sormustin - Banneri

Sain muutama vuosi sitten äidiltäni paperikassillisen lankaa. Lanka oli kotimaista alpakkalankaa Ruukin kehräämöltä. Äiti oli ostanut langat neuletakkiin, mutta projekti oli jäänyt aloittamatta. Langat tulivat omiin varastoihini ja asuivat laatikossa pari vuotta, kunnes tänä syksynä päätin ottaa ne puikoille – langat on tarkoitettu käytettäviksi, vaikka vähän hirvittikin, nimittäin kotimainen alpakkalanka ei ole ihan ilmaista! Vuorossa oli neuletakki.

 

neuletakki ankers

Ankers-neuletakki on yksinkertaisuudessaan kaunis

Ankers on Petite knitsin malli, jota löytyy eri sorteissa: villapaitana, neuletakkina ja paitana. Valitsin neuletakin, koska tykkään käyttää neuletakkeja tosi paljon. Neuletakki neulottiin ylhäältä alas yhtenäisenä kappaleena. Lopussa ei jäänut mitään ommeltavaa, lankojen päättelyjä vain. Yläosan joustin saa neuletakin istumaan todella kauniisti päälle. Joustin myös on kaunis yksityiskohta neuleessa.

neuletakki ankers

Neuleesta aina liian iso tai pieni

Vaikka olen luokanopen lisäksi käsityön- ja matematiikanope, en jostain syystä osaa yhdistää matemaattisia taitoja käsitöihin, etenkään neulomiseen. Kerrassaan ajatukset menee nurin. Vaikka kuinka tekisin mallitilkut ja laskelmat, lähtökohtaisesti aina neuleeni ovat liian isoja tai liian pieniä. Näin on erityisesti pipojen kanssa, mutta näköjään sain neuletakistakin liian ison. Ja näin kävi myös Eelle tekemälleni neuletakille – neule on kolmatta vuotta liian iso – voit lukea siitä neuleesta täältä. Toisaalta se ei käyttöä haittaa, onpahan lämmin ja ilmava! Enköhän kokemuksen myötä saa joskus istuvankin neuletakin aikaan. Vaikka olen pelännyt isoja neuleprojekteja, nyt uusi neulepaita houkuttelisi kovasti.

neuletakki ankers

Kommentit (2)

Onpa kaunis harmaan sävy! Huippua, kun lanka on kotimaista alusta lähtien👌
Tuliko tässä hihatkin yhdessä kappaleessa mukana? Jos, niin mielenkiintoista!

Sanoppa muuta! Hihatkin tuli joo samassa kappaleessa. Eli ylhäältä alas kainalokohtaan saakka, jolloin otettiin hihan silmukat odottamaan ja neulottiin neule loppuun. Hihat sitten tuli viimeiseksi. Ihanaa, kun ei ole mitään loppuommeltavaa enää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X