sormustin - Banneri

Meillä askarrellaan usein ja paljon. Jos en minä itse, niin sitten lapset. Vaikka kaapeistani löytyy monenlaista tarviketta ja materiaalia askarteluihin, parhaimmat kiksit saan kierrätysaskarteluista, kun jokin roskiin menevä asia saa kokonaan uuden käyttötarkoituksen. Lemppari kierrätysaskartelut ovat nämä pahvista tehtävät rauhankyyhkyt (postauksessa myös tulostettava kaava) ja lasipurkeista betonin avulla tuunatut maljakot. Muropaketit ja muut isot kartonkiset pakkaukset ovat mainioita materiaalilähteitä. Usein nurjalla puolella oleva pinta on nätin harmaa ja siihen tarttuu vesiväri hyvin. Askarreltiin lasten kanssa kartonkipakkaukset pieniksi laatikoiksi. Tällainen laatikko kätkee sisälleen joko leluja, aarteita tai vaikkapa lahjan. Tänä keväänä opeille ja varhaiskasvattajille lähtee lahjaksi yrttejä ja pieniä kasveja tällaisissa laatikoissa.

kierrätysmateriaalit laatikko askartelu ohje

Pieni laatikko kierrätyskartongista

Tarvitset

  • kartonkipakkauksia, esim. muropaketti
  • vesivärit
  • sakset

Tulosta laatikko-kaava pdf-muodossa

täältä.

tulostettava malli taiteltava rasia

Maalaa kartongin toinen puoli vesiväreillä. Anna kuivua hyvin. Leikkaa kartonki kaavan mukaisesti. Katkoviivalla merkityt kohdat taitetaan, suoralla viivalla piirretyt kohdat leikataan. Taita rasian reunat ensin ylös. Sitten taita ja aseta reunoilta pyöreät kappaleet lomittain. Tee sama toiselle puolelle.

tulostettava ohje taiteltava laatikko tulostettava ohje taiteltava laatikko

Tällä kaavalla syntyy n. 6 cm korkuisia rasioita. Kaavaa voi suurentaa, jolloin saa suurempiakin rasioita tehtyä. Tällä kertaa lapset vastasivat laatikkopahvien maalaamisesta, mutta isommilta lapsilta leikkaaminen ja taittelu onnistuisi myös oikein hyvin.

tulostettava ohje taiteltava laatikko

 

Millaisia kierrätysaskarteluja sinä olet tehnyt viimeksi?

 

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X