sormustin - Banneri

Olen viime vuodet ommellut lapsille tossuja päiväkotiin vähintään yhdet vuodessa – täällä yksi versio oman jalan mukaan tehdyistä päiväkotitossuista. Ongelma kankaisissa tossuissa kuitenkin on ollut se, että ne ei vaan millään kestä. Toki käyttöähän varten ne on tehty, mutta haaveilen, että ainakin keskimmäisen tossut kestäisivät pikkuveljelle. Tänä syksynä ajattelin, että testataanpa villasukat!

Villasukat tossujen tilalle

Keskimmäinen menee ensi vuonna jo kouluun, missä pitää olla vähän jämäkämmät sisäkengät, joten tuumasin, että nyt on viimeinen hetki hassutella. Selailtiin yhdessä erilaisia eläinvillasukkia ja pesukarhut ilahduttivat eniten. Viime kesän uutisoinnin perusteella minulle selvisi, että pesukarhuissa on rasistinenkin piilomerkitys. Tämä oli minulle ihan uusi juttu. Ajattelin kuitenkin, että lasten maailmassa ei pesukarhut kanna ylimääräisiä konnotaatioita, vaan ennemminkin pesukarhut muistetaan hauskoista videopätkistä ja telkkarisarjoista, jossa pesukarhut tekevät humoristisia tihutöitään, joten kävin neulomaan.

eläinvillasukat

Pienten sukkien neulominen paksuhkosta langasta kävi sutjakasti, lankaakaan ei mennyt paljon, tähän riitti hyvin jämäkerät. Ohje sukkiin löytyi täältä. Sukat neulottiin hännästä nenän päähän. Kikkailin tuon nenän varren, mutta helpommin se olisi syntynyt silmukoiden. Korvat neulottiin erikseen, jämäköitettiin virkkaamalla reunus, ja ommeltiin kiinni. Silmätkin virkkasin ja ompelin kiinni. Pesukarhuille tuli vähän liian-monta-kahvikuppia-katse, mutta lapselle sukat kelpasivat oikein suurella riemulla. Ehkäpä juuri tuon yli-aktiivisen katseen ansiosta sukat jaksaa naurattaa lasta kuin aikuistakin 😀 Lisään sukkiin vielä nahkapohjat, niin sukat eivät ole päiväkodissakaan liukkaat!

villasukat pesukarhu

Katsotaan, miten nyt nämä eläinvillasukat kestävät käytössä! Saan varmaan kuitenkin alkaa tehdä toisia sukkia samoin tein, sillä pikkuvelikin haluaa jo omansa. Ja tokihan ne jalatkin kasvavat kovaa vauhtia, pitävät ompelukoneet ja puikot liikkeessä…

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X