sormustin - Banneri

Ostin kesäloman lopussa Mosaiikkimyymälästä askartelubetonia. Kokeilin ensimmäistä kertaa betonin valamista, betonilinnun tekemisestä kirjoitin tänne. Linnun valamisen jälkeen kippoon jäi vielä betonia hieman, joten päätin kokeilla lasipurkin tuunaamista maljakoksi. Tuunaaminen on aina kivaa, koska se on usein hyvin edullista jollei kokonaan ilmaista – niin kuin tämäkin! Lasipurkki oli menossa lasinkeräykseen. Maljakollekin oli tarvetta, joten tällä betoni-tuunauksella vältyin ostamasta uutta.

betoni tuunaus maljakko

Muotti syntyi muropaketista

Maljakkoa varten leikkasin muropaketista pari soiroa. Ensimmäisen soiron teippasin lasipurkin sisälle. Tämä soiro kannattaa nousta korkeammalle kuin purkin yläreuna, sillä betoni valuu helposti purkin sisään. Toinen soiroista teipataan purkin ulkopuolelle. Betonin kannattaa olla melko valuvaa, jotta betoni asettuu nätisti muottiinsa. Pienemmän lasipurkin kohdalla betoni oli jämäkämpää, mikä näkyy betonin epätasaisena alareunana. Siistein lopputulos betonireunaan tuli siten, että betoni nousee lasipurkin reunaa korkeammalle. Betonia ei kannata kuitenkaan valaa liian korkeaksi; kun painopiste on ylhäällä, keikkaa maljakko helpommin. Etenkin raskaita kukkia, kuten auringonkukkia, isompaan maljakkoon laittaessa, piti kukat asetella huolellisesti, ettei koko homma keiku.

Nostelin betonin kahden kartonkikerroksen väliin ja annoin kuivua. Kartonkisroirojen poistamisen jälkeen hioin betonireunan epätasaisuudet pois karhealla hiomapaperilla.

betoni tuunaus maljakko

Betoni-maljakko oli tarpeellinen tuunaus

Tykkään betonin väristä ja struktuurista kovasti. Siinä on mukavaa rouheutta ja värikin on ihana. Ostoslistallani oli ollut jo tovin hieman isompisuinen maljakko, mutta en ollut saanut sellaista hankituksi. No nyt ei tarvitsekaan, sillä tämä tuunaus korvasi maljakon ostotarpeen. Näihin maljakoihin saan isommat ja pienemmätkin kimput!

betoni tuunaus maljakko

 

Lisää kierrätys-käsitöitäni löytyy täältä!

 

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X