelejä. Kuten vaikka riimittelyä tai tavuttamista, jollain tietyllä kirjaimella alkavien sanojen luettelemista tai ratkottu pieniä laskutehtäviä. Esimerkiksi lukusuoran luetteleminen kymmenestä alaspäin tai vaikka neljästä kymmeneen (totutun yhdestä kymmeneen sijaan). Vain joka toisen numeron sanominen lukusuoralta tai niin, että joka kolmas jätetään sanomatta.
Näitähän löytyy vaikka mitä

Nämä ovat hyviä ja näitä ollaan myös tehty erityisesti esikoisen kanssa! Laiva on lastattu -leikki on hyvä, eläintenarvuuttelu myös (mielessä eläin ja muut saavat kysyä vain kyllä/ei-kysymyksiä). Sanalliset matemaattiset tehtävät on kanssa mainioita.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X